Examen, studenți la medicină

Calendar Evaluare Națională: când au loc probele

155
(reînnoit 12:26 08.02.2021)
Școlile și-au redeschis porțile, iar un număr de peste 2,4 milioane de elevi, potrivit declarațiilor ministrului Educației, au revenit în bănci. Când vor susține Evaluarea Națională absolvenții de clasa a opta.

BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik. Semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021 a debutat cu o schimbare pentru milioane de elevi și sute de mii de profesori. De astăzi, a fost reluat învățământul în format clasic.

Elevii de clasa a opta au revenit și ei în bănci, învățământul online fiind o opțiune numai pentru copiii ce au anumite afecțiuni sau au în familie persoane cu diverse boli ori cu vârstă înaintată.

Ei vor lua vacanță în data de 11 iunie 2021, mai devreme decât ceilalți școlari din ciclul gimnazial.

Calendar Evaluare Națională 2021
Examen
© Sputnik / Евгений Епанчинцев

Înscrierea la Evaluarea Națională se va face în intervalul 7-11 iunie 2021, adică până în ultima zi de școală a elevilor de clasa a opta.

Proba scrisă la Limba și Literatura Română se va susține în dara de 22 iunie 2021, iar două zile mai târziu, pe 24 iunie 2021, este programată proba scrisă la Matematică.

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și Literatura Maternă în data de 25 iunie 2021.

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor - până la ora 14:00 – e programată pentru data de 29 iunie 2021.

Începând cu aceeași zi, ora 16.00 și până la ora 19.00, precum și a doua zi, 30 iunie 2021, între orele 08.00 – 12.00 se depun contestațiile.

Soluționarea contestațiilor este programată pentru intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Tot în data de 4 iulie 2021 se vor afișa și rezultatele finale, după contestații.

Recent, Ministerul Educației a publicat noile programe pentru Evaluarea Națională, adaptate acestui an școlar, după cum a anunțat chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și despre care Sputnik a relatat deja.

155
Tagurile:
Evaluarea Naţională
Tematic
Bac și Evaluare Națională 2021: programe noi anunțate de Cîmpeanu
Subiecte Evaluare Națională 2021, publicate de edu.ro
Evaluare Națională 2021 clasa a opta: modele de subiecte

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

165
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

165

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

702
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

702

Загрузка...