Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, afirmații fără susținere? Induce voit profesorii în eroare?

3569
(reînnoit 10:12 15.04.2021)
Situație confuză în sistemul românesc de învățământ, după ce ministrul Educației a emis o ipoteză care ar putea îngrijora cadrele didactice. El este pus la punct de liderul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că există o presiune tot mai mare din partea părinților ca, în momentul în care se reiau cursurile cu prezență fizică, acest lucru să se facă doar cu profesorii vaccinați.

Demnitarul a subliniat că este vorba strict de o ipoteză.

”Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a subliniat că depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens și că perspectivele sunt multiple.

La rândul său, Iulian Cristache, liderul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar vine și precizează că nu a spus niciodată că profesorii care nu se vaccinează ar trebui să predea doar online și că atâta timp cât vaccinarea nu este obligatorie ”nu ai cum să interzici o activitate reglementată în Codul Muncii”.

”Problema vaccinării este una la nivel național, nu putem arăta doar înspre profesori, majoritatea trebuie să ne vaccinăm. Deci… declarația domnului ministru nu are legătură cu FNAP”, a spus Iulian Cristache, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Interesant. Dacă ministrul nu și-a formulat ipoteza pe baza discuțiilor cu partenerii sociali – FNAP fiind unul dintre aceștia, atunci ce concluzie se poate trage?

De ce demnitarul face afirmații care vin în contradicție chiar cu prevederile legale? Pe ce bază legală poate dispune Ministerul Educației trimiterea unor profesori să lucreze în online?

Are Ministerul Educației suficiente resurse pentru crearea sunui sistem hibrid de învățare? Cu siguranță că nu.

Despre deficitul de personal nici nu mai vorbesc. Și atunci? Să luăm declarațiile lui Sorin Cîmpeanu doar ca pe o sperietoare? Dacă da, este evident că demnitarul recunoaște, indirect, că a pierdut frâiele instituției și că nu poate gestiona problemele sistemului de învățământ. Ceea ce este iarăși grav.

Cîmpeanu ar trebui să se consulte cu juriștii înainte de a mai face asemenea afirmații care nu fac decât să sperie și să înfurie cadrele didactice.

Problema vaccinării este una la nivel național, nu putem arăta doar înspre profesori, majoritatea trebuie să ne vaccinam.

Deci... declarația domnului ministru nu are legătură cu FNAP.

3569
Tagurile:
Iulian Cristache, Părinți, Profesori, Sorin Cîmpeanu
Studenți, instituții superioare de învățământ

Studenți români, atenție: actele necesare ca lucrați în Rusia

37
(reînnoit 12:10 11.05.2021)
Casa Rusă din București vine cu o informație de interes major pentru studenții români și nu numai – străini, în general – care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Studenții străini care doresc să obțină un loc de muncă în Rusia o pot face mai ușor de acum înainte, grație informațiilor extrem de importante și de precise oferite tuturor de Casa Rusă din București.

Astfel, reprezentanții Casei Ruse din București explică de ce documente are nevoie un student străin pentru a obține un loc de muncă în Rusia.

Sunt acceptați numai studenții cu vârsta de peste 18 ani.

Dacă angajatorul este însăși universitatea sau o organizație care îi aparține, nu trebuie să obțineți autorizații separate. Un student poate lucra doar în timpul liber sau în vacanță.

În alte cazuri, este necesar să obțineți un permis de la Direcția Principală pentru Probleme de migrație a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Există, însă, o condiție esențială pe care trebuie să o îndeplinească studenții interesați de obținerea unui loc de muncă în Rusia.

”Dar nu tuturor li se va acorda acest permis - doar studenților cu normă întreagă din universitățile acreditate de stat. În plus, puteți lucra numai în orașul sau regiunea în care se află universitatea și în profesia indicată în acel permis”, informează reprezentanții Casei Ruse din București pe pagina lor de Facebook.
37
Tagurile:
studenţi, student, Lucru, Rusia
Tematic
Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
Polițiștii descind în toate universitățile. Sunt vizați toți studenți moldoveni
VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

Загрузка...
Examen, studenți la medicină

Teste de antrenament pentru evaluarea națională 2021

116
Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a dat publicității setul 9 de Teste de antrenament pentru Evaluare Națională 2021 la Limba și Literatura Română și Matematică.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Școlarii de clasa a opta mai au puțin până la momentul în care își vor testa cunoștințele obținute în anii de gimnaziu. Și aceasta pentru că, la finalul lunii iunie 2021, ei vor susține Evaluarea Națională.

Până atunci, se pot pregăti lucrând la testele de antrenament publicate și elaborate de specialiștii Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului Educației.

Tetele de antrenament pentru Limba și literatura maternă vor fi publicate mâine, 12 mai 2021.

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri, 14 mai 2021.

Testele de antrenament la Limba Română și Matematică pot fi descărcate de aici.

Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă zece puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv este de două ore.

Calendar Evaluare Națională 2021

  • 07 – 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021- Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021 -Proba scrisă la Limba și literatura română
  • 24 iunie 2021- Proba scrisă la Matematica
  • 25 iunie 2021 – Proba scrisă la Limba și literatura maternă
  • 29 iunie 2021 - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor - până la ora 14:00.
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 - Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.
116
Tagurile:
Elevi, Evaluarea Naţională, Teste

Загрузка...
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

0
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...