Educatoare la grădiniță

Educatoare, mesaj cutremurător pentru Cîmpeanu: a spus tot!

1453
Un cadru didactic pentru învățământ preșcolar a scris un text impresionant, plin de sensibilitate, în care vorbește despre profesia sa cum nu crede că a mai făcut-o cineva, subliniind importanța meseriei de educatoare.

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. O educatoare din România, ”una din miile de educatoare” a răbufnit și a decis să scrie un text în care să atragă atenția asupra profesiei sale, în special ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Dascălul își amintește cum, în urmă cu ceva timp, la un curs de perfecționare, profesorul nu a suflat o vorbă despre educatoare, însă, în momentul în care coordonatorul cursului a declarat că învățătoarea pune creionul în mână copilului, profesorul petnru învățământ preșcolar a răbufnit.

”Eu, educatoarea, îl învăț să țină creionul corect în mână. Am exersat până și scrisul cu mâna stângă pentru a-l putea îndruma și ajuta pe micul meu învățăcel. Eu îi îndrum primii pași pe drumul cunoașterii.

Nu! Nu este infatuare. Este adevărul”, a explicat educatoarea.

Aceasta a subliniat că, de acasă, copiii vin cu multe cunoștințe, însă cadrul didactic este cel care îi învață să le organizeze și să le folosească.

Motivul pentru care spune aceste lucruri este pentru a le reaminti celor care au uitat sau, pur și simplu, nu cunosc menirea educatoarelor.

Grădinițele, supraaglomerate

Dascălul a subliniat că face aceste precizări în special pentru ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, căruia îi atrage atenția că, din 8 februarie, s-au reluat cursurile în format fizic, însă problema spațiilor și a personalului din grădinițe nu a fost rezolvată.

Și aceasta pentru că activitățile se desfășoară în aceleași spații, cu același număr mare de copii în grupă, iar în ceea ce privește personalul auxiliar nu s-au făcut angajări.

Educatoarea spune că, deși este obligată să stea 30 de ore pe săptămână – cu o normă didactică de 25 de ore – nu mai apucă să își facă treaba de cadru didactic, deoarece pierde timp prețios făcând munca îngrijitoarelor. Mai exact, educatoarea îmbracă și dezbracă micuții, șterge pe jos cu mopul ca nu cumva aceștia să se ude la picioare, toate acestea în timpul în care ar trebui să pregătească materialele pentru activități și să îi observe pe copii în timpul jocului.

Face asta pentru că sunt numai 3 îngrijitoare pentru 7 grupe de copii, care nu fac față.

”Să nu credeți domnule ministru al meu că mă plâng de muncă. Mă plâng că nu mai am timp pentru ceea ce contează cu adevărat în munca mea de educatoare. Aș vrea să îi întreb pe cei care au făcut ghidul dacă au vreun pic de habar despre cum se face răspândirea acestui virus”, a subliniat educatoarea.

Aceasta susține că, indiferent dacă sunt sau nu părinți în grădiniță, virusul se plimbă ca la el acasă. Copilul este contact direct, iar educatoarea și îngrijitoarea stau la câțiva centimetri de copiii care strănută, vorbesc, povestesc… pe hainele lor de lucru.

De aceea, spune cadrul didactic pentru învățământ preșcolar, cei care au făcut ghidul de măsuri pentru redeschiderea unităților de învățământ pe data de 8 februarie 2021 ar trebui să stea de vorbă cu educatoarele. El nu poate fi aplicat ad litteram.

”Eu sunt educatoare. Una din miile de educatoare care vor să își îndeplinească menirea cu profesionalism. Ori menirea mea este să educ copiii, să îi iau de mână și să le călăuzesc primii pași spre cunoaștere”, a completat cadrul didactic pentru învățământ preșcolar.
1453
Tagurile:
Învățământ, Mesaj, educatoare, Sorin Cîmpeanu
Profesor

Hotărâre: Suspendarea cursurilor față în față a fost ilegală

672
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic în toate unitățile de învățământ au fost anulate de Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Lovitură dură în sistemul de învățământ, după ce Curtea de Apel București a anulat hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic, clasic, în toate unitățile de învățământ.

Ieri, 25 februarie 2021, Curtea de Apel București a respins mai multe excepții invocate în dosarul în care Asociația Școlilor Particulare, dar și nouă persoane au solicitat anularea Hotărârii CNSU din data de 8 noiembrie 2020 privind aprobarea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, informează ziarulprofit.ro.

De la comunicare, în termen de 5 zile lucrătoare, hotărârea poate fi atacată cu recurs, în privința soluției date cererii de suspendare. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare în privința soluției date acțiunii în anulare.

În luna noiembrie a anului trecut, judecătorii au decis că Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiul Iași, este nelegală.

De asemenea, judecătorii au admis anularea parțială a hotărârii nr. 76 din 4 noiembrie 2020, tot în urma unui demers iniţiat de Asociaţia Şcolilor Particulare.

672
Tagurile:
școli, Cursuri

Загрузка...
Monica Cristina Anisie

Anisie, mesaj pentru directorii de școli: Se anunță schimbări

3710
Președintele Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Senatul României a dat asigurări că va continua Campania strategică națională de prevenire și combatere a bullyingului începută în 2007. Ce se va întâmpla în școli.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Monica Anisie, fostul ministru al Educației, acum președinte al Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din Senatul României spune că va continua Campania strategică națională de prevenire și combatere a bullyingului începută în 2007, în parteneriat cu toate instituțiile reprezentative la nivel național, care sunt implicate în soluționarea problematicii bullyingului.

Este vorba despre Ministerul Educației și Cercetării, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții - ANDPDCA, Poliția Română – Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei, CMBRAE, Colegiul Psihologilor, Consiliul Naţional al Elevilor, Asociația Părinților Isteți, Itsy Bitsy.

Fostul ministru al Educației spune că problema bullyingului în rândul copiilor trebuie tratată cu maximă seriozitate. Și aceasta pentru că un copil care nu se dezvoltă într-un mediu armonios începând din învățământul preșcolar până la liceu inclusiv riscă să fie afectat din punct de vedere al performanței școlare și nu va putea deveni un adult autonom, echilibrat și sănătos psiho-emoțional.

Din acest motiv, toți cei implicați – părinți, cadre didactice, consilieri școlari, personal auxiliar, polițiști, elevi – trebuie să colaboreze între ei și să se raporteze la niște reguli comune, acceptate de către toți. Toți aceștia trebuie, de asemenea, să respecte procedurile legale de intervenție în situațiile de violență psihologică.

”În acest sens, doresc să le amintesc tuturor directorilor de unități de învățământ preuniversitar să actualizeze Regulamentul de Ordine Interioară și să implementeze normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 221/2019, prin care este prevenit și combătut bullyingul în spațiile destinate învățământului”, a transmis Monica Anisie.

Președintele Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din Senatul României a subliniat că aceste norme au fost aprobate în mandatul său de ministru, prin OMEC nr 4343/27.05.2020, publicat în Monitorul Oficial din 10 iunie 2020, intrând în vigoare odată cu publicarea sa.

De asemenea, a completat Anisie, fiecare unitate de învățământ va introduce în Regulamentul de ordine Interioară – ROI - obiectivul ”școală cu toleranță zero la violență”.

”În acord cu profesorii, elevii și părinții acestora, unitățile de învățământ stabilesc măsurile aplicabile în cazul unui comportament inadecvat, imoral sau necolegial al unor copii față de alți copii”, a punctat Anisie.

3710
Tagurile:
școală, director, Monica Anisie

Загрузка...
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

0
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

0
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...