Viorica Dăncilă

Dăncilă, prima reacție la scrisoarea lui Iohannis - îi o replică de înaltă clasă!

5881
”Cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la acest lucru – și pe urmă la beneficiile personale sau electorale – aceasta ar fi o abordare benefică pentru România”

BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum Sputnik a prezentat, președintele a transmis o scrisoare premierului Dăncilă, în care prezintă ”motivările” respingerii propunerilor de miniștri. Cu această ocazie, Iohannis a ținut un discurs de la tribuna Palatului Cotroceni, atacând dur Guvernul și PSD.

Acum puțin timp, premierul Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu presa, dând o replică ad hoc declarațiilor președintelui și ”motivărilor” trimise de acesta.

”Iohannis trebuie să înțeleagă că fiecare avem atribuții și trebuie să ne încadrăm în aceste atribuții - noi ca lideri, ca oameni care conduc guvernul, instituția prezidențială, trebuie să fim un exemplu pentru ceilalți și să respectăm legea”, a spus Dăncilă.

Premierul a insistat pe necesitatea dialogului civilizat, dar și pe prioritatea motivării pe ”legalitate”, nu pe ”oportunitate”.

”Oportunitatea este a primului ministru care își asumă buna funcționare a guvernului și implicațiile pe care le presupune”, a spus premierul.

Dăncilă nu a intrat în polemici pe tonul președintelui, dându-i acestuia încă o replică de înaltă clasă – o lecție de comportament politic la nivel de șef de stat.

”Am văzut că președintele nu a pierdut prilejul de a ataca PSD – mă așteptam la obiectivitate din partea sa și să spună că este bucuros că România are o creștere de 5% în primul trimestru al acestui an”, a spus Dăncilă.

Cred că astfel puteam să avem și o imagine bună de țară – a completat premierul.

”Cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la acest lucru – și pe urmă la beneficiile personale sau electorale – aceasta ar fi o abordare benefică pentru România și pentru români”, a încheiat premierul.

Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă a preferat să nu-i dea lui Iohannis nu doar o replică – ci și o nouă lecție de bun simț, responsabilitate și comportament de politician de rang înalt al unei țări civilizate.

5881
Tagurile:
Klaus Iohannis, Miniștri, Viorica Dăncilă
Tematic
Iohannis, declarație de ultimă oră, trece la o nouă fază a planului!

Загрузка...