Alexandru Cumpănașu

”Profu Cumpănașu”, încolțit: Poliția și Parchetul, pe fir

970
Filmulețele postate de Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok au atras atenția autorităților, care fac verificări. De asemenea, un cunoscut jurnalist român îl acuză pe Cumpănașu că instigă la abandon școlar.

BUCUREȘTI, 5 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. ”Profu' de online”, Alexandru Cumpănașu, are 500.000 de urmăritori pe Tik Tok. Din nefericire, aceștia sunt elevi, care urmăresc un cont de Tik Tok în care profesorii sunt batjocoriți, puși la zid și prezentați ca niște adversari ai elevilor.

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, fost vicepreședinte al Coaliției pentru Modernizarea României, organizație condusă de Alexandru Cumpănașu, spune că în Educație sunt probleme multiple și foarte serioase pentru redeschiderea școlilor, consultarea privind planurile-cadru pentru întreg învățământul liceal.

În opinia sa, ceea ce face Cumpănașu pe Tik Tok este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice peste care s-au suprapus probleme sanitare, peste care se suprapun și probleme economice.

”Deci, într-un moment în care este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate între elevi, profesori şi părinţi intervin astfel de…factori perturbatori, care induc dezechilibre majore, de care oricum nu avem nevoie”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că este o problemă căreia trebuie să i se acorde atenţia cuvenită.

Autoritățile intervin

Contul de Tik Tok administrat de Alexandru Cumpănașu a ajuns și în atenția autorităților.

Poliția verifică, pe de o parte, dacă discuțiile lui Alexandru Cumpănașu pot fi încadrate la incitare la ură față de profesori.

Sunt și alte discuții, cu tentă sexuală, care ar putea friza coruperea de minori. Aici estre vorba, spun jurnaliștii de la adevarul.ro, despre faptul că Alexandru Cumpănașu a purtat mai multe discuții cu aluzii sexuale pe platforma Tik Tok, spunându-i unei minore că are un păr frumos și că este o fată destul de dezvoltată.

Poliţia şi Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 fac verificări în legătură cu filmuleţele postate de Alexandru Cumpănaşu pe reţeaua TikTok.

Cristian Tudor Popescu, reacție dură

Cunoscutul jurnalist Cristian Cristian Tudor Popescu este de părere că Alexandru Cumpănașu știe ce face pentru că este ”un prădător media”.

În opinia sa, este îngrijorător numărul elevilor care îl urmăresc pe Cumpănașu. Gazetarul a identificat 3 categorii de următori ai contului ”Profu Online”.

O categorie o reprezintă elevii aflați deja într-o stare deplorabilă, fiind deja ”pervertiți”. Nu se știe cum au ajuns așa și nici a cui este vina.

A doua categorie este cea a elevilor care intră să facă bășcălie de personajul respectiv, fără să îl ia în serios.

”Şi sunt o a treia categorie – şi aceasta este îngrijorătoare -, sunt elevii dezorientaţi, elevii lipsiţi de repere, care, mulţi dintre ei, nu au legături – chimie, legături psihoafective – atât cu profesorii, cât şi cu părinţii. Aceşti elevi sunt o pradă pentru individul în cauză”, a explicat Cristian Tudor Popescu potrivit antena3.ro.

În opinia sa, Cumpănașu incită la abandon școlar, prin afirmații gen: ”Nu vă mai faceți temele!” sau ”Nu mai ascultați ce vă spune profesorul”.

970
Tagurile:
Alexandru Cumpănașu
Один день ученика в пандемии

Manual de Istorie depășit: elevii învață România nu e în UE

55
(reînnoit 17:18 26.01.2021)
Europarlamentarul Victor Negrescu aduce în atenția opiniei publice din România o situație aberantă prezentă în manualul de Istorie pentru liceu, unde elevii învață că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Situație incredibilă prezentată în manualul de Istorie de clasa a XI-a, profil real, acolo unde scrie negru pe alb că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

Facem precizarea că România a aderat la UE încă din 2007, iar la 14 ani distanță elevii de liceu învață că se află în curs de aderare.

Europarlamentarul Victor Negrescu este cel care a adus în atenția publică aberanta situație.

”Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, spune Vistor Negrescu într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că și-a comandat manualul și că a constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021  -https://www.edu.ro/manuale-scolare – motiv pentru care a decis să solicite public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

Europarlamentarul a propus cu acest prilej rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale, precum și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

”Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, a completat Negrescu.

55
Tagurile:
Istorie, manual
Tematic
Unic în istorie: Ambasadorul SUA – făcut praf de personalități!
MEC, explicații despre disciplinele istorie și geografie
Cel mai sinistru experiment din istorie, traume vor dura decenii

Загрузка...
Radu Szekely

Radu Szekely, noul secretar de stat în Ministerul Educației

230
Expertul educațional Radu Szekely, fondator al Școlii Finlandeze de la Sibiu, este noul secretar de stat la Educație. Acesta a declarat că este o perioadă dificilă, în care vor trebui făcute niște schimbări, unele dure care nu vor fi neapărat populare.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Veste bună pentru mediul didactic: Radu Szekely, fondatorul Școlii Finlandeze din Sibiu, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației.

Prezența unui expert de calibrul său ar putea revitaliza Educația, cu condiția ca ministrul Sorin Cîmpeanu, dar și ceilalți din Minister, să țină cont de ideile noului secretar de stat.

Contactat de corespondentul Sputnik, Radu Szekely a declarat că se bucură de încredere din partea alianței politice USR-PLUS, el nefiind nici măcar membru al acesteia.

”E și un sentiment copleșitor, pentru că am văzut reacțiile în spațiul public care sunt foarte pozitive și așteptările oamenilor sunt foarte mari. Sper ca din poziția de secretar de stat și prin atribuțiile care îmi vor fi delegate, pe care încă nu le știu, să pot să mă ridic la înălțimea așteptărilor”, a declarat Radu Szekely.

Acesta a declarat că este o perioadă dificilă, în care vor trebui făcute niște schimbări, unele dure care nu vor fi neapărat populare.

Referitor la problema banilor pentru orelor remediale, Radu Szekely a precizat că nu ar dori să limiteze discuția despre orele remediale la costul lor. Și aceasta deoarece costul nominal în bani este unul pe care trebuie să îl suportăm datorită unor situații care au fost dincolo de control.

Mai exact, unii profesori poate că nu și-au făcut treaba cum era de așteptat, unii nu au putut fie pentru că nu au avut abilitățile necesare pentru predare online, fie nu au avut tehnologia necesară.

”Aș vrea să ne uităm la orele remediale ca la un serviciu adus copiilor, elevilor pentru a-i ajuta să ajungă la acele competențe la zi așa cum ne dorim și cum este prevăzut în documentele oficiale”, a punctat Radu Szekely.

Una din măsurile nepopulare care ar putea fi luate – și despre care a vorbit deja ministrul Educației – este cea referitoare la realizarea în ziua de sâmbătă a orelor remediale.

”Sunt convins că nu va fi foarte bine primită această măsură dacă va fi pusă în aplicare pentru simplul motiv că nu mai suntem obișnuiți să lucrăm în week-end, dar, fiind o situație excepțională cred că ar trebui să avem în vedere și lucrul ăsta”, a explicat secretarul de stat.

În opinia sa, niște măsuri nepopulare vor fi legate de implementarea noilor planuri cadru pentru liceu și care, deocamdată, sunt în dezbatere publică.

”Concursurile pentru posturile de directori vor fi iarăși un cartof fierbinte. Cel puțin 80% din directorii de școli din țară și-au încheiat mandatul în luna ianuarie, ceilalți îl încheie în prima jumătate a anului. Trebuie organizate concursuri și felul în care vor fi organizate aceste concursuri e un subiect care va genera și nemulțumiri”, a completat Radu Szekely.
230
Tagurile:
Secretar de Stat, Ministerul Educației

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

98
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

98
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...