Sorin Cîmpeanu

Vaccinare anti-COVID: Cîmpeanu, anunț pentru educatoare

22221
(reînnoit 08:51 31.12.2020)
Propunerea ca educatorii și învățătorii să fie vaccinați prioritar împotriva noului coronavirus ar putea fi făcută de ministrul Educației, scopul fiind acela de corelare cu prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar în vederea redeschiderii.

BUCUREȘTI, 31 dec – Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a răspuns la întrebarea privind prioritatea pe care ar trebui să o aibă profesorii la vaccinarea anti COVID.

Demnitarul a subliniat că deja încadrarea personalului din școli în cea de-a doua grupă de prioritate este un lucru important, demonstrează atenția acordată educației.

Acesta a afirmat că se va lua în considerare, împreună cu personalul specializat responsabil de vaccinare – pentru că nu Ministerul Educației are această responsabilitate -, însă va fi făcută propunerea ”eventual de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor”.

Scopul îl reprezintă corelarea cu prioritatea acordată grădinițelor și învățământului primar, subiect despre care ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit deja cu alt prilej.

”În grădinițe și învățământul primar, apropierea cadru didactic-elev este cea mai importantă în raport cu celelalte forme de învățământ. Toate sunt importante, însă în învățământul primar și grădinițe este încă și mai importantă”, a spus Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 prevede ca profesorii să fie imunizați în a doua parte a etapei a II-a.

În prima parte sunt incluși lucrătorii din domeniul sănătății și social.

Persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice și, în general, cele aflate în situații de risc sunt incluse în prima fază a celei de-a doua etape.

Urmează, apoi, angajații din domenii esențiale – personal-cheie din instituțiile statului, apărare, ordine publică, siguranță națională și personalul judecătoresc, personalul din sectorul economic vital.

Abia după ei vine rândul personalului din unitățile de învățământ și creșe, urmat de personalul poștal, personalul cultelor, angajați media, personalul din salubritate.

În ultima etapă este restul populației, iar copiii sunt ultimii care vor fi imunizați.

22221
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu: ”Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar”
Cîmpeanu anunță dezastrul: ”Nu vor putea avea mediile încheiate”
UE autorizează primul vaccin: vaccinarea, de pe 27 decembrie
Один день ученика в пандемии

Manual de Istorie depășit: elevii învață România nu e în UE

66
(reînnoit 17:18 26.01.2021)
Europarlamentarul Victor Negrescu aduce în atenția opiniei publice din România o situație aberantă prezentă în manualul de Istorie pentru liceu, unde elevii învață că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Situație incredibilă prezentată în manualul de Istorie de clasa a XI-a, profil real, acolo unde scrie negru pe alb că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

Facem precizarea că România a aderat la UE încă din 2007, iar la 14 ani distanță elevii de liceu învață că se află în curs de aderare.

Europarlamentarul Victor Negrescu este cel care a adus în atenția publică aberanta situație.

”Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, spune Vistor Negrescu într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că și-a comandat manualul și că a constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021  -https://www.edu.ro/manuale-scolare – motiv pentru care a decis să solicite public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

Europarlamentarul a propus cu acest prilej rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale, precum și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

”Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, a completat Negrescu.

66
Tagurile:
Istorie, manual
Tematic
Unic în istorie: Ambasadorul SUA – făcut praf de personalități!
MEC, explicații despre disciplinele istorie și geografie
Cel mai sinistru experiment din istorie, traume vor dura decenii

Загрузка...
Radu Szekely

Radu Szekely, noul secretar de stat în Ministerul Educației

243
Expertul educațional Radu Szekely, fondator al Școlii Finlandeze de la Sibiu, este noul secretar de stat la Educație. Acesta a declarat că este o perioadă dificilă, în care vor trebui făcute niște schimbări, unele dure care nu vor fi neapărat populare.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Veste bună pentru mediul didactic: Radu Szekely, fondatorul Școlii Finlandeze din Sibiu, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației.

Prezența unui expert de calibrul său ar putea revitaliza Educația, cu condiția ca ministrul Sorin Cîmpeanu, dar și ceilalți din Minister, să țină cont de ideile noului secretar de stat.

Contactat de corespondentul Sputnik, Radu Szekely a declarat că se bucură de încredere din partea alianței politice USR-PLUS, el nefiind nici măcar membru al acesteia.

”E și un sentiment copleșitor, pentru că am văzut reacțiile în spațiul public care sunt foarte pozitive și așteptările oamenilor sunt foarte mari. Sper ca din poziția de secretar de stat și prin atribuțiile care îmi vor fi delegate, pe care încă nu le știu, să pot să mă ridic la înălțimea așteptărilor”, a declarat Radu Szekely.

Acesta a declarat că este o perioadă dificilă, în care vor trebui făcute niște schimbări, unele dure care nu vor fi neapărat populare.

Referitor la problema banilor pentru orelor remediale, Radu Szekely a precizat că nu ar dori să limiteze discuția despre orele remediale la costul lor. Și aceasta deoarece costul nominal în bani este unul pe care trebuie să îl suportăm datorită unor situații care au fost dincolo de control.

Mai exact, unii profesori poate că nu și-au făcut treaba cum era de așteptat, unii nu au putut fie pentru că nu au avut abilitățile necesare pentru predare online, fie nu au avut tehnologia necesară.

”Aș vrea să ne uităm la orele remediale ca la un serviciu adus copiilor, elevilor pentru a-i ajuta să ajungă la acele competențe la zi așa cum ne dorim și cum este prevăzut în documentele oficiale”, a punctat Radu Szekely.

Una din măsurile nepopulare care ar putea fi luate – și despre care a vorbit deja ministrul Educației – este cea referitoare la realizarea în ziua de sâmbătă a orelor remediale.

”Sunt convins că nu va fi foarte bine primită această măsură dacă va fi pusă în aplicare pentru simplul motiv că nu mai suntem obișnuiți să lucrăm în week-end, dar, fiind o situație excepțională cred că ar trebui să avem în vedere și lucrul ăsta”, a explicat secretarul de stat.

În opinia sa, niște măsuri nepopulare vor fi legate de implementarea noilor planuri cadru pentru liceu și care, deocamdată, sunt în dezbatere publică.

”Concursurile pentru posturile de directori vor fi iarăși un cartof fierbinte. Cel puțin 80% din directorii de școli din țară și-au încheiat mandatul în luna ianuarie, ceilalți îl încheie în prima jumătate a anului. Trebuie organizate concursuri și felul în care vor fi organizate aceste concursuri e un subiect care va genera și nemulțumiri”, a completat Radu Szekely.
243
Tagurile:
Secretar de Stat, Ministerul Educației

Загрузка...
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

0
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

0
Tagurile:
București

Загрузка...