Sorin Cîmpeanu

Educatoarele, supărate pe Sorin Cîmpeanu: reacții dure

13878
Profesorii pentru învățământ preșcolar au reacționat, în online, după ce a fost publicată declarația ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la reluarea cursurilor indiferent de scenariu în toate grădinițele de stat.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, indiferent de scenariul în care se află România – verde, galben sau roșu – grădinițele vor continua să rămână deschise.

”Şi în scenariul verde, şi în cel galben şi în cel roşu, grădiniţele rămân deschise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădiniţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădiniţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Reacțiile educatoarelor nu s-au lăsat mult timp așteptate. În grupurile de Facebook dedicate lor, acestea au adus multe obiecții declarațiilor făcute de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Un cadru didactic i-a sugerat demnitarului să meargă la grădinițe în scenariul roșu și să stea cu 25 sau cu 30 de copii în clasă, mai ales că micuții sunt cei care iau cele mai multe viroze și în unitățile de învățământ preșcolar nu putem vorbi de distanțare.

”Acești oameni sunt inconștienți, copiii mici fiind, de cele mai multe ori, asimptomatici la virus. Ei pot fi cei mai mari transmițători ai virusului din familie în grădiniță și invers. O să fim o bombă cu ceas în contextul în care se vorbește despre noua tulpină”, a scris un cadru didactic.

”Noi vorbim, noi auzim! Felicitări sindicatelor care ne-au reprezentat și ne reprezintă”, a scris altcineva.

Un alt cadru didactic a atras atenția că trebuie făcută diferența între un copil răcit și unul care are COVID și a subliniat că autoritățile au făcut din educatoare și bone, și medici, de toate.

”Aștept un ministru care să facă schimbări în bine, nu să se rotească tot vechii miniștri. Lipsește după dumneavoastră să vină iar Ecaterina Andronescu”, a notat dascălul.

”De aici deducem cât de mult vă pasă de educatoare, la stat sunt 25-30 de copii în grupă… ce facem cu distanțarea… ori nu se respectă nimic la grădiniță, dacă nici scenariile nu mai sunt valabile”, a punctat un alt cadru didactic.

13878
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, educatoare

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

306
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

306

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

799
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

799

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...