Examen

Programe BAC și Evaluare Națională 2021, publicate oficial

240
(reînnoit 15:36 07.02.2021)
Elevii din ani terminali pot începe acum pregătirea ”în forță” pentru examenele naționale, deoarece programele modificate pentru examenele naționale din acest an au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 125 bis.

BUCUREȘTI, 7 feb – Sputnik. Programele modificate pentru examenele naționale din acest an  bacalaureat 2021 și Evaluare Națională 2021 – au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că elevii din ani terminali pot începe pregătirea mai puternic pentru a reuși să treacă cu bine de acest ”hop”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre despre simplificarea acestora, având în vedere condițiile în care s-au derulat cursurile în semestrul întâi al anului școlar 2020-2021.

Astfel, din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anii terminali, Ministerul Educației a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici comparativ cu anul școlar anterior, când a fost tăiată toată materia de pe semestrul al doilea.

Cîmpeanu a dat, însă, asigurări, că nu se va face rabat de la calitate.

”Dacă s-a adaptat programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în sensul simplificării, asta nu înseamnă că se face rabat de la ceea ce elevii trebuie să achiziționeze drept competențe pe baza materiei predate de cadrele didactice”, a spus ministrul Educației.

Programa nouă pentru Evaluarea Națională 2021 – Limba și Literatura Română, Limba și Literatura Maternă, Matematică - poate fi vizualizată aici.

Elevii de liceu pot vizualiza programa pentru Bacalaureat 2021 aici.

240
Tematic
Rezultate la BAC-ul de toamnă 2020, publicate de edu.ro - lista pe județe
Modele subiecte Bac 2021 și calendar, publicate de edu.ro
Bac și Evaluare Națională 2021: programe noi anunțate de Cîmpeanu

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

182
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

182

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

704
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

704

Загрузка...