Один день ученика в пандемии

Fost ministru, propunere șoc: ”Prelungiți anul școlar!”

40
Daniel Funeriu este de părere că anul școlar trebuie prelungit și a dat ca exemplu landul Baden-Württenberg al Germaniei unde copiii au 41 de săptămâni de școală, nu 34, cum au cei din România. De ce vacanța de vară din România e atât de lungă.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, cere, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, prelungirea anului școlar.

”Prelungiți anul școlar! Copiii din landul Baden-Württenberg al Germaniei au 41 de săptămâni de școală pe an. Cei din România au 34, cu 7 mai puțin. În 12 ani de școală asta înseamnă 84 de săptămâni mai puțin, adică doi ani jumate de școlarizare în minus”, a scris Funeriu.

Acesta susține că un an de școlarizare înseamnă cam 30 de puncte PISA și că doar prin acest efect România s-ar ridica la nivelul Italiei și Austriei, undeva în jur de un scor PISA de 470-480.

Prin prelungirea anului școlar, programa va putea fi parcursă și nimeni nu va mai avea cum să spună că este încărcată. De fapt, timpul în care trebuie livrată aceasta este scurt, susține Daniel Funeriu.

Fostul ministru a subliniat că nu s-a inventat metoda prin care un om învață mai puțin și știe mai mult.

Totodată, fostul demnitar a lansat și o provocare parlamentarilor români.

”Să-l văd pe parlamentarul care are curajul să propună anul școlar de 41 de săptămâni”, a precizat Daniel Funeriu.

Potrivit acestuia, în funcție de an și de când pică anumite sărbători e posibil să fie mici variații, dar asta nu schimbă cu nimic ideea de bază și anume aceea de prelungire a anului școlar.

”Vacanța de vară lungă de la noi a fost făcută pentru ca elevii să poată lucra la câmp”, a completat Funeriu.

40
Tagurile:
Școală, Ministru
Tematic
An școlar 2021-2022: Cîmpeanu anunță dificultăți pentru profesori
Romaniuc: ”Ce an școlar ne așteaptă! Azi mi-a fost greu să-mi stăpânesc tristețea”
An școlar 2021-2022: schimbări majore, anunță Cîmpeanu

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

137
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

137

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

691
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

691

Загрузка...