Monica Anisie

La final de mandat, Anisie se laudă singură

696
Monica Anisie, fostul ministru al Educației și Cercetării, a scris un mesaj în care vorbește despre activitatea depusă în fruntea instituției în termeni laudativi.”Am reușit să vin rapid cu soluții”, punctează Anisie.

BUCUREȘTI, 24 dec - Sputnik. Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, și-a lăudat singură realizările din timpul mandatului într-o postare pe facebook.

”Astăzi am predat mandatul noului ministru al Educației. Închei, astfel, cel mai provocator an din cariera mea. Ca ministru, mi-am asumat să creez premisele de implementare a proiectului #RomâniaEducată, proiectul președintelui României, Klaus Iohannis, chiar dacă a trebuit să revin asupra celor proiectate, având în vedere contextul pandemic. Chiar și în fața unei astfel de provocări, am  reușit să vin rapid cu soluții și răspunsuri la nenumăratele probleme nemaiîntâlnite până acum”, și-a ridicat singură osanale Anisie.

Ea face și o enumerare a ”realizărilor” ei ca ministru:

”primele investiții în #digitalizarea Educației, după zece ani cu un buget de ZERO lei alocat acestui segment, s-au făcut în acest mandat;

am intervenit decisiv în recredibilizarea studiilor doctorale, prin inițierea publicării tezelor de #doctorat, mergând până la desființarea școlilor doctorale din cadrul Academiei de Poliție din București;

Sunt ministrul datorită căruia nu se mai pot falsifica diplome în România!

am reușit să organizez în condiții sigure, în contextul pandemic, examenele de evaluare națională și #bacalaureat, precum și pe cele de #titularizare și #definitivat;

am reușit să debirocratizez activitatea cadrelor didactice și pe cea care vizează evaluarea unităților de învățământ de către ARACIP, o instituție îngropată în birocrație de ani buni;  #debirocratizare

pentru prima dată în istoria învățământului românesc, absolvenții studiilor universitare de licență au avut posibilitatea de a se înscrie într-un program de #MasterDidactic, având la