Raluca Turcan

Turcan a făcut anunțul: program pentru școli, demarat

1262
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că programul ”Școală după Școală”, care este acum principalul suport pentru calitatea în educație și pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale, va continua.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Vești bune pentru elevii defavorizați: programul ”Școală după școală” va continua.

Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale. Demnitarul a precizat că Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toți elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon școlar sau dacă nu au putut participa la cursurile online.

 Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului școlar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020.

”Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulți elevi care au avut dificultăți în procesul de învățare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la același nivel cu cei care au participat la cursurile online”, a spus Turcan.

De asemenea, a susținut demnitarul, Programul Școală după Școală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală și să poată beneficia, ulterior de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii. 

Reamintim că, în luna octombrie a anului trecut, Guvernul a decis că preșcolarii și elevii din ciclul primar pot opta pentru tichete educaționale în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul ”Școală după Școală”, preciza Sputnik.

1262
Tagurile:
școli, Program, Raluca Turcan

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

171
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

171

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

703
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

703

Загрузка...