Sorin Câmpeanu

Părinții, despre Cîmpeanu: ”Am văzut un ministru total depășit”

868
Ministrul Educației este criticat în termeni foarte duri într-un grup de Facebook care se dorește a fi o voce a părinților elevilor din România. Printre altele, demnitarul este acuzat că îl deranjează orice întrebare dificilă.

BUCUREȘTI, 1 feb – Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a atras critici vehemente din partea părinților din România, după interviul acordat ieri, 31 ianuarie 2021, unui post de televiziune.

”Am văzut un ministru total depășit de tot ce se întâmplă în sistem, un ministru deranjat de orice întrebare dificilă, un ministru care nu acceptă să fie contrazis, un ministru care se teme ca Necuratu' de apa sfințită de orice critică, un ministru care se rezumă la a constata eșecul sistemului fără a veni cu soluții”, spune un părinte care este, totodată, și administrator al grupului de Facebook Părinții elevilor din România.

În opinia sa, Sorin Cîmpeanu este un ministru care nu își asumă nici un insucces însă le generează în cascadă pe modelul vechi al erorilor de Windows 95 și care prezintă cifre și sondaje exclusiv favorabile propriilor decizii.

Sorin Cîmpeanu, ”pus la zid”: nu furnizează răspunsuri

Mai mult decât atât, potrivit mesajului postat în grupul Părinții elevilor din România, demnitarul de la Educație este preocupat să facă tot felul de comparații nerealiste între sistemul românesc de educație și cel occidental de top.

În ceea ce privește gestionarea situațiilor delicate, părintele acuză demnitarul că livrează doar tăcere.

Referitor la redeschiderea în format fizic a școlilor, Sorin Cîmpeanu este acuzat că nu știe exact cum se va produce acest fapt, dar că știe clar că trebuie să se întâmple.

Mai mult decât atât, ministrul Educației este acuzat că nu furnizează răspunsuri cu privire la distanțarea din clase, la respectarea regulilor și a măsurilor aplicabile și că este un demnitar ce crede că asumarea responsabilității este apanajul altora.

Grav este, însă, finalul mesajului administratorului grupului de Facebook menționat, în opinia căruia Sorin Cîmpeanu este deranjat ”până la criza de nervi” de opiniile părinților îngrijorați și că demnitarul ar considera că are drept de viață și de moarte asupra elevilor și familiilor acestora.

”Un ministru cu veleități imediate de fost ministru de tristă amintire”, a încheiat părintele.

Reamintim că, în interviul de ieri, 31 ianuarie 2021, Sorin Cîmpeanu a vorbit din nou despre momentul reluării cursurilor în format fizic, însă a lăsat, din păcate, multe întrebări nerostite fără răspuns. Mai exact, acesta nu are soluții pentru situația în care multe cadre didactice se vor îmbolnăvi, de vină fiind cunoscutul deficit de personal din sistemul de învățământ.

868
Tagurile:
Elevi, Părinți, Sorin Cîmpeanu

Testele de antrenament pentru BAC 2021, publicate

48
Ministerul Educației a publicat setul 7 al testelor de antrenament petnru examenul național de bacalaureat 2021. Până acum au fost lansate 6 asemenea teste, începând cu data de 22 februarie 2021.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului a lansat, începând cu data de 22 februarie 2021, nu mai puțin de 6 teste de antrenament pentru Bacalaureat.

Pentru examenul național de bacalaureat testele vor fi publicate, toate, luni, 19 aprilie 2021, iar baremele de evaluare, vineri, 23 aprilie 2021.

Testele de antrenament pentru bacalaureat 2021, setul 7, pot fi descărcate de aici.

Sputnik a publicat, aici, setul 6 al testelor de antrenament pentru examenul național de bacalaureat 2021

Calendar examen bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie:

31 mai – 4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

·4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

·14-16 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

·16-17 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

·18-23 iunie 2021: Evaluarea competențelor digitale – proba D

·23-25 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

·28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

·29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

·30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

·1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

·5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

·6 – 9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

·9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale.

 


 

48
Tagurile:
Teste, BAC
Tematic
Rezultate simulare bac 2021, publicate de Ministerul Educației
Simulare BAC 2021, uman: Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie
Setul 5 al testelor de antrenament pentru Bac, disponibil

Загрузка...
Сдача экзамена

Testele de antrenament pentru EN 2021, setul 7, publicate

49
Ministerul Educației a dat publicității setul 7 al testelor de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021, astfel că elevii aflați în clasa a opta se pot pregăti mai bine pentru examenul care bate la ușă.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Școlarii de clasa a opta care vor susține, în acest an, Evaluarea Națională, se pot pregăti mai bine pentru examen. Și aceasta pentru că testele de antrenament pentru examenul de Limba și Literatura Română, setul 7, au fost publicate de Ministerul Educației.

Interesant este că Ministerul Educației, probabil din dorința de a nu stresa ori aglomera elevii, a publicat numai testele de antrenament pentru Limba și Literatura Română.

Setul 7 al estelor de antrenament pentru Limba și Literatura Română poate fi descărcat de aici.

Reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului spun că, pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au putut susține simularea Examenului național de bacalaureat și a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din cauza măsurilor de carantinare a unor localități, CNPEE va pune la dispoziția acestora testele de antrenament. Astfel, săptămâna aceasta vor fi utilizate cele pentru Evaluarea Națională.

Mâine, marți, 20 aprilie 2021, vor fi publicate și testele de antrenament – setul 7 – la Matematică. Miercuri, 21.04.2021, Centrul va publica testele de antrenament pentru Limba și literatura maternă, setul 7.

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri 23.04.2021.

49
Tagurile:
Teste
Tematic
Rezultate simulare bac 2021, publicate de Ministerul Educației
Setul 5 al testelor de antrenament pentru Bac, disponibil

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...