Vladimir Putin, la vârsta de 65 de ani, practică activ sportul

Reţeta pentru a menţine o inimă tânără până la o vârstă înaintată

173
(reînnoit 20:15 07.06.2018)
Astăzi, bolile cardiovasculare sunt printre cele mai frecvente cauze ale decesului. Oamenii de ştiinţă au descoperit însă cum este posibilă reducerea substanţială a riscului de a dezvolta afecţiuni ale inimii.

BUCUREŞTI, 7 iun — Sputnik, Doina Crainic. Multe studii au confirmat deja că o activitate fizică redusă provoacă multiple probleme de sănătate, în special ale sistemului cardiovascular, în timp ce inima și vasele de sânge rămân tinere și sănătoase până la o vârstă venerabilă dacă practicăm în mod regulat o activitate sportivă, scrie revista Journal of Physiology.

Experții americani de la Universitatea din Texas au căutat să afle ce „doză" de sport este cea mai benefică pentru inimă și cât de multe exerciții fizice influențează pozitiv sănătatea.

În studiul lor, au implicat 102 voluntari care au ajuns la vârsta de pensionare, dintre care un sfert au fost sportivi profesioniști și au continuat să facă sport în fiecare zi.

Acțiune publică, Inimă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Cercetatorii au pus în legătură cantitatea de exercitii fizice cu starea inimii si a vaselor de sânge ale acestor oameni. Rezultatele obținute au arătat că elasticitatea pereților arteriali, starea aortei și a camerelor inimii au fost determinate de regularitatea activităților fizice.

Potrivit medicilor, primele efecte pozitive au fost observate atunci când pensionarii au rămas activi fizic de cel puțin două-trei ori pe săptămână. În acest caz, inima, precum și arterele care hrănesc creierul, erau în stare foarte bună.

În același timp, pensionarii cei mai sportivi, care au practicat sport de patru sau cinci ori pe săptămână timp de mai mulți ani, au reușit să îşi menţină o inimă tânără în ciuda vârstei lor.

„Trebuie să vă gândiți la starea de sănătate a inimii și a vaselor de sânge atunci când sunteți tineri. Nu așteptați 70 de ani sperând că le veţi puteți întineri. Chiar dacă veți face sport la această vârstă pe parcursul unui an întreg, este puțin probabil să vă schimbaţi substanţial starea de sănătate", a spus Benjamin Levine, unul dintre autorii studiului.

173
Tagurile:
sport, efort fizic, inima, sănătate, Rețetă, Universitatea din Texas, SUA
Tematic
Cum eviţi cancerul şi bolile de inimă până în 41 de ani
Învingătorului la Eurovision 2017 i-a fost efectuat un transplant de inimă
Miracol: copil născut cu inima în afara corpului, salvat. Mama a refuzat avortul
Grav! Angajaţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi au luat o decizie radicală

Загрузка...