Produse pentru copii?

Greşelile părinţilor în hrănirea copiilor. 5 obiceiuri dăunătoare celor mici

1206
(reînnoit 21:05 19.04.2018)
Mai multe greşeli pe care le fac părinţii în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor îi fac pe cei mici să dezvolte o relaţie nesănătoasă cu hrana. Cum să le creăm copiilor obiceiuri sănătoase privind mâncarea.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik, Doina Crainic. Dina Rose, sociolog, educator pentru părinţi și autor al cărţii „It's Not About the Broccoli: Three Habits to Teach Your Kids for a Lifetime of Healthy Eating" („Nu este vorba de broccoli: Trei obiceiuri pe care să le educi în copiii tăi pentru ca toată viaţa să mănânce sănătos"), a vorbit, într-un interviu pentru Washington Post, despre crearea și cultivarea unei relaţii sănătoase cu alimentele.

În cartea sa, Dina Rose combate multe dintre greșelile pe care le fac părinții atunci când îşi hrănesc copiii și clasifică aceste greșeli în stiluri adoptate de părinţi în privinţa alimentaţiei copilului.

„Dacă vă cunoaşteţi stilul, vă puteţi da seama cum îl influențează pe copilul dumneavoastră și vă puteţi rectifica atitudinea", spune ea.

Acestea sunt cele cinci stiluri cel mai des întâlnite:

Cei care-şi hrănesc copiii cu scopul de a-i face fericiţi

Profilul: Aceştia cred că mâncarea este echivalentă cu dragostea. Ei se simt bine atunci când îi hrănesc pe alții. Faptul de a vedea bucuria de pe chipul unui copil când acesta primeşte o înghețată îi face să se simtă fantastic, deoarece ei cred că dulciurile sunt o parte esențială a unei copilării fericite.

Rezultatul: A le oferi copiilor dulciuri pentru a vă exprima astfel dragostea înseamnă că, de regulă, acești copii mănâncă mai multe alimente nesănătoase decât ar trebui. De asemenea, acești copii învață să confunde sentimentele cu alimentele. Însă dragostea este un sentiment, iar alimentele sunt doar alimente. Dulciurile trebuie consumate cu moderaţie. De asemenea, puteţi înlocui dulciurile rafinate şi cu mult zahăr din comerţ cu dulciuri sănătoase: fructele uscate, biscuiţii vegani, dulciuri făcute în casă etc.

Părinţii care devin foarte restrictivi

Profilul: Ei doresc ca micuţii lor să-și ia toate substanțele nutritive importante din alimente sănătoase, neprocesate. Aceştia îi forţează pe copii să mănânce alimente sănătoase, chiar dacă micuţii se împotrivesc.

Rezultatul: Momentul când trebuie luată masa devine un „câmp de luptă", iar copiii îl vor asocia cu un moment tensionat și neplăcut, asociere care poate dura până la vârsta maturităţii. Adesea, copiii tind să se îndoape pe ascuns cu alimentele care le sunt interzise.

Însă, în loc de a interzice, părinţii pot să apeleze la alte metode, prin care să-i determine pe copii să accepte cu uşurinţă mâncarea sănătoasă. Iată câteva trucuri, propuse de un părinte pe treehugger.com:

— Implicaţi-i pe copii: lăsați-i să vă ajute la cumpărături și gătit. Cu cât vor fi mai implicaţi, cu atât vor fi mai dornici să mănânce mâncarea respectiv

— Serviți o varietate de alimente. Faceţi ca luarea meselor să fie ceva interesant şi faceţi o obişnuinţă din gătirea (variată) a unor feluri sănătoase, chiar și când copilul protestează. Nu cedaţi niciodată. Doar pentru că unui copil nu-i place varza de Bruxelles fiartă, nu înseamnă că nu îi va plăcea gătită în alt mod (de exemplu, pe grătar).

— Fiţi pozitiv! Dacă micuţii vă aud vorbind des despre cât de mult vă plac alimentele sănătoase, acest lucru poate ajuta. Mâncați cu entuziasm, iar copiii vor fi înclinați să vă imite.

Părinţii obsedaţi de a le oferi copiilor cât mai mulţi nutrienţi

Profilul: Aceşti părinţi se preocupă atât de mult ca micuţii lor să primească anumiţi nutrienți încât pierd din vedere ansamblul. Aceştia aleg adesea pentru copiii lor alimente mai puțin sănătoase deoarece, de exemplu, hot dog-ul cu care îşi hrănesc copilul în fiecare seară are anumite proteine, înghețata are calciu și băuturile acidulate au niște electroliți.

Rezultatul: Acești copii au de obicei o dietă săracă, compusă din alimente mai puțin sănătoase.

Teama ca micuţii să nu sufere de foame

Profilul: Aceştia sunt părinții care se tem că cei mici ar putea vreodată să sufere de foame. Ei le oferă copiilor alimentele pe care le doresc în orice moment. Acești părinți se tem deseori că, dacă copilul lor nu mănâncă suficient, va fi subponderal și nu se va dezvolta normal.

