Grădiniță

Mama unui copil: ”Educatoarea nu e competentă?” - iată ce o nemulțumește

340
Un părinte a scris un mesaj în care solicită ajutorul altor români care s-au confruntat cu o problemă similară. Este vorba despre relația copilului său cu educatoarea și spune că aceasta are mereu ceva de reproșat la adresa micuțului.

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Problema relației copil-cadru didactic, mai ales când minorul este abia la început de drum, la grădiniță, continuă să fie una de mare interes.

Evident, cei preocupați de acest subiect sunt, pe lângă dascăli, părinții și bunicii copilului mic înscris în învățământul preșcolar.

O asemenea situație a fost semnalată de mama unui preșcolar care a scris într-un grup dedicat părinților, spunând că are nevoie de păreri sau sfaturi, gândindu-se că poate a mai trecut cineva prin aceeași situație ca și ea.

Mai exact, spune mama copilului, educatoarea de la grădinița unde e înscris băiețelul ei la grupa mică are mereu plângeri la adresa micuțului.

Când îl ia acasă, cadrul didactic îi spune, de față cu alți părinți, că băiatul e agitat, că nu face ceea ce i se spune, că, în loc să stea să mănânce merge la jucării, că desenează cu o singură culoare și că, evident, ceilalți copii se iau după el, adică îi urmează exemplul.

De asemenea, educatoarea se plânge că, fiind singură, nu îi poate struni pe toți.

”El este un copil foarte energic și este într-o continuă cunoaștere. Într-adevăr, este mai agitat decât ceilalți copii, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fie marginalizat. Cum aș putea să abordez problema? Oare copilul meu e singurul copil care e mai energic sau educatoarea nu e competentă?”, se întreabă părintele.

Răspunsurile părinților au fost echilibrate și au îndemnat la dialog, iar o mămică a subliniat că tot ce ține de fiecare copil în parte se discută unu la unu, adică educatoarea și părintele respectiv.

De asemenea, aceasta a subliniat că fiecare copil e diferit și că micuții trebuie ajutați acolo unde întâmpină dificultăți.

Postarea unui părinte pe un grup FB
Postarea unui părinte pe un grup FB
340
Tagurile:
educatoare

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

356
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

356

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

830
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

830

Загрузка...
Poliția română

Circulația de seară ar putea fi limitată cu încă o oră

0
Surse guvernamentale citate de mai multe publicații au indicat faptul că se ia în calcul reducerea libertății de circulație a persoanelor cu o oră, de la ora 23.00 la ora 22.00

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Potrivit unor surse guvernamentale citate în mai multe publicații mass-media centrale, Guvernul ar lua în calcul să limiteze circulaţia persoanelor în timpul nopţii de la ora 22.00.

Acest lucru înseamnă reducerea cu o oră a libertății de circulație, pentru că în prezent, restricţiile de circulaţie sunt impuse de la ora 23.00. În prezent, persoanele care părăsesc locuinţa după ora 23.00 trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe proprie răspundere.

Discuţia despre limitarea circulaţiei începând cu ora 22.00 are loc în contextul creşterii numărului de infectări cu COVID-19, fiind una dintre măsurile mai dure care ar urma să fie adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei.

0
Tagurile:
Restricții
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricţiile împotriva Covid în Franţa: peste câte săptămâni s-ar putea relaxa
Hotărârea nr. 47 a CNESP din 26 februarie: Text integral - noi restricții COVID în Moldova
Decis: Festivalul „Mărțișor”, fără spectatori în acest an - CNESP impune RESTRICȚII
Germania nu ține cont de solicitările europene și nu relaxează restricțiile de la granițe
CNSU: Noile decizii privind restricțiile și carantinarea la sosirea în România
Proteste la Viena împotriva restricţiilor anti-Covid – VIDEO LIVE
Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

Загрузка...