Monica Anisie

Anisie, anunț pentru profesori: sunt implicate sume uriașe

1155
(reînnoit 10:52 14.02.2021)
Fostul ministru al Educației spune că este consecvent în ceea ce își propune, explicând că proiectul PROF se adresează tuturor cadrelor didactice având ca obiectiv înființarea și dezvoltarea instituției mentoratului de carieră didactică.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Monica Anisie, fostul ministru al Educației, acum senator PNL spune că este consecventă în ceea ce își propune, iar proiectele START, PROF și SMART-Edu sunt doar o mostră a modului său de lucru, ele fiind niște planuri asumate în 2016, în calitate de secretar de stat și implementate în 2020, în calitate de ministru al Educației.

Fostul ministru a reamintit că, în perioada mandatului său de ministru, am comunicat implementarea, pentru prima dată în România, a masteratului didactic, prin aplicarea prevederilor Legii educației naționale nr.1/2011 și aprobarea prin ordin a înființării și organizării programelor de masterat didactic.

De asemenea, a fost semnat și contractul de finanțare, astfel încât cei 400 de masteranzi din cele opt universități care organizează programe-pilot de studii universitare de masterat didactic, la forma de învățământ cu frecvență, să beneficieze și de o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă de desfășurare a programului, precum și de laptopuri și laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generație - realitate virtuală, realitate augmentată.

Masteratul didactic: START în dezvoltarea carierei dispune de un buget de 17 milioane de euro.

Un alt proiect, finalizat tot în perioada mandatului său de ministru, este PROF – Profesionalizarea carierei didactice.

Acesta constituie un proiect aparte tocmai prin abordarea conceptului de mentorat care nu se mai asociază debutului, inserției în profesie, ci întregului parcurs profesional al unui cadru didactic.

PROF se adresează tuturor cadrelor didactice, având ca obiectiv înființarea și dezvoltarea instituției mentoratului de carieră didactică, program prin care se urmărește, totodată, crearea cadrului instituțional coerent privind profesionalizarea carierei didactice, cu focalizare pe componenta practică a procesului pedagogic și pe digitalizarea procesului de predare-învățare-evaluare, prin asigurarea calității predării, inclusiv în mediul virtual, complementară școlii fizice, a explicat Anisie.

PROF are un buget de 28 de milioane de euro. Scopul său este acela de formare continuă și perfecționare profesională, până în anul 2023, a 28.000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, în scopul dezvoltării profesionale și al evoluției în carieră, pentru asigurarea continuității pedagogice în predare-învățare-evaluare, cu accent pe componenta didactică practică - predarea la clasă - a formării, în contextul mentoratului de carieră didactică și în mai multe domenii. Este vorba despre incluziune, curriculum, evaluare, Teleșcoală, combaterea bullyingului, transdisciplinaritate – inclusiv în vederea perfecționării continue a personalului didactic, în contextul global al digitalizării sistemelor de educație și în contexte specifice/nespecifice privind activitatea cu elevi aparținând grupurilor vulnerabile, inclusiv copii aparținând minorității rrome, copii cu cerințe educaționale speciale - CES, copii aflați în situații de risc medical-școlarizați în spital- sau copii din comunitățile dezavantajate socio-economic.

1155
Tagurile:
Profesori, Monica Anisie
Tematic
Anisie îngrașă porcul în ajun: anunțul demnitarului
Anisie a făcut anunțul! Important proiect, contract semnat!
Anisie: ”Profesorii trebuie să fie pregătiți”

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

241
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

241

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

738
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

738

Загрузка...

Kirkorov, producătorul piesei Nataliei Gordienko pentru Eurovizion

0
(reînnoit 10:58 06.03.2021)
În Moscova a avut loc prezentarea piesei Sugar a Nataliei Gordienko. Cu această piesă interpreta va participa la concursul Eurovizion-2021. Producătorul moldovencei este regele muzicii pop Filip Kirkorov.

"Uimitoarea Natașa, care s-a descurcat de minute - 100de procente. Piesa, care are tot dreptul să revendice un loc în top-5. Timpul va arăta pentru câteva luni la Eurovizion. Dacă Rusia va acorda Moldovei 12 puncte, după reguli, Rusia nu poate să voteze pentru sine însăși, noi trebuie să votăm pentru cineva. Votați pentru Moldova", s-a adresat Kirkorov publicului rus.

La prezentarea piesei au venit celebrități din Rusia, între care Timati, Arcadii Ukupnik, Sokdiana, Lolita Mileavskaia, Ana Pletneva, Larisa Dolina, Valeria, Dima Bilan, Egor Kreed.

Interpreta a fost pregătită de către o echipa mare internațională. Compozitorul din Grecia - Dimitris Kontopoulos, poetul din Rusia - Maxim Guțeriev, regizorul din videoclipului este din Ucraina - Catia Țaric.

"Vă așteaptă o mulțime de surprize. Este vorba de premiera în sine a compoziției, a videoclipului la piesa Sugar, pe care noi împreună cu Dream Time o vom prezenta Republica Moldova, în luna mai, în Rotterdam", a spus Natalia Gordienko.  

În 2021 concursul muzical va avea loc în luna mai, în Rotterdam (Țările de Jos).

0
Tagurile:
Filip Kirkorov, Natalia Gordienko

Загрузка...