Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți

”Copiii speriați”: Ce s-a întâmplat în prima zi de școală în format clasic - Cristache

168
(reînnoit 10:14 09.02.2021)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a vorbit prima zi de reluare a cursurilor în format fizic, precizând că au fost unități de învățământ în care directorii nu au știut să managerieze situația.

BUCUREȘTI, 9 feb – Sputnik. Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 a început în format clasic, adică fizic pentru o mare parte a elevilor în toată România.

Care au fost reacțiile părinților după prima zi de școală în format fizic a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Părerile părinților au fost, după cum era de așteptat, împărțite.

”Sunt școli unde directorii n-au știut să managerieze, adică să deschidă porțile și să nu creeze acea învălmășeală. În general, s-au păstrat regulile. Sunt părinți nemulțumiți pentru că s-au deschis geamurile pe temperaturi negative nu în pauză, ci în timpul orelor”, a explicat Cristache.

Alți părinți sunt nemulțumiți că micuții din ciclul primar nu au fost lăsați să iasă afară, deci au fost țintuiți în bănci.

”Patru ore, cât au fost în școală, copiii au stat efectiv în bănci, speriați de conducerea unității de învățământ să nu iasă, să nu mănânce și așa mai departe. Aici sunt probleme de management. Sunt directori care habar n-au să interpreteze un ordin comun”, a declarat Iulian Cristache.

Ordinul comun nu are cum să reglementeze și cum trebuie să stea un copil în bancă, când trebuie să mănânce, câți elevi sunt într-o sală de curs și așa mai departe.

Din păcate, a subliniat președintele FNAP-ÎP puțini directori sunt pregătiți din acest punct de vedere.

Vestea bună este că numărul unităților de învățământ nepregătite este minor în raport cu cele pregătite. Explicația este una singură: școlile erau pregătite încă din luna septembrie a anului 2020, când s-a funcționat în diverse scenarii.

Așa că scuza că nu a fost timp reprezintă ”o mare prostie”.

Problema este de acum încolo, dacă vor fi biocidele la timp în toate unitățile de învățământ, dacă va exista apă caldă la blocurile sanitare – chiar și în zonele cu toalete în curte se poate rezolva situația cu niște bazine de acumulare.

Totul depinde de directorii unităților de învățământ: dacă au curaj să ceară, dacă stau cu capul plecat, dacă nu știu ce e managementul și sunt doar profesori și atât.

168
Tagurile:
Școală
Sorin Cîmpeanu

Badea: ”Am sperat voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu”

335
Subsecretarul de stat a explicat pentru Agenția de Presă Sputnik o serie de aspecte care au stat la baza demisiei sale de la Ministerul Educației, însă a și clarificat afirmații pe care le-a făcut în presă cu privire la acest subiect.

BUCUREȘTI, 2 mart – Sputnik. Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației, a demisionat din funcția deținută. Acesta a reușit să construiască, în primele trei luni de mandat, proiectul Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva  sute de experți.

El susține că faptul că în Programul Național de Redresare și Reziliență se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni el nu a fost întrebat, a perceput acest lucru ca pe un mesaj, iar demisia este rezultatul acestui mesaj.

Însă, Badea a făcut, pentru edupedu.ro, o declarație interesantă. El spune că la nivelul conducerii Ministerului Educației, în momentul preluării mandatului, au existat niște priorități ale lui Cîmpeanu legate de nevoia reluării cursurilor și de activitățile remediale, așa că nu a mai existat timpul necesar să se ocupe de strategia de digitalizare.

”Mă gândesc că, probabil, faptul că nu am mai lucrat în trecut cu actualul ministru a făcut să nu beneficiez de aceeași încredere pe care am primit-o din partea doamnei ministru Monica Anisie, încredere care mi-a servit cumva că mână liberă atunci când m-am ocupat de tot ce înseamnă această strategie”, a punctat Badea pentru edupedu.ro.

Cîmpeanu își exprimă disponibilitatea

Contactat de corespondentul Agenției de Presă Sputnik, Jean Badea a explicat afirmația sa cu privire la ”încredere” și dacă accentul nu ar trebui pus, de fapt, pe profesionalism, mai ales că fostul subsecretar de stat este un profesionist.

Și atunci, de ce este nevoie de această ”încredere”, dacă faptele vorbesc de la sine?

Jean Badea spune că el este adeptul lucrului în echipă și că a încercat să demonstreze că poate face profesionist niște lucruri, că poate construi pe baza dialogului – care lui i se pare cel mai important – cu toți cei care sunt relevanți pe un anumit subiect, în cazul de față, digitalizarea.

”Am beneficiat, din partea doamnei ministru Monica Anisie de toată încrederea – poate având în vedere și background-ul pe care îl aveam profesional împreună – am mai lucrat și în alte situații – am sperat că voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu în senul în care să beneficiez de aceeași încredere, să continui să coordonez această strategie și să beneficiem cu toții de cele două luni, timp în care se afla în dezbatere publică”, a explicat Jean Badea pentru Agenția de Presă Sputnik.

Acesta spune că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a exprimat disponibilitatea de a continua lucrul, însă doar după ce rezolvă celelalte urgențe.

Badea a precizat că, în aceste două luni, el ar fi putut duce mai departe proiectul, la fel cum a făcut și în cele trei luni de dinainte.

A fost o rea voință la nivelul conducerii Ministerului Educației?

”Nu cred că a fost rea voință, cel puțin atâta timp cât la nivel declarativ s-a exprimat interesul pentru proiect. Nu știu să vă spun ce a fost… Cert este că, din punctul meu de vedere, cele două luni puteau fi fructificate”, a explicat Badea.

Acesta a spus că, la momentul când Sorin Cîmpeanu a preluat mandatul de ministru al Educației, Badea a mers și i-a prezentat proiectul, planul pe care îl avea. De asemenea, proiectul nu avea cum să-i fie străin ministrului Cîmpeanu, întrucât Strategia pentru digitalizare a beneficiat de o largă mediatizare.

Viziunea prezentă acum în proiect nu este viziunea mea, proprie, a punctat Badea, ci a tuturor specialiștilor pe care a reușit să-i mobilizeze.

Întrebat dacă el crede că o parte din giganții implicați în proiect se vor retrage ca urmare a demisiei sale, Jean Badea a respins ideea.

”Nu cred și nu ar fi normal să se întâmple lucrul acesta, pentru că un proiect de o asemenea anvergură nu trebuie legat de un om sau de o funcție”, a explicat Jean Badea.
335
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educației

Загрузка...
Один день ученика в пандемии

Cererea pentru activități remediale: aveți grijă cum completați!

476
Părinții elevilor care doresc ca aceștia să participe la activitățile remediale organizate în cadrul Programului național pilot de tip ”Școala după școală“, trebuie să completeze o cerere ce poate fi descărcată de pe site-ul Sputnik.

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Unitățile de învățământ din România primesc deja cererile din partea părinților elevilor pentru ca aceștia să participe la activitățile de educație remedială organizate în cadrul Programului național pilot de tip ”Școala după școală”.

În data de 4 martie 2021, școlile vor trimite inspectoratelor datele cu elevii eligibili pentru a participa la acest program, precum și date privind opțiunile cu privire la organizarea activităților remediale la nivelul unității de învățământ.

Cererea pentru participarea copiilor la orele remediale poate fi descărcată de aici.

Elevii și părinții lor vor completa numele, domiciliul, actul de identitate cu care se legitimează, clasa, școala și localitatea.

Ei vor trebui să încercuiască unul din motivele solicitării participării la acest tip de activități educative.

În primul rând, este vorba despre elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet.

În al doilea rând, pot cere participarea la aceste ore elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină.

De asemenea, pot participa la aceste activități elevii care demonstrează necesitatea prin rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

”Mă angajez să asigur participarea elevului _ la activitățile de educație remedială organizate în cadrul Programului național pilot de tip ”Școala după școală“, conform programului aprobat și colaborând cu conducerea unității de învățământ în acest sens”, este un alt câmp ce trebuie completat și prin care părintele își ia un angajament față de unitatea de învățământ.
476
Tagurile:
Părinți, Elevi
Tematic
Turcan a făcut anunțul: program pentru școli, demarat
Redeschidere școli 2021: Cîmpeanu trece la amenințări
Moraru dă cărțile pe față: adevărul despre distanțarea fizică din școli

Загрузка...
Proteste în Piața Victoriei din București. Drapelele SUA, UE

Noi declarații șocante venite din SUA România, total colonie!

0
O consilieră trimisă special din SUA spune clar ce trebuie făcut și ce trebuie șters din memorie în materie de Justiție – un tupeu inimaginabil al americanilor

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Apărută acum un an în peisajul românesc, Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria, a ieșit la iveală puțin în perioada Trump, dar o face acum cu mult tupeu.

După ce acum două săptămâni a fost la ministrul Justiției, declarând că sprijină total desființarea SIIJ – deci încălcând nu numai voința magistraților CSM, ci însuși statul diplomatului – Jessica Kim dă acum un interviu în care face declarații șocante.

Este un interviu exclusiv acordat SpotMedia.ro, cunoscutei jurnaliste Ioana Ene Dogioiu.

După ce vorbește de cele ”peste zece programe de instruire” oferite de SUA procurorilor, anchetatorilor și judecătorilor români, ”în diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigații privind spălarea de bani și activelor offshore, tehnici speciale de anchetă în cazuri de crimă organizată și gestionarea cazurilor complexe”, Jessica Kim face mai multe afirmații sfidătoare!

Este vorba de afirmații care neagă reforma cerută de asociațiile de magistrați împotriva practicilor abuzive ale sistemului Kovesi – Coldea, susține din nou desființarea SIIJ – și, desigur, nu spune nimic de abuzurile și ilegalitățile comise de DNA, de cazurile șocante de la DNA Ploiești și din alte zone, de ”protocoalele secrete”, de dosarele făcute magistraților și de multe alte aspecte reclamate de presă sau chiar de magistrați și de organizațiile acestora!

Iată câteva dintre aceste declarații, întregul interviu îl puteți citi pe Spot Media.

”În ciuda istoricului solid în lupta anticorupție al României, încercările la care a fost supus sistemul judiciar în perioada 2017-2019 au fost dăunătoare”, spune consiliera Ambasadei, dând ca exemplu, ”măsuri controversate, precum crearea Secţiei Speciale, au avut un impact negativ asupra independenței Justiției”.

De asemenea, Kim spune că ”Atacurile constante asupra instituțiilor precum DNA, în ciuda succeselor sale, au afectat credibilitatea și moralul”.

Și, atenție – intră și Curtea Constituțională în colimator: ”Noile condiții pentru intrare în profesie, mai ales pentru parchetele specializate, au încetinit lupta împotriva corupției”.

Totuși, spune Kim, ”în recenta mea vizită, am constatat o puternică voință in favoarea statului de drept în România și pentru revenirea pe calea reformei judiciare după pașii înapoi din perioada 2017-2019”.

Evident, consiliera americană reia ideea ”rolului important al societății civile în apărarea statului de drept în România” – susținând deci acest factor perturbator care a exercitat presiuni asupra justiției și a presei, uneori cu manifestări violente și agresiuni!

Și, atenție culmea tupeului: se încearcă justificarea nivelului foarte mic a investițiilor americane în România prin… corupția încă existentă!

”Corupția, ca în multe alte țări, afectează investițiile străine directe”, spune Kim, subliniind că ”Rapoarte internaționale au arătat că, în opinia investitorilor și companiilor străine, corupția este larg răspândită în Romania, mai ales în domeniul afacerilor”.

Sigur, rămâi crucit când o asemenea afirmație vine din SUA, unde a fost ales un președinte acuzat de corupție – și care a intervenit personal în acoperirea unor fapte de corupție!

”Legi arbitrare și persistente, mai ales cele privind practicile comerciale, îngreunează succesul economic al oricărei țări”, spune Kim căinându-i pe investitorii străini care ”vor siguranță și încrederea că vor fi tratați corect și predictibil în fața legii. Statul de drept puternic este important într-o țară pentru principiul că toți oamenii și toate instituțiile sunt supuse și responsabile în fața unor legi corect aplicate”.

Obrăznicie colosală din partea reprezentantului unui stat care a cerut eliminarea ”strategică” a concurenței (China) și a pus mâna pe tot ce înseamnă furnizare militară și energetic!

Finalul este apoteotic, pentru că arată clar și cum se va face mai departe: se vor selecta lideri cu o anumită ”mentalitate”!

”Nu trebuie subestimată importanța încurajării viitoarei generații de lideri ai României să promoveze principiile statului de drept, în așa fel încât acestea să intre în mentalitatea lor și să devină sistematice în afaceri și acțiunea guvernamentală”, a declarat Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

Așa cum comentam inițial, sunt declarații de un tupeu uluitor – pur și simplu se transmite ce trebuie făcut, dar și ce trebuie uitat! Tot ce s-a scos la iveală despre Justiție, toate abuzurile și fărădelegile pur și simplu NU există și trebuie uitate! Asta reiese din declarațiile consilierei Kim!

Se pune o singură întrebare: va lua poziție vreun partid politic din România împotriva unei asemenea atitudini? Desigur, nu mă refer la poziția de drepți!

Probabil că nu, pentru că definirea României ca o colonie este din ce în ce mai demonstrată. Atitudinea consilierei Kim este o probă în acest sens. Ironic, nu, colonia România să aibă un nou ”vătaf” sau ”instructor” pe nume… Kim! Un Kim pentru democratizarea coloniei României.

0
Tagurile:
Colonie, România, SUA, Declarații

Загрузка...