Sorin Cîmpeanu la Cotroceni

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră schimbări majore

1357
(reînnoit 11:56 25.03.2021)
În urma consulatelor cu reprezentanți ai profesorilor, elevilor și părinților ministrul Educației a luat o nouă decizie.

BUCUREȘTI, 25 mart – Sputnik. Imediat după întâlnirea cu reprezentanți ai angajaților din Învățământ, elevilor și părinților ministrul Educației a luat o nouă decizie, care conține 10 puncte.

Astfel, ministrul Educației a comunicat următoarele:

1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22 - 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie - 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La Bacalaureat, probele de competenţe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de către minister.

2. Cu excepţia claselor terminale, pentru care structura anului şcolar nu va suferi niciun fel de modificare, la clasele terminale vacanţa va începe în data de 2 aprilie şi se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepţia celor terminale. Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanţă pentru sărbătorile pascale catolice între data de 2 aprilie şi 11 aprilie, vacanţă pentru sărbătorile ortodoxe între 30 aprilie şi 9 mai. Clasele terminale termină vacanţa pe 9 mai, spre deosebire de celelalte clase care vor termina vacanţa pe 4 mai.

3. În perioada 12-29 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.

4. Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână, pentru toate clasele, cu excepţia claselor terminale la care nu avem niciun fel de reducere, niciun fel de modificare. E vorba de clasa pregătitoare, clasele I-VII şi clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul doi în data de 25 iunie.

5. Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, prin sprijinul cadrelor didactice, subliniez, într-un an total atipic, în care tezele semestriale nu se mai susţin, se pot comprima acele activități de evaluare, de încheiere a situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de activităţi de recuperare a materiei.

6. Pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional şi tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite şi cunoscute.

7. Calendarul activităţilor aferente definitivării şi titularizării rămân neschimbate.

8. Evaluările pentru clasele a II-a a IV-a şi a VI-a rămân în continuare programate cu prezenţă fizică în toate şcolile care funcţionează în localităţi necarantinate. Evaluarea naţională pentru elevii de clasa a doua se reprogramează din perioada 20-23 aprilie pentru 25-28 mai.

9. Pentru a reduce inechitatea determinată de condiţiile speciale, în şcolile din localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a doua, a patra şi a şasea vor putea fi organizate după ieşirea din carantină.

10. Programul naţional de acţiuni remediale se va derula în întreaga perioadă în care sunt organizate acţiuni didactice, în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare e mai mică de şase la mia de locuitori.

1357
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu liniștește profesorii și elevii: anunțul nopții
Știrea zilei: Cîmpeanu dă peste cap anul școlar!
Sorin Cîmpeanu, precizare despre proba la alegere la simulare

Deputații au adoptat schimbări în Legea Educației Naționale

102
(reînnoit 10:45 22.04.2021)
Miercuri, 21 aprilie 2021, deputații au adoptat o propunere legislativă ce completează Legea Educației Naționale nr. 1/2011, potrivit căreia școlarii din învățământul primar vor beneficia de transport gratuit.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Schimbări în Legea Educației Naționale nr. 1/2011: deputații au adoptat ieri, 21 aprilie 2021, o propunere legislativă potrivit căreia elevii din învățământul primar vor beneficia de transport specializat de la/ până la unitatea de învățământ.

Cine va suporta toate aceste cheltuieli legate de transportul elevilor din ciclul primar?

Banii vor veni din bugetul de stat, prin transfer. Ei vor fi direcționați către unitățile administrativ-teritoriale.
S-au înregistrat 277 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi 17 abţineri, iar trei deputaţi nu au votat, informează agerpres.ro.

Un amendament la proiect care aparține deputaților Natalia Elena Intotero – PSD și Szabo Odon – UDMR – prevede că în municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

Aceste prevederi vor intra în vigoare încă din prima zi a noului an școlar 2022-2023.

102
Tagurile:
legea educației, Deputați

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Expert: ”Nu pot fi tratați profesorii ca și cum ar fi carne de tun”

439
(reînnoit 09:03 22.04.2021)
Eseistul și cercetătorul Mircea Platon susține că măsura evaluării profesorilor de către elevi nu reprezintă altceva decât un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie și că avem de-a face cu o lume dată peste cap.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Subiectul evaluării profesorilor de către elevi continuă să stârnească dispute și reacții în spațiul public.

Una dintre acestea vine de la eseistul și cercetătorul Mircea Platon care susține că această măsură este un nou ghiont dat școlii românești înspre anarho-tiranie, înspre zona de instabilitate și negociere continuă care a falimentat sistemul românesc de învățământ.

De asemenea, acesta precizează că, dacă elevii pot răspunde la întrebări de genul ”Profesorul încearcă să educe elevii, nu doar să le predea materia conținută în programă?” sau ”Profesorul adaptează materia predată nivelului și necesităților clasei?” , atunci școlarul poate trece direct la catedră.

În opinia sa, dacă elevii pot da note profesorilor, atunci ar trebui ca și profesorii și părinții să poată evalua, anual, experții care, de trei decenii, la adăpostul anonimatului au făcut ce au vrut din școala românească.

”Nu pot fi tratați profesorii ca și cum ar fi carne de tun, în vreme ce galonații din Cartierul General al școlii românești, diverșii experți, profesori de psiho-fantasme pedagogice și alți importatori de foi de varză expirate să scape neidentificați și fără calificative”, scrie Mircea Platon într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Ministerul Educației va propune, în acest semestru, implementarea metodologiei numai în școlile care doresc aplicarea chestionarului, urmând ca generalizarea procesului să aibă loc din anul școlar următor, ținând cont de feedback-ul rezultat din această pilotare.

Rezultatele validate ale feedback-ului sunt trimise de către diriginte Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Consiliul de Administrație va stabili concluzii referitoare la fiecare profesor în parte, iar acest lucru reprezintă o anexă a fișei de evaluare anuală a cadrelor didactice, care va fi publicată pe site-ul unității de învățământ, scrie Sputnik.

439
Tagurile:
profesori

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...