Léky

Unele suplimente alimentare sunt inutile - dovada oamenilor de știință

134
Majoritatea suplimentelor alimentare populare comercializate în farmacii nu au niciun impact asupra sănătății omului, afirmă oamenii de știință canadieni în baza cercetărilor efectuate.

BUCUREȘTI, 29 mai — Sputnik. Specialiștii canadieni de la Universitatea din Toronto au fost solicitați să se pronunțe asupra eficacității celor popular vândute suplimente alimentare în farmacii, scrie Sputnik France, cu referire la revista Science Daily. 

După ce au analizat rezultatele studiilor publicate între anii 2012 și 2017, aceștia au constatat că vitaminele C și D, precum și calcium, care se găsesc în cele mai răspândite suplimente alimentare nu au niciun impact asupra sănătății omului.

În același timp, studiile lor au arătat că vitamina B9 și vitamina B, fiind în combinație, sunt capabile să reducă riscul maladiilor cardio-vasculare. 

„Un regim alimentar sănătos este modul cel mai sănătos de a avea cantitatea suficientă de vitamine și minerale. Până în prezent, niciun studiu asupra suplimentelor alimentare nu au arătat ceva mai eficient decât porțiile echilibrate de alimente vegetale mai puțin transformate, în special legumele, fructele și nucile”, a conchis David Jenkins, autorul cercetării.

134
Tematic
Greșeala făcută când prăjiți alimente - afectează sănătatea. Cum să procedaţi

Загрузка...