Reacreație

5 abilități de viață cheia fericirii, bogăției și a unei îmbătrâniri sănătoase

167
(reînnoit 16:53 18.05.2018)
Nu este vorba doar despre inteligență, abilități sportive sau de a fi sociabil. Noi cercetări arată că există cinci abilități-cheie de viață care vă vor aduce fericire, bogăție și succes în carieră, dar vă vor ajuta şi să îmbătrâniţi sănătos.

BUCUREŞTI, 18 mai — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unui studiu realizat de oameni de știință de la Universitatea College din Londra, studiu publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, cele cinci abilități de viață esenţiale sunt:

— Stabilitatea emoțională;
— Hotărârea;
— Controlul;
— Optimismul;
— Conştiinciozitatea.

Deşi aceste abilităţi au avut un rol esențial în timpul şcolii, nu s-au ştiut multe despre valoarea pe care acestea o au mai târziu în viață. Iese la iveală faptul că oamenii care au menţinut aceste calităţi astfel încât acestea au devenit o parte din ceea ce sunt ei ca oameni, au mai multe avantaje în viaţă.

„Nicio abilitate luată singură nu este mai importantă decât altele. Efectele depind mai degrabă de acumularea de abilităţi de viaţă", a declarat, într-un comunicat, Dr. Andrew Steptoe, epidemiolog la Universitatea College din Londra şi co-autor al studiului, potrivit globalnews.ca

După efectuarea unui studiu longitudinal, constând în analizarea personalităților a peste 8.000 de persoane, cercetătorii au descoperit că persoanele care aveau dezvoltate cele cinci trăsături au obținut cele mai bune rezultate, reflectate în stabilitate financiară, absenţa stărilor depresive sau a stării de izolare socială, sănătate mai bună și mai puține boli cronice. 

De asemenea, persoanele care au recunoscut că au aceste abilități de viață au prezentat niveluri mai scăzute de colesterol în sânge și inflamații mai puţine, tinzând să fie mai puţin vulnerabile la boli cardiovasculare. 

Pe de altă parte, persoanele care au recunoscut că nu le lipseau aceste abilități de viață au raportat stări mai frecvente de depresie și singurătate. 

Aproape 37% dintre persoanele care și-au evaluat starea de sănătate ca fiind mai puţin bună au recunoscut că aveau puţine abilități de viață. 

„Am fost surprinși de varietatea de procese — economice, sociale, psihologice, biologice și legate de sănătate — care se pare că au legătură cu aceste abilități de viață. Cercetările noastre sugerează că stimularea și păstrarea acestor abilități în viața adultă pot fi benefice, ajutând la menţinerea sănătăţii şi bunăstării la vârste mai înaintate", a spus Steptoe.

Într-un alt studiu efectuat anul trecut, cercetătorii din Iowa au constatat că iertarea reprezintă o altă trăsătură crucială care „șterge practic" orice efecte negative asupra sănătății fizice și mintale. 

„Ne întrebăm mereu cum putem diminua stresul, de care suferim atât de mulţi, dar există o veche învăţătură care spune că trebuie să fii mai iertător cu tine însuţi, cu ceilalți și cu situațiile dificile în care te afli", a declarat pentru Global News Dr. Loren Toussaint, profesor asociat de psihologie la Colegiul Luther din Iowa. 

„Dacă nu aveți aceste abilităţi legate de capacitatea de a ierta, abilităţi care vă întăresc şi vă apără de lucrurile negative din viață, dacă nu le-ați cultivat în personalitatea dvs., atunci stresul are un impact imens asupra sănătăţii dvs.", a avertizat Toussaint.

167
Tagurile:
Proceedings of the National Academy of Sciences, sfaturi, stres, Iowa
Tematic
Sfat prețios de la un preot ortodox: Cum să ai spor la bani – Video
5 metode de a creşte un copil rezistent emoţional. Sfaturi de la psihologi
Șapte sfaturi oferite de nutriționiști pentru perioada sărbătorilor
Sfatul psihologului: cum să alegi cadoul perfect de Crăciun pentru cineva drag
Important pentru părinţi: cum combatem corect febra la copii. Sfatul medicului
Sfaturile seismologului: cum trebuie să ne comportăm în caz de cutremur?
Sfaturi utile: Cum păstrăm untul mai mult timp și cum alegem ulei de calitate
Sfaturi utile pentru şoferi: pregătirea maşinii pentru primăvară
Util: sfaturile unui neurochirurg pentru perioada sărbătorilor
Sfaturi pentru un somn sănătos: cum luptăm cu insomnia
Sfaturi utile pentru cei care nu și-au revenit după sărbătorile de iarnă
Sfaturile astrologului pentru fiecare semn zodiacal în anul 2017
Sfaturi pentru a avea o fiică descurcăreaţă

Загрузка...