Viorel Huşanu, Sanitas Bucureşti

Huşanu, SANITAS: „Dacă tot se tem, haideţi le arătăm putem!"

1047
Sindicaliştii spun că politicienii sunt conştienţi că la o asemenea mobilizare generală, cum este cea din Sănătate, este suficientă o scânteie pentru a genera un adevărat incendiu! Cum s-au organizat pentru mâine.

BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Tensiune uriaşă în rândul personalului medical şi din asistenţă socială, care nu renunţă la proteste, ba, mai mult, este dispus să meargă până la grevă generală dacă nu li se vor rezolva nemulţumirile legate de sporuri.

Liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj extrem de dur şi mobilizator.

„Dacă tot se tem, haideţi să le arătăm că putem", a precizat acesta, referindu-se la unii miniştri care au declarat că nu le pasă de protestele SANITAS şi că, în general, salariaţii din sănătate pot sta în stradă până „s-or plictisi".

Contrar declaraţiilor, însă, spune liderul pe pagina SANITAS Bucureşti, pentru data de 26 aprilie, federaţia a primit aprobare numai pentru miting.

„Marşul pe care intenţionam să îl desfăşurăm între Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului nu a sunat bine pentru actuala putere! Probabil densitatea protestelor spontane din Sănătate şi Asistenţă socială declanşate în ultimele 10 zile a deranjat serios! Iar politicienii ştiu bine că la o astfel de stare generală este nevoie de o singură scânteie, pentru a aprinde un adevărat incendiu!", este mesajul de pe pagina de Facebook a SANITAS Bucureşti.

Motiv pentru care, scânteia SANITAS trebuie ţinută acoperită cât mai mult posibil, pentru a nu aţâţa „focul" care, spun sindicaliştii, mocneşte între angajaţii din sistem!

Aceştia transmit un mesaj tranşant guvernanţilor, pe care îi acuză de promisiuni fără acoperire, făcute pentru a câştiga simpatie politică şi capital electoral.

Ieri, Huşanu a precizat că face o organizare ca a colegilor de la Constanţa care au adunat peste 600 de membri într-un timp scurt, oameni ce vor participa la protestul de mâine.

Astfel, Viorel Huşanu a propus să vină câte o mie d eparticipanţi din fiecare sector al Bucureştiului, după cum urmează:

— 1000 de participanţi din Sectorul 1 — Metrou Aviatorilor
— 1000 de participanţi din Sectorul 2 — Metrou Iancului
— 1000 de participanţi din Sectorul 3 — Metrou Muncii
— 1000 de participanţi din Sectorul 4 — Metrou Tineretului
— 1001 de participanţi din Sectorul 5 — Metrou Politehnica, statuia Leu

În Drumul Taberei, unde nu este metrou, oamenii sunt aşteptaţi direct la grevă.

„Lăsând gluma la o parte, hai, bucureşteni, hai, că se poate! Câteva staţii de metrou vă despart de ceea ce meritaţi! Câştigarea demnităţii!", a scris Huşanu pe Facebook.

1047
Nelu Tătaru

Tătaru, anunț: aceștia sunt românii care vor avea prioritate la vaccinul anti COVID-19

236
Ministrul Sănătății a declarat care sunt categoriile de persoane ce vor beneficia cu prioritate de vaccinul contra COVID-19 în momentul în care acesta va fi disponibil.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o serie de precizări referitoare la vaccinul anti COVID. Potrivit unei declarații a demnitarului din luna iunie, România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti COVID.

Oficialul de la Sănătate a precizat că vor avea prioritate cei care fac parte din categoriile cele mai expuse în momentul în care va fi disponibil un vaccin contra COVID-19. Este vorba despre personalul medical, despre copii și bătrâni, dar și despre cei cu comorbidități.

”Am făcut o solicitare de 10 milioane (doze de vaccin – nota redacției). Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Mai mult decât atât, demnitarul a anticipat că, din a doua jumătate a anului 2021, după ce capacitățile de producție vor crește, vaccinul va fi mai ușor de procurat.

În momentul de față există, în lume, peste 20 de variante de vaccin în diferite faze de testare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

236
Tagurile:
COVID-19, Pacienți, Nelu Tătaru
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Virus

Un nou simptom atipic al coronavirusului descoperit de medicii americani

111
(reînnoit 15:18 09.08.2020)
O echipă de medici din Chicago a descoperit un nou simptom al coronavirusului: sughițul persistent. Ei au descris cazul unui pacient de 62 de ani care a suferit acest inconvenient timp de patru zile.

Sughițurile persistente sunt, de asemenea, unul dintre simptomele coronavirusului, au arătat medicii într-un studiu publicat în The American Journal of Emergency Medicine.

Cercetările lor au descris cazul unui rezident din Chicago, în vârstă de 62 de ani, care a mers la spital în aprilie cu un sughiț care a durat patru zile.

Potrivit sursei, examinarea efectuată a relevat că pacientul suferea de diabet, hipertensiune arterială și boli ischemice cardiace. În plus, testele pentru Covid-19 au fost pozitive, iar radiografiile au prezentat leziuni pulmonare. În același timp, el nu a prezentat simptomele tipice ale coronavirusului, cum ar fi o formă de tuse sau dureri în gât.

Potrivit studiului, bărbatul a fost tratat cu hidroxicloroquina, considerat un medicament popular pentru coronavirus, înainte ca OMS să îl considere ineficient.

Primul caz raportat

„După cum cunoaștem, acesta este primul raport al sughițului persistente la un pacient care e testat pozitiv la Covid-19 în literatura de medicină de urgență”, se menționează în studiu.

Autorii și-au îndemnat colegii să acorde o atenție deosebită pacienților care se plâng de sughițuri constante și au remarcat că coronavirusul prezenta simptome tot mai atipice.

Alte simptome detectate

Anterior, cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramón y Cajal din Madrid au stabilit că enantemul, pete roșii pe mucoase, era un nou simptom al Covid-19.

În plus, oamenii de știință de la University College London au publicat un nou studiu pe 8 iulie, în care avertizează despre o posibilă undă de afectare a creierului legată de coronavirus. Ei spun că acum există dovezi că virusul poate duce la complicații neurologice grave, cum ar fi inflamația, psihoza sau delirul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
Simptome, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...