Radu Szekely

Radu Szekely, noul secretar de stat în Ministerul Educației

484
Expertul educațional Radu Szekely, fondator al Școlii Finlandeze de la Sibiu, este noul secretar de stat la Educație. Acesta a declarat că este o perioadă dificilă, în care vor trebui făcute niște schimbări, unele dure care nu vor fi neapărat populare.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Veste bună pentru mediul didactic: Radu Szekely, fondatorul Școlii Finlandeze din Sibiu, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației.

Prezența unui expert de calibrul său ar putea revitaliza Educația, cu condiția ca ministrul Sorin Cîmpeanu, dar și ceilalți din Minister, să țină cont de ideile noului secretar de stat.

Contactat de corespondentul Sputnik, Radu Szekely a declarat că se bucură de încredere din partea alianței politice USR-PLUS, el nefiind nici măcar membru al acesteia.

”E și un sentiment copleșitor, pentru că am văzut reacțiile în spațiul public care sunt foarte pozitive și așteptările oamenilor sunt foarte mari. Sper ca din poziția de secretar de stat și prin atribuțiile care îmi vor fi delegate, pe care încă nu le știu, să pot să mă ridic la înălțimea așteptărilor”, a declarat Radu Szekely.

Acesta a declarat că este o perioadă dificilă, în care vor trebui făcute niște schimbări, unele dure care nu vor fi neapărat populare.

Referitor la problema banilor pentru orelor remediale, Radu Szekely a precizat că nu ar dori să limiteze discuția despre orele remediale la costul lor. Și aceasta deoarece costul nominal în bani este unul pe care trebuie să îl suportăm datorită unor situații care au fost dincolo de control.

Mai exact, unii profesori poate că nu și-au făcut treaba cum era de așteptat, unii nu au putut fie pentru că nu au avut abilitățile necesare pentru predare online, fie nu au avut tehnologia necesară.

”Aș vrea să ne uităm la orele remediale ca la un serviciu adus copiilor, elevilor pentru a-i ajuta să ajungă la acele competențe la zi așa cum ne dorim și cum este prevăzut în documentele oficiale”, a punctat Radu Szekely.

Una din măsurile nepopulare care ar putea fi luate – și despre care a vorbit deja ministrul Educației – este cea referitoare la realizarea în ziua de sâmbătă a orelor remediale.

”Sunt convins că nu va fi foarte bine primită această măsură dacă va fi pusă în aplicare pentru simplul motiv că nu mai suntem obișnuiți să lucrăm în week-end, dar, fiind o situație excepțională cred că ar trebui să avem în vedere și lucrul ăsta”, a explicat secretarul de stat.

În opinia sa, niște măsuri nepopulare vor fi legate de implementarea noilor planuri cadru pentru liceu și care, deocamdată, sunt în dezbatere publică.

”Concursurile pentru posturile de directori vor fi iarăși un cartof fierbinte. Cel puțin 80% din directorii de școli din țară și-au încheiat mandatul în luna ianuarie, ceilalți îl încheie în prima jumătate a anului. Trebuie organizate concursuri și felul în care vor fi organizate aceste concursuri e un subiect care va genera și nemulțumiri”, a completat Radu Szekely.
484
Tagurile:
Secretar de Stat, Ministerul Educației
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu anunță o veste proastă pentru Educație și o rușine pentru Iohannis

376
(reînnoit 09:28 24.06.2021)
Ministrul Sorin Câmpeanu dă o veste tristă pentru România. Din principalul proiect al lui Iohannis se alege praful – iar asta afectează sistemul de Învățământ.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț care trimite proiectul prezidențial ”România educată” la lada de gunoi.

”Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută”, a declarat aseară, ministrul Educației la TVR.

Conform datelor oficiale prezentat de Sorin Cîmpeanu anul trecut procentul a fost de 83%, în ciuda pandemiei.

Ministrul a dat cifre: anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă, cărora li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare.

”Interesul este scăzut”, spune Cîmpeanu, arătând că, raportat la totalul promoției curente  procentul este de 77%. ”Mic! Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”.

Și, atenție, ministrul a atras atenția că anul trecut numărul elevilor înscriși la Bacalaureat a fost mai mare și în valoare absolută! De asemenea, numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare în 2000: peste 31000, față numai 19520 în 2021.

Deci, o scădere dramatică a interesului pentru Educație – care nu poate fi pus decât pe seama unui sistem care nu acordă atenția cuvenită acestui domeniu care influențează major viitorul României.

Dar, așa cum spuneam și în alte dăți, mentalitatea de colonie impusă „strategic” înseamnă educație și cultură minimă și consum mult. Ceea ce vedem că se petrece… pas cu pas.

Să nu uităm că ieri, în paralel cu bătălia pentru ”educația sexuală”, progresiștii din Parlamentul României au mai depus o lege pentru desființarea Academiei Oamenilor de Știință.

”România educată” a lui Iohannis are nevoie de sex, nu de școală, știință sau religie.

376
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Elev

Evaluarea Națională 2021 pentru clasa a VIII-a: Proba Matematica

36
Joi, 24 iunie, în România elevii claselor a VIII-a susțin examenul la Matematică din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021.

Pentru examenele din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 la clasa a VIII-a s-au înscris peste 131 000 de absolvenți. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.

Subiecte și bareme la Evaluare Națională 2021

Subiectele și baremele de corectare la Matematică în acest an vor fi afișate AICI

Calendarul examenelor la Evaluarea Națională 2021

Următorul examen din cadrul sesiunii de Evaluare Națională 2021 va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Teste antrenament EN 2021, disponibile spre descărcare >>>

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Rezultatele examenelor din cadrul Evaluării Naționale 2021 vor fi publicate de Ministerul Educației la adresa de pe acest LINK pe data de 29 iulie, după ora 14:00, însă rezultatele finale vor fi publicate după rezolvarea contestațiilor, pe data de 4 iulie 2021.

Calendarul admiterii la liceu în 2021 s-a modificat: când încep înscrierile >>>

Potrivit Ministerului Educației, media obținută la Evaluarea Națională la clasa VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

„Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene”, precizează edu.ro.

Organizarea examenelor la Evaluarea Națională 2021 - detalii

Ministerul educației informează că examenul se va desfășura în 3 850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. La probele scrise ale Evaluării Naționale 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

„Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Teste de antrenament pentru evaluarea națională 2021 >>>

Probele sunt monitorizate audio-video.

Interdicții la examenele de Evaluare Națională 2021

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Etapa specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie).

36
Tagurile:
Evaluarea Naţională, Examen

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia

0
Fanii suedezi celebrează la Stockholm victoria asupra echipei Poloniei cu scorul 3:2, în cadrul Euro 2020

Fanii selecționatei naționale a Suediei au întâmpinat cu mult entuziasm victoria în meciul cu echipa Poloniei, în cadrul Euro 2020.

Urmăriți imaginile video ale momentului.

0

Загрузка...