Dezinfectarea mâinilor

Atenţie: Igiena mâinilor scade cu 50% infecţiile. IATĂ cum ne spălăm corect-VIDEO

160
OMS a avertizat că în 2050 vor muri anual 10 milioane de persoane din cauza infecţiilor! Însă acestea pot fi prevenite în proporţie de 50% dacă ne spălăm corect. Cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, vă prezentăm un material despre ce înseamnă o spălare corectă a mâinilor.

BUCUREŞTI, 4 mai — Sputnik, Doina Crainic. Având în vedere că o igienă corectă a mâinilor poate scădea cu 50% numărul infecţiilor, părinţii trebuie să fie atenţi şi să îşi înveţe copiii să se spele corect pe mâini. 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Igienei Mâinilor, sărbătorită în fiecare an pe 5 mai, la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iaşi a fost organizată o acţiune de conştientizare privind infecţiile nosocomiale, potrivit Ziarul de Iaşi. 

„Mâinile curate salvează vieţi. Din păcate, infecţiile nosocomiale sunt cu o incidenţă din ce în ce mai crescută. Se pleacă de la ideea că putem face ceva pentru a preveni această infecţie şi s-a constatat că poate fi prevenită în proporţie de 50% printr-o igienă corectă a mâinilor, pe care nici acum, în acest secol, nu o facem toţi aşa cum trebuie şi cu simţ de răspundere", a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, dr. Maria Stamatin, coordonatorul Centrului Regional de Terapie Intensivă Neonatală de la Maternitatea „Cuza Vodă". 

Trebuie să acordăm atenţie acestui aspect, cu atât mai mult cu cât Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că în 2050 vor muri anual 10 milioane de persoane din cauza infecţiilor, având în vedere că germenii devin pe zi ce trece tot mai rezistenţi la antibiotice.

Statisticile publicate de OMS arată că, în fiecare an, infecţiile afectează 30 milioane de oameni la nivel mondial, dintre care aproximativ 3 milioane sunt nou-născuţi. De asemenea, infecţiile ucid 500.000 de nou-născuţi şi produc unul din 10 decese materne. 

Însă, pentru prevenirea infecţiilor, este nevoie de câteva măsuri simple. Materialele video de mai jos ne arată ce înseamnă o spălare corectă a mâinilor: 

160
Tagurile:
Ziua Internațională a igienei mâinilor, spălatul mâinilor, igiena, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, OMS, Maria Stamatin
Tematic
Dan Puric: Igiena sufletească a unui popor e să-și apere identitatea (VIDEO)
Cercetătorii explică modul cum spălatul vaselor influențează sănătatea
Avertizare: de ce să nu spălaţi carnea de pui! Ce boli grave puteţi face
Cinci exerciții zilnice pentru a vă antrena creierul şi a-l menţine sănătos
Combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată - efecte neașteptate asupra sănătății
Greșeala făcută când prăjiți alimente - afectează sănătatea. Cum să procedaţi
Cât îi va costa sănătatea pe acești români
Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea

Загрузка...