Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, anunț despre vaccinarea personalului din învățământ

368
Ministrul Educației a precizat că, din analiza făcută împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, e posibil să înceapă vaccinarea prioritară a personalului din învățământ.

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vine cu informații noi referitoare la campania de vaccinare a personalului din sistemul de învățământ.

Demnitarul a explicat că, din analiza făcută împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână.

Însă, o decizie va fi luată în cursul zilei de astăzi, 22 februarie 2021 și va fi anunțată de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 - CNACV.

Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid, către Direcția de Sănătate Publică, listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate - grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani. Operațiunea va dura aproximativ o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute - spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO, informează Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Demnitarul a explicat că, până acum, s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical - personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ = fără medicii din învățământul superior medical.

368
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, Învățământ, Vaccinare
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1609)
Tematic
Vaccinare anti-covid: Rafila, vești neplăcute pentru români
Pot oare cei vaccinați să fie purtători de COVID-19
Ultima oră: Premierul Cîțu nu exclude pașaportul de vaccinare!
Cu ce vaccin este mai bine de vaccinat? Top-5 mituri despre vaccinare

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

240
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

240

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

737
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

737

Загрузка...

Kirkorov, producătorul piesei Nataliei Gordienko pentru Eurovizion

0
(reînnoit 10:58 06.03.2021)
În Moscova a avut loc prezentarea piesei Sugar a Nataliei Gordienko. Cu această piesă interpreta va participa la concursul Eurovizion-2021. Producătorul moldovencei este regele muzicii pop Filip Kirkorov.

"Uimitoarea Natașa, care s-a descurcat de minute - 100de procente. Piesa, care are tot dreptul să revendice un loc în top-5. Timpul va arăta pentru câteva luni la Eurovizion. Dacă Rusia va acorda Moldovei 12 puncte, după reguli, Rusia nu poate să voteze pentru sine însăși, noi trebuie să votăm pentru cineva. Votați pentru Moldova", s-a adresat Kirkorov publicului rus.

La prezentarea piesei au venit celebrități din Rusia, între care Timati, Arcadii Ukupnik, Sokdiana, Lolita Mileavskaia, Ana Pletneva, Larisa Dolina, Valeria, Dima Bilan, Egor Kreed.

Interpreta a fost pregătită de către o echipa mare internațională. Compozitorul din Grecia - Dimitris Kontopoulos, poetul din Rusia - Maxim Guțeriev, regizorul din videoclipului este din Ucraina - Catia Țaric.

"Vă așteaptă o mulțime de surprize. Este vorba de premiera în sine a compoziției, a videoclipului la piesa Sugar, pe care noi împreună cu Dream Time o vom prezenta Republica Moldova, în luna mai, în Rotterdam", a spus Natalia Gordienko.  

În 2021 concursul muzical va avea loc în luna mai, în Rotterdam (Țările de Jos).

0
Tagurile:
Filip Kirkorov, Natalia Gordienko

Загрузка...