Rezultatul: Aceşti părinţi cresc, de regulă, copii care au o dietă monotonă, constând în câtorva alimente preferate, copii care au prea multe gustări în timpul meselor și copii care folosesc pretextul foamei pentru a atrage atenția părinților. Acești copii învață că foamea este un sentiment care trebuie evitat cu orice preț, ceea ce poate duce la obiceiul de a mânca prea mult.

Părinţii care oferă dulciuri pentru a-i împăca pe micuţi

Profilul: Aceştia oferă alimente pentru a-i face pe copii să nu mai fie supăraţi, de exemplu, să nu mai plângă dacă se julesc la un genunchi sau să nu mai fie dezamăgiţi dacă iau o notă proastă. Acești părinți își învață copiii că faptul de a consuma prăjituri și înghețată este o modalitate eficientă de a scăpa de emoţiile negative.

În aceeaşi categorie se încadrează şi părinţii care oferă dulciuri ca recompensă, pentru a sărbători orice succes sau un moment fericit.

Rezultatul: A „trata" sentimentele (rele sau bune) cu alimente poate duce, la vârsta maturităţii, la consumul de alimente determinat de stări emoţionale şi la obiceiul de a mânca mult. Copiii vor învăţa să echivaleze senzația de supărare cu senzația de foame, când mai degrabă trebuie învăţaţi cum să treacă peste aceste emoții negative prin comunicare sau chiar printr-o îmbrățișare din partea mamei sau a tatălui. Faptul de a mânca excesiv pentru a sărbători ceva poate duce la deprinderea, ca adult, a obiceiului de a mânca mult și de a consuma excesiv alcool.

În cazul părinţilor care vor să schimbe aceste stiluri nesănătoase, Dina Rose recomandă faptul de a purta o conversaţie cu cel mic cu privire la ceea ce trebuie schimbat şi de a face un plan împreună cu el în acest sens. „Copilul dumneavoastră trebuie să vă perceapă ca fiind un sprijin, nu ca pe o sursă de stres sau o problemă", adaugă aceasta.

1206
Tagurile:
greșeli, copii, Alimentație
Tematic
Familia din România care trăiește fără hrană din supermarket
Agricultura industrială ne-a „furat" hrana. Ce impact are asupra sănătății
Alimente care hrănesc cancerul: Eliminaţi-le urgent pentru a diminua riscurile
Alertă alimentară la Constanţa: oamenii sunt îngroziți de conținutul covrigilor
Vaccin

Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane

106
Rusia a demarat livrările vaccinului rus împotriva coronavirsului Sputnik V în unele țări din Africa.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи
BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Rusia a demarat livrările vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V pe continentul african, a declarat agenției RIA Novosti, viceministrul rus de Externe, Mihail Bogdanov.

“Au început livrările, acum avem deja niște exemple concrete”, a spus el, fără a specifica despre ce țări este vorba.

“Interesul este foarte mari, sunt foarte multe solicitări, însă nu am vrea să supărăm pe cineva. Ne-am dori ca toate adresările, pe care le-am primit din partea prietenilor noștri africani să fie satisfăcute”, a menționat viceministrul rus.

106
Tagurile:
Africa, Rusia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Vaccinul AstraZeneca - erori în timpul studiilor preliminare
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...
vitamine D

Efectele nocive ale deficitului de vitamina D - studiu

63
(reînnoit 14:30 27.11.2020)
Mai frecventă în toamnă și iarnă, lipsa vitaminei D afectează oasele și mușchii şi are şi alte efecte nocive, avertizează oamenii de știință, care au efectuat un studiu în care au fost vizaţi vârstnicii, publicat în National Library of Medicine din SUA.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Mulți oameni nu sunt conștienți de importanța vitaminei D. Într-un studiu publicat în National Library of Medicine - Institutul Național de Sănătate din SUA, oamenii de știință au raportat efectele nocive pe care le are asupra organismului deficiența de vitamina D.

Printre cele mai importante este osteomalacia (o boală sistemică determinată de mineralizarea insuficientă a țesutului osos). Potrivit cercetătorilor, boala se poate dezvolta neobservată în stadiile incipiente. Poate fi detectată numai prin raze X sau teste de diagnostic, potrivit studiului, citat de Sputnik France

De asemenea, cercetătorii au descoperit că deficiența de vitamina D poate provoca dureri în bazin, spate, picioare, coapse și coaste. Această patologie este periculoasă pentru vârstnici, deoarece duce la fracturi și osteoporoză.

Vitamina D și Covid-19

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Boston au descoperit anterior că deficiența de vitamina D este asociată cu un risc crescut de a dezvolta complicații grave de la Covid-19 sau chiar de deces din cauza bolii. Dimpotrivă, au existat mai puține cazuri severe și decese la pacienții cu niveluri normale de vitamina D.

La rândul lor, cercetătorii de la Spitalul Universitar Marqués de Valdecilla din orașul Santander au constatat că 82,2% dintre pacienții cu Covid-19 sufereau de un deficit de vitamina D și că acest deficit era mai frecvent la bărbați decât la femei.

Potrivit medicilor irlandezi, o doză de vitamina D de 20 până la 50 micrograme pe zi este eficientă în protejarea împotriva coronavirusului.

63
Tagurile:
Vitamine
Tematic
Aceste șapte alimente ajută la îmbunătăţirea memoriei
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Alimente periculoase pentru ficat

Загрузка...
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

0
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

0
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...