Centru de tratament a afecțiunilor renale

Îngrijorător! Cei care se tratează cu antibiotice riscă aibă rinichi bolnavi

570
(reînnoit 16:34 16.05.2018)
Acesta este rezultatul dat publicităţii de cercetători care afirmă că a crescut cu 70% numărul îmbolnăvirilor.

BUCUREŞTI, 16 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Cercetătorii au descoperit de curând faptul că adulţii şi copiii ce se tratează cu antibiotice administrate oral au un risc semnificativ crescut pentru apariţia pietrelor la rinichi. 

Este pentru prima dată când aceste medicamente sunt asociate cu afecţiunea.

Cele mai mari riscuri au fost observate în rândul copiilor şi adolescenţilor supuşi recent la tratamentul cu antibiotice.

„Prevalenţa generală a pietrelor la rinichi a crescut cu 70% în ultimii 30 de ani pe plan mondial, îndeosebi în rândul adolescenţilor şi femeilor tinere", a declarat autorul principal al studiului, medicul pediatru urolog Gregory E. Tasian din cadrul Spitalului de Copii din Philadelphia, potrivit medlife.ro. ht.

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au extras datele medicale a 13 milioane de adulţi şi copii din Marea Britanie care au folosit sistemul de sănătate de stat în perioada 1994-2015.

Analiza de specialitate a arătat faptul că cinci clase de antibiotice administrate oral sunt asociate diagnosticului de pietre la rinichi. Unul din aceste antibiotice este chiar banala penicilină.

Medicul a explicat că practicile de prescriere a antibioticelor reprezintă un factor de risc modificabil şi numai o schimbare a modului de prescriere a acestor tratamente ar putea face ca numărul de copii cu pietre la rinichi să scadă.

Şi în România, tot mai mulţi medici atrag atenţia asupra riscului folosirii antibioticelor, în condiţiile în care populaţia manifestă o adevărată apetenţă faţă de acest tip de tratament.

570
Tagurile:
pietre la rinichi, administrate oral, formare, risc, antibiotice
Tematic
Și-a dăruit propriul rinichi de 8 martie
Protest SANITAS în fața Guvernului României

Angajații din Sănătate: ”Vom fi la poarta Parlamentului”

28
Reprezentanții SANITAS din România anunță că mâine, 2 martie 2021, vor fi la poarta Parlamentului pentru a convinge aleșii că sănătatea este esențială pentru o țară puternică și prosperă.

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Parlamentarii României votează mâine, 2 martie 2021, Legea bugetului de stat.

Reprezentanții SANITAS România spun că, după OUG 226/2020 care a tăiat din veniturile salariaților din Sănătate și Asistență Socială și OUG 8/2021 care, blocând voucherele de vacanță pentru 2021, taie și ea din veniturile acelorași salariați, Guvernul României, prin Legea bugetului de stat taie din fondurile alocate SĂNĂTĂȚII și Asistenței Sociale, afectând astfel nu numai salariații dar și pacienții și beneficiarii serviciilor prestate în aceste sisteme.

Sindicaliștii precizează că, până acum, Guvernul a fost cel care și-a asumat toate aceste tăieri pentru cele două sisteme bugetare aflate în prima linie a luptei cu pandemia. Cele două sisteme bugetare au suferit cele mai mari pierderi de vieți omenești în lupta cu pandemia de coronavirus.

Ca urmare a faptului că mâine, 2 martie 2021, parlamentarii României se vor pronunța și ei pe Legea bugetului de stat, sindicaliștii SANITAS vor realiza o acțiune de protest. Acțiunea va debuta la ora 14.00.

”Vom fi la poarta Parlamentului într-o ultimă încercare de a convinge legiuitorii acestei țări că sănătatea, cu tot ce înseamnă ea, este esențială pentru o țară puternică și prosperă!”, informează reprezentanții Federației SANITAS din România.

Aceștia subliniază că ei susțin nu doar revendicările membrilor săi ci și dreptul la sănătate al întregii populații.

Sindicaliștii SANITAS spun că iau atitudine față de bugetul insuficient alocat Sănătății.

Reamintim că nu este un protest singular al sindicaliștilor SANITAS. Aceștia au pichetat, timp de câteva zile, în intervalul 11-19 februarie 2021, sediile Guvernului, Parlamentului și ministerelor, nemulțumiți de reducerea sporurilor pentru angajații bugetari, suspendarea acordării voucherelor de vacanță pentru 2021 și reducerea indemnizației de hrană.

28
Tematic
SANITAS: nemulțumiri riscă să se transforme în proteste spontane
Guvernul Cîțu, somat public de sindicaliștii SANITAS
SANITAS acuză Guvernul că refuză să respecte legea

Загрузка...
Școală

Spiegel avertizează asupra unei „generații pierdute” din cauza Covid-19

664
Din cauza pandemiei Covid-19, decalajul global în educație crește prăpastia dintre clasele privilegiate și cele mai sărace. Spiegel consideră că vine o generație „pierdută” și explică de ce.

Criza de sănătate provocată de coronavirus riscă să creeze o „generație pierdută”, întrucât milioane de copii nu mai au acces normal la educație. Și ei vor trebui să „plătească datoria pandemiei”, scrie revista germană Spiegel.

Într-adevăr, potrivit unui raport al Băncii Mondiale din iunie, pierderea veniturilor generației actuale de școlari se va ridica la 10 000 de miliarde de dolari dacă școlile lumii nu se redeschid rapid.

În Germania, instituțiile de învățământ au fost închise de luni de zile, iar în unele țări mai puțin dezvoltate nu s-au deschis de un an. În consecință, tinerii își pierd posibilitatea de a scăpa de sărăcie și de a-și putea modela viața, regretă mass-media citată.

Astfel, conform datelor UNESCO publicate în august anul trecut, 24 de milioane de copii nu se vor întoarce niciodată la școală, deoarece au devenit esențiali pentru familiile lor în lupta zilnică pentru supraviețuire. „Majoritatea studenților cu risc, 5,9 milioane, trăiesc în Asia de Sud și de Vest; 5,3 milioane se află în Africa subsahariană ", se spune în raport.

Amenințarea nemulțumirii

Pe lângă crearea unor dificultăți economice, acest decalaj global în educație aprofundează decalajul deja existent între clasele privilegiate și cei care nu își pot permite o educație mai bună, menționează Spiegel.

Mai rău, experții consideră nemulțumirea crescândă ca o cauză potențială a viitoarelor conflicte, creșterea migrației și creșterea extremismului, subliniază sursa geramnă.

Katrin Kuntz, redactor la departamentul internațional al ziarului, a vorbit cu experți în educație despre consecințele închiderii școlilor. Potrivit acesteia, este încă posibil să se evite sosirea unei generații pierdute.

„Pentru a face acest lucru, guvernele trebuie să aleagă să investească în cei mai tineri. Și nu ar trebui să piardă deloc timpul".

O criză alarmantă

Fondul Monetar Internațional este, de asemenea, îngrijorat de criza economică cauzată de pandemie.

„Estimăm că până la sfârșitul anului 2022, venitul cumulat pe cap de locuitor va fi cu 13% mai mic decât proiecțiile dinaintea crizei în economiile avansate, comparativ cu 18% pentru țările cu venituri mici și 22% pentru țările emergente și în curs de dezvoltare din lume, cu excepția Chinei”, a menționat într-o postare de blog, din 24 februarie, Kristalina Georgieva, director general al FMI.

Confruntată cu această situație gravă, Save the Children, o organizație caritabilă din Londra, a apelat la donatori la mijlocul lunii ianuarie pentru a ajuta guvernele să trimită copiii din țările sărace înapoi la școli. Conform calculelor ONG-ului, pentru a proteja viitorul celor mai marginalizați este nevoie de puțin peste 50 de miliarde USD, sau 370 USD (aproximativ 300 EUR) per elev.

664
Tagurile:
Restricții, coronavirus, Educație, școală, Studii, generație, COVID-19, Pandemie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere

36
Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și așteaptă ca reflectarea evenimentelor din țară să urmeze același raționament, a declarat Lavrov.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și speră ca în aceeași cheie vor fi reflectate evenimentele din Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Russian Foreign Ministry

“Suntem departe de dorința de impune cuiva ceva, fie și colegilor noștri diplomați, un anumit punct de vedere. La rândul nostru, așteptăm ca evenimentele să fie reflectate în același mod, prezentând totul din mai multe perspective, obiectiv”, a declarat Lavrov la întâlnire cu reprezentanții presei străine, acreditate în Rusia.

Lavrov a subliniat că autoritățile ruse nu se izolează de nimeni, “întotdeauna sunt gata de discuții”, însă nu trebuie acceptate ca un dat actualul val de informații false, etichetări și clișee vechi.

„Acest lucru transformă câmpul informațional într-o arenă de confruntări asemenea celei din perioada războiului rece”, a declarat șeful diplomației ruse.

36
Tematic
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Lavrov a comentat situația din Armenia

Загрузка...