Grădiniță în București

Haos în grădinițe: adresă urgentă a Direcției de Sănătate Publică

4501
(reînnoit 17:24 02.04.2021)
Toate Direcțiile de Sănătate Publică din România au primit o adresă prin care sunt informate cu privire la faptul că în grădinițe țară se pot organiza activități cu copiii, cu prezență fizică, având în vedere schimbările din structura anului școlar.

BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Preșcolarii au intrat în vacanța de primăvară. Ei vor sta acasă până pe 4 mai 2021.

Direcția Generală de Asistență Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică – Serviciul Asistență Medicală și Planificare Strategică – a trimis o adresă cu caracter urgent tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din România.

Prin aceasta, s-a transmis faptul că, având în vedere prevederile Ordinului nr. 3558/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 3125/2020 privind structura anului școlar 2020-2021, conform cărora ”5. În perioada vacanțelor, în unitățile de învățământ cu nivel preșcolar, se pot organiza activități educative cu copiii, cu prezența fizică, cu avizul Direcției de Sănătate Publică”.

Criteriile care vor fi luate în calcul pentru acordarea avizului favorabil sunt:

1. În localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1000 de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, cu respectarea strictă a regulilor de igienă, curățenie și dezinfecție, precum și a tuturor regulilor de protecție individuală stabilite prin ordinul comun nr. 3235/93, din 4 februarie 2021.

2. În localitățile în care incidența este mai mare de 6 la 1000 de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței până la carantinarea localității în următoarele condiții:

- Asigurarea unei distanțe minime de un metru între copii, cu un maximum de 15 copii într-o grupă;

- Pe perioada vacanței, nu este permisă schimbarea componenței grupelor de copii stabilită inițial;

-  Respectarea strictă a regulilor de igienă, curățenie și dezinfecție, precum și a tuturor regulilor de protecție individuale stabilite prin ordinul comun nr. 3235/93 din 4 februarie 2021.

3.    În localitățile carantinate nu eswte permisă funcționarea grădinițelor nici pe perioada vacanțelor, se arată în circulara Direcției Generale de Asistență Medicală, Medicină de Urgență și Programe de Sănătate Publică – Serviciul Asistență Medicală și Planificare Strategică.

 

 

4501
Tagurile:
Grădinițe
Tematic
Reguli impuse în grădinițele din Franța pe timp de pandemie
Grădinițe și școli închise: dă statul părinților bani pentru bone?
Noi restricții în București: Activitatea școlilor și grădinițelor în următoarele 14 zile

Deputații au adoptat schimbări în Legea Educației Naționale

103
(reînnoit 10:45 22.04.2021)
Miercuri, 21 aprilie 2021, deputații au adoptat o propunere legislativă ce completează Legea Educației Naționale nr. 1/2011, potrivit căreia școlarii din învățământul primar vor beneficia de transport gratuit.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Schimbări în Legea Educației Naționale nr. 1/2011: deputații au adoptat ieri, 21 aprilie 2021, o propunere legislativă potrivit căreia elevii din învățământul primar vor beneficia de transport specializat de la/ până la unitatea de învățământ.

Cine va suporta toate aceste cheltuieli legate de transportul elevilor din ciclul primar?

Banii vor veni din bugetul de stat, prin transfer. Ei vor fi direcționați către unitățile administrativ-teritoriale.
S-au înregistrat 277 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi 17 abţineri, iar trei deputaţi nu au votat, informează agerpres.ro.

Un amendament la proiect care aparține deputaților Natalia Elena Intotero – PSD și Szabo Odon – UDMR – prevede că în municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

Aceste prevederi vor intra în vigoare încă din prima zi a noului an școlar 2022-2023.

103
Tagurile:
legea educației, Deputați

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Expert: ”Nu pot fi tratați profesorii ca și cum ar fi carne de tun”

440
(reînnoit 09:03 22.04.2021)
Eseistul și cercetătorul Mircea Platon susține că măsura evaluării profesorilor de către elevi nu reprezintă altceva decât un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie și că avem de-a face cu o lume dată peste cap.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Subiectul evaluării profesorilor de către elevi continuă să stârnească dispute și reacții în spațiul public.

Una dintre acestea vine de la eseistul și cercetătorul Mircea Platon care susține că această măsură este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ.

De asemenea, acesta precizează că, dacă elevii pot răspunde la întrebări de genul ”Profesorul încearcă să educe elevii, nu doar să le predea materia conținută în programă?” sau ”Profesorul adaptează materia predată nivelului și necesităților clasei?” , atunci școlarul poate trece direct la catedră.

În opinia sa, dacă elevii pot da note profesorilor, atunci ar trebui ca și profesorii și părinții să poată evalua, anual, experții care, de trei decenii, la adăpostul anonimatului au făcut ce au vrut din școala românească.

”Nu pot fi tratați profesorii ca și cum ar fi carne de tun, în vreme ce galonații din Cartierul General al școlii românești, diverșii experți, profesori de psiho-fantasme pedagogice și alți importatori de foi de varză expirate să scape neidentificați și fără calificative”, scrie Mircea Platon într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Ministerul Educației va propune, în acest semestru, implementarea metodologiei numai în școlile care doresc aplicarea chestionarului, urmând ca generalizarea procesului să aibă loc din anul școlar următor, ținând cont de feedback-ul rezultat din această pilotare.

Rezultatele validate ale feedback-ului sunt trimise de către diriginte Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Consiliul de Administrație va stabili concluzii referitoare la fiecare profesor în parte, iar acest lucru reprezintă o anexă a fișei de evaluare anuală a cadrelor didactice, care va fi publicată pe site-ul unității de învățământ, scrie Sputnik.

440
Tagurile:
profesori

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...