Spital

Demisie colectivă la Spitalul din Oradea şi anunţ pe un site de vânzări

291
Situaţie inedită în judeţul Bihor, acolo unde medicii de la Urgenţă pleacă „în bloc".

BUCUREŞTI, 8 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Caz disperat în Oradea! 39 de medici de la unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea şi-au dat demisia.

Decizia vine ca urmare a diminuării sporurilor pentru munca în condiţii deosebite. Menţionăm că este vorba despre toţi medicii, iar asistentele au anunţat, deja, că le vor urma exemplul.

Nu s-a mai întâmplat până acum aşa ceva în nici un spital din ţara noastră.

Sporurile le-au fost tăiate ca urmare a adoptării, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, instituţie care este ordonator de credite pentru Spitalul Judeţean din Oradea, a deciziei de tăiere a sporurilor pentru muncă în condiţii deosebite. Această decizie a fost considerată unica soluţie care să permită punerea în practică a Legii Salarizării.

Demisiile vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, informează Ziare.com. În acest moment nu sunt probleme la tratarea pacienţilor.

Cei 39 de medici şi-au depus demisia în semn de solidaritate cu şeful lor, medicul Hadrian Borcea, care a făcut acest gest vineri, după ce a aflat decizia Consiliului Local.

Ieri, pe un site de vânzări din România a apărut anunţul că 40 de medici urgentişti, cu experienţă, caută spital.

În spaţiul virtual, acest anunţ a stârnit comentarii ironice, mulţi dintre internauţi crezând că anunţul este o glumă. De altfel, unii medici sunt de părere că gestul medicilor orădeni este unul nepotrivit şi lansează ideea că aceştia ar câştiga chiar 16.000 de lei lunar.

291

Загрузка...