Călin Popescu Tăriceanu

Acum: Tăriceanu, acuzat oficial, mită uriașă!

808
”Un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece”

BUCUREȘTI, 8 nov - Sputnik, Evan Răutu. Printr-un comunicat transmis Mediafax,  DNA anunţă că „Procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obţinut contracte comerciale importante de la statul român”.

Dosarul s-a constituit în anul 2018, explică DNA, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA ”la cerea autorităţilor judiciare austriece”.

”Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie”, se precizează în comunicat.

Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiţionale, spun procurorii - şi ”ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”.

Chestiunea interesantă este că în comunicatul DNA nu se precizează că ar fi vorba de Tăriceanu, ci așa reiese probabil din adresa Mediafax

Tot de la sursa citată aflăm că ancheta vizează și alte persoane  ”pentru complicitate la luare de mită”.

 ”Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide”, se spune în comunicatul DNA.

808
Tagurile:
Dosar, acuzat, Calin Popescu Tăriceanu
Tematic
Atac la unificarea naționaliștilor cu implicarea României. Tăriceanu îl acuză pe Cioloș
Victor Ciutacu aruncă bomba: combinație Tăriceanu... Iohannis!
Știrea nopții: Tăriceanu pune punct unei situații periculoase pentru Coaliție
Începe trezirea: Pleșoianu contra Tăriceanu, Olguța știe multe, colonelul Dragomir…picură!
Avertisment pentru Dragnea şi Tăriceanu: „Sistemul nu ia prizonieri, doar ucide”

Загрузка...