Viorel Hușanu

Huşanu, SANITAS: „Lupta nu trebuie se oprească!"

3289
(reînnoit 16:22 09.05.2018)
Rezultatul negocierilor de ieri dintre sindicatele din Sănătate şi reprezentanţii Executivului creează tensiuni şi mai mari în sistem.

BUCUREŞTI, 9 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. În loc să se rezolve, cresc problemele din sistemul sanitar, chiar dacă reprezentanţii Executivului au anunţat că modifică legea salarizării şi principalele puncte convenite au fost fixate într-un acord.
Liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, spune că nu este deloc mulţumit de rezultatul negocierilor, la fel ca mulţi angajaţi din sistemul sanitar care îl sună.

„Nu, eu nu sunt! Am obţinut nişte sume care vor fi redistribuite de la spitalele monoprofil către celelalte, sunt sume provenite din scoaterea sporului pentru gardă care pot fi redistribuite, dar cum facem ca acele sume să ajungă în buzunarul salariatului? Cum facem ca toată echipa să fie mulţumită?", a scris Viorel Huşanu pe pagina sa de Facebook, care i-a felicitat pe toţi, de la simplu membru de sindicat până la cei din conducerea Federaţiei pentru că au reuşit să provoace cea mai lungă şedinţă în Guvern.

Totodată, a precizat că lupta nu trebuie să se oprească şi a reluat ideea potrivit căreia SANITAS „sunteţi voi", adăugând că spune acest lucru deoarece este o convingere personală, pentru că au luptat împreună şi tot împreună au reuşit să obţină ceva în plus, „dar nu suficient".

Huşanu a declarat că va lupta în continuare pentru toţi, dovedind reale capacităţi de lider şi arătând că oamenii din organizaţie sunt extrem de importanţi. De altfel, aşa cum s-a observat la ultimul protest, liderul SANITAS Bucureşti are „priză" la angajaţii din sistemul de Sănătate, iar asta nu se poate obţine fără o reală implicare în interesul acestora.

Întrebat, de Sputnik, dacă se vor mai organiza sau nu greve după negocierile de ieri, acesta a precizat că decizia aparţine Federaţiei şi că, dacă aşa a decis organizaţia, adică să renunţe la declanşarea grevei generale, el se supune hotărârii.

Menţionăm că, în urma anunţării rezultatului negocierilor de ieri de la Guvern, pe pagina de internet a Federaţiei SANITAS, mulţi membri s-au declarat nemulţumiţi. Mulţi au declarat, chiar, că s-a reuşit dezbinarea echipei medicale.

3289
Tagurile:
continuare, acord, luptă, Federaţia SANITAS, Guvernul României, Viorel Huşanu, România
Tematic
SANITAS renunţă la greva generală! Guvernul modifică legea!
Hușanu, SANITAS: „Eu cred că ei (guvernanţii) se tem de orice fel de mişcare"
SANITAS nu se joacă! S-au strâns peste 50.000 de semnături pentru greva generală!
Protestele Sanitas la București în imagini foto
Huşanu, SANITAS: „Dacă tot se tem, haideţi să le arătăm că putem!"
Nelu Tătaru

Tătaru, anunț: aceștia sunt românii care vor avea prioritate la vaccinul anti COVID-19

233
Ministrul Sănătății a declarat care sunt categoriile de persoane ce vor beneficia cu prioritate de vaccinul contra COVID-19 în momentul în care acesta va fi disponibil.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o serie de precizări referitoare la vaccinul anti COVID. Potrivit unei declarații a demnitarului din luna iunie, România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti COVID.

Oficialul de la Sănătate a precizat că vor avea prioritate cei care fac parte din categoriile cele mai expuse în momentul în care va fi disponibil un vaccin contra COVID-19. Este vorba despre personalul medical, despre copii și bătrâni, dar și despre cei cu comorbidități.

”Am făcut o solicitare de 10 milioane (doze de vaccin – nota redacției). Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Mai mult decât atât, demnitarul a anticipat că, din a doua jumătate a anului 2021, după ce capacitățile de producție vor crește, vaccinul va fi mai ușor de procurat.

În momentul de față există, în lume, peste 20 de variante de vaccin în diferite faze de testare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

233
Tagurile:
COVID-19, Pacienți, Nelu Tătaru
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Virus

Un nou simptom atipic al coronavirusului descoperit de medicii americani

108
(reînnoit 15:18 09.08.2020)
O echipă de medici din Chicago a descoperit un nou simptom al coronavirusului: sughițul persistent. Ei au descris cazul unui pacient de 62 de ani care a suferit acest inconvenient timp de patru zile.

Sughițurile persistente sunt, de asemenea, unul dintre simptomele coronavirusului, au arătat medicii într-un studiu publicat în The American Journal of Emergency Medicine.

Cercetările lor au descris cazul unui rezident din Chicago, în vârstă de 62 de ani, care a mers la spital în aprilie cu un sughiț care a durat patru zile.

Potrivit sursei, examinarea efectuată a relevat că pacientul suferea de diabet, hipertensiune arterială și boli ischemice cardiace. În plus, testele pentru Covid-19 au fost pozitive, iar radiografiile au prezentat leziuni pulmonare. În același timp, el nu a prezentat simptomele tipice ale coronavirusului, cum ar fi o formă de tuse sau dureri în gât.

Potrivit studiului, bărbatul a fost tratat cu hidroxicloroquina, considerat un medicament popular pentru coronavirus, înainte ca OMS să îl considere ineficient.

Primul caz raportat

„După cum cunoaștem, acesta este primul raport al sughițului persistente la un pacient care e testat pozitiv la Covid-19 în literatura de medicină de urgență”, se menționează în studiu.

Autorii și-au îndemnat colegii să acorde o atenție deosebită pacienților care se plâng de sughițuri constante și au remarcat că coronavirusul prezenta simptome tot mai atipice.

Alte simptome detectate

Anterior, cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramón y Cajal din Madrid au stabilit că enantemul, pete roșii pe mucoase, era un nou simptom al Covid-19.

În plus, oamenii de știință de la University College London au publicat un nou studiu pe 8 iulie, în care avertizează despre o posibilă undă de afectare a creierului legată de coronavirus. Ei spun că acum există dovezi că virusul poate duce la complicații neurologice grave, cum ar fi inflamația, psihoza sau delirul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
Simptome, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...