Un père et un fils

Tragic: copilul condamnat la moarte de statul britanic s-a stins în această noapte

498
(reînnoit 11:20 28.04.2018)
Copilul de 23 de luni, Alfie Evans, căruia instanțele de judecată britanice i-au refuzat dreptul de a urma un tratament în Italia, a murit în această noapte.

BUCUREȘTI, 28 apr — Sputnik. Copilul din Marea Britanie, Alfie Evans, care era grav bolnav însă justiția britanică nu a permis deplasarea acestuia în Italia pentru tratament, a murit în spitalul din Liverpool. Anunțul a fost făcut de părinții acestuia.

Anterior, câteva instanțe de judecată, inclusiv Curtea de Apel, a hotărât că Alfie Evans nu poate fi transportat la spitalul din Roma. Medicii italieni declaraseră că sunt dispuși să se ocupe de tratamentul micuțului. Băiețelul de 23 de luni suferea de o boală neurologică degenerativă. Mai mult de un an acesta era conectat la aparatele de menținere artificială a vieții. Medicii britanici au constatat că viața copilului nu poate fi salvată și prin decizia instanței de judecată din 23 aprilie, acesta a fost deconectat de la aparate. Totuși, acesta a început să respire de sine stătător timp de cinci zile.

"Micuțul ne-a părăsit în această noapte, la 2:30. Avem inimile înfrânte. Vă mulțumim tuturor pentru susținere", au scris părinții pe Facebook.

O istorie similar a avut loc în Marea Britanie în anul 2017. Atunci, instanța a decis deconectarea de la aparatele de menținere artificială a vieții a băiatului Charlie Gard, care suferea de sindromul de epuizare a ADN-ului mitochondrial. În ciuda intervențiilor în favoarea salvării copilului din partea papei Francisc și președintelui SUA, Donald Trump, Charlie a decedat.

498
Tagurile:
copil, moarte, Mort, Alfie Evans, Liverpool, Marea Britanie
Tematic
Liber la călătorii cu copilul peste hotare: Nu mai trebuie să treceți pe la notar
Decorează masa de Paște folosind decoraţiuni realizate de copilul tău!
Pentru părinţi: De ce este important să conversezi cât mai mult cu copilul. Nou studiu
În sectorul 6, nici un părinte nu a cerut să îşi lase copilul în centru!
5 metode de a creşte un copil rezistent emoţional. Sfaturi de la psihologi
O vedetă Antena3, însărcinată cu al treilea copil
Ce se va întâmpla cu copilul moldovencei model „Playboy” ucisă de propriul soț
Românii în Germania: ce faceţi înainte și după nașterea copilului. Ajutor bănesc
Un tânăr își riscă viața pentru a salva un copil dintre şinele metroului (VIDEO)

Загрузка...