Sală de clasă

Prefectul Capitalei, decizie: se va întâmpla în toate școlile

217
Alin Stoica a vorbit despre un moment de interes major pentru elevii din anii terminali: banchetul. Prefectul Capitalei a precizat că, în acest an, petrecerea de final de ciclu de învățământ nu se va mai putea face.

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Elevii care sperau că vor face banchet în acest an primesc vești rele din partea prefectului Capitalei.

Alin Stoica spune că, dei elevii nu pot organiza banchet, pot fi organizate evenimente de tip cultural, eventual un concert cu o formație la modă.

”Dar nu un banchet clasic”, a subliniat prefectul Capitalei.

Situația s-ar putea schimba o dată cu prima zi a lunii iunie.

”În acest moment pe aceste reguli, dar să sperăm că de la 1 iunie vor arăta mai bine. Poate o să putem face evenimente de acest tip”, a declarat Alin Stoica, potrivit capital.ro.

Începând de astăzi, 19 mai 2021, toți elevii din Capitală revin în format clasic în bănci. Și aceasta pentru că trendul infectărilor cu noul coronavirus continuă să se mențină descendent, sub 1 la mia de locuitori.

Acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau din alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc.

Referitor la purtarea măștii la o distanță de 50 de metri de unitatea de învățământ, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că rămâne obligatorie.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a decis ca, începând cu data de 19.05.2021, la nivelul unităților de învățământ din municipiul București activitățile didactice se pot desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare, informează Sputnik.


217
Tagurile:
școli, București
Один день ученика в пандемии

Cursuri de limbă rusă pentru copii în Centrul Bucureștiului

77
(reînnoit 10:45 17.06.2021)
Casa Rusă din București anunță începerea înscrierilor pentru cursul de limbă rusă intensiv pentru începători. Care este programul cursurilor și cum puteți înscrie copiii.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Vești bune pentru părinți și copii: o dată cu începerea vacanței de vară, cei mici pot învăța limba rusă.

Casa Rusă din București anunță începerea înscrierilor pentru cursul de limbă rusă intensiv, pentru începători.

Programul anunțat de reprezentanții Casei Ruse din București este unul care avantajează părinții și copiii.

Astfel, cursul se va desfășura timp de patru zile pe săptămână. Fiecare curs va avea o durată de două ore și jumătate.

Ele sunt programate să aibă loc în zilele de luni, marți, miercuri și joi, orele 10.00, 12.00 sau 18.00, în funcție de disponibilitatea părinților și, de ce nu, a celor mici, știut fiind faptul că micuții mai sunt antrenați în diverse alte activități cum ar fi cursuri de dans sau diverse sporturi.

Perioada de desfășurare: 5-28 iulie 2021, cu prezență fizică.

Prețul întreg este de 1150 de lei.

Prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 850 de lei.

”Așteptăm mesajele dumneavoastră la adresa de e-mail: secretariatccr@mail.ru”, precizează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.

77
Tagurile:
limba rusă, Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Document oficial: bani mai mulți pentru profesori în 2021

1029
Profesorii care participă la Evaluarea Națională petnru clasa a opta și la Bacalaureat 2021 vor beneficia de sume mai mari cu 60% față de cele pe care le-au primit pentru participare la examenele de anul trecut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Ministerul Educației vine cu vești bune pentru profesorii care participă, în acest an, la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat.

Potrivit Ordinului 3988 din 15 iunie 2021 al ministrului Educației, sumele pe care acești profesori le vor primi în 2021 vor fi mai mari chiar cu 60 de procente comparativ cu cele de care au beneficiat dascălii anul trecut.

Sumele pe care profesorii le primesc în plus față de anul 2020, pentru participarea la aceste concursuri și examene sunt mai mari cu 13 până la 52 de lei, iar pentru lucrările corectate sumele au crescut cu 30-35 de bani pe lucrare, scrie edupedu.ro.

Potrivit ordinului, sumele sunt impozitate cu 10%, dacă participanții încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la aceste examene/concursuri.

Ordinul nr. 3988 aprobă normele de plată a personalului pentru următoarele examene/concursuri din 2021:

Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar
Examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar
Admiterea în învățământul liceal de stat, în învățământul profesional de stat și în învățământul dual
Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a
Examenul național de Bacalaureat
Examenele de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal.
Astfel, ministerul asigură plata unor sume, în funcție de rolul pe care îl au cadrele didactice, pentru participarea în comisiile de la toate aceste examene.

1029
Tagurile:
Profesor, Bani

Загрузка...
Inundații în Crimeea

Averse de ploi au provocat indundații în Crimeea

0
Averse de ploai au provocat indundații în mai multe localități din peninsula Crimeea. Pe alocuri precipitațiile au depășit norme lunare.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. În orașul Ialta, din peninsula Crimeea, în ultimele șase ore au căzut o normă lunară a precipitațiilor, informează RIA Novosti.

“De la miezul nopții până la ora 6 au căzut 42 de milimetri. În Ai Petri 84 milimetri de precipitații, ceea ce depășește norma lunară (72 de milimentri)”, potrivit centrului hidrometeorologic din Crimeea.

Ploile din Ialta, Alușta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria continua, iar potrivit prognozelor, acestea vor înceta în a doua jumătate a zilei de vineri, odată cu mutarea ciclonului spre sud-vest.

“Sunt inundate toate trecerile, râulețul Vodopadnaia a ieșit din maluri, pe strada Pușkinskaia curg șuvoaie. Cel mai oribil este că este inundată zona energetică “Crîmenergo”, dacă va fi acoperită de ape, vom rămâne fără curent electric. În spitale totul e bine”, a declarat jurnaliștilor șeful administrației din Ialta, Ianina Pavlenko, care a îndemnat oamenii să nu iasă din casă.

Potrivit ei, șoseaua din Alupka este acoperită de noroi, unele subsoluri au fost inundate.

Utilizatorii rețelelor de socializare publică imagini foto și video cu șuvoaie de ape din râuri, care au ieșit din maluri pe alocuri.

Mai devreme, averse de ploi au provocat inundații în 300 de gospodării din Estul peninsulei. De-a lungul nopții, în Kerci și localităție din preajmă au căzut aproximativ două norme lunare de precipitații (82 milimetri), iar ploile vor continua și vineri.

În urma revărsării râului Melek-Cesme, o parte a orașului Kerci a rămas fără curent electric, nu funcționează pe alocuri apeductul și canalizarea.

Liderul Crimeei, Serghei Aksenov a decretat situația excepțională la nivel regional, iar pentru lichidarea consecințelor urmează să fie allocate surse din fondul de rezervă.

0
Tagurile:
Crimeea
Tematic
Forțele cu destinație specială NATO învață să asalteze Crimeea - Cum va răspunde Rusia?
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei
Rusia a demarat exerciții militare în Crimeea

Загрузка...