Liviu Pop

Salarizare 2021 profesori: Liviu Pop - explicații

2868
Fostul ministru al Educației a vorbit despre salarizarea cadrelor didactice și a punctat cele 3 probleme pe care Ministerul Educației trebuie să le rezolve. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. O declarație a ministrului Educației Sorin Cîmpeanu ridică semne de întrebare. Mai exact, se pune întrebarea dacă demnitarul are toate informațiile necesare referitoare la salarizarea cadrelor didactice înainte să iasă să facă anumite afirmații publice.

Recent, Cîmpeanu a vorbit despre salarizarea diferențiată a profesorilor, mai exact despre ”o regândire a sistemului de plată a cadrelor didactice, astfel încât să fie motivate pentru a preda în mediul rural”.

”E o creștere pe care am susținut-o și sunt convins că va exista această susținere în buget”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Contactat de corespondentul Agenției de Presă Sputnik, Liviu Pop, fost ministru al Educației, a atras atenția că există un spor de rural, de condiții deosebite în Legea salarizării bugetarilor.

”Până la urmă, trebuie să se decidă la nivelul Guvernului dacă această lege se aplică sau se îngheață. Dacă luăm declarațiile domnului premier Cîțu, se îngheață aplicarea legii salarizării bugetarilor”, a declarat Liviu Pop.

În ceea ce privește evaluarea profesorilor, salarizarea în funcție de performanță – acolo discutăm și de progres școlar – Liviu Pop spune că trebuie standardizată evaluarea elevilor.

În momentul în care aceasta s-a făcut standardizat, în baza programelor, să se știe care este progresul fiecărui elev, se poate face și o salarizare diferențiată a profesorilor.

”Fondul problemei este standardizarea evaluării elevilor”, a punctat Pop.

Tezele, punctul de pornire

Astăzi, în școli, au loc doar evaluările naționale și cele PISA.

”Se poate începe cu o standardizare a evaluării elevilor și sugerez domnului ministru să înceapă cu tezele. Cred că tezele pot fi organizate în așa fel încât să fie primul pas către standardizarea evaluării. În același timp, regândirea programelor pentru clasele V-VIII și noile programe pentru IX-XII poate aduce și un element de standardizare a evaluării, un lucru de care are nevoie sistemul de învățământ astăzi”, a declarat Liviu Pop.

În opinia fostului ministru al Educației, problemele cu care se confruntă, la momentul de față, sistemul de învățământ din România, sunt în număr de trei. Prima dintre acestea este problema programelor școlare, a doua – a condițiilor de muncă și a treia problemă cea a resursei umane.

Ele nu pot fi rezolvate decât concomitent, a subliniat Pop.

Deficitul de personal din învățământ

Cum poate fi rezolvată problema deficitului de personal din sistemul de învățământ existentă la momentul de față în România?

”În primul rând salarizarea și condițiile de muncă ale cadrelor didactice sunt cele 2 elemente esențiale, dar în partea cealaltă – o standardizare a evaluării, astfel încât fiecare profesor să știe clar cum progresează fiecare elev din clasă și, în același timp, și salarizarea să fie realizată în funcție de acest progres și performanță școlară”, a explicat Pop.

2868
Tagurile:
Liviu Pop, Profesori
Tematic
Salarii profesori 2021: Cîțu, anunțul care ruinează speranțele
Salarizare diferențiată profesori 2021: anunțul lui Cîmpeanu
Cîmpeanu, propunere șoc: școli și profesori, afectați
Vești rele pentru profesori: impozit pe banii pentru ore remediale
Sorin Câmpeanu, măsuri de ultimă oră – lămuriri pentru elevi și profesori

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

166
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

166

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

702
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

702

Загрузка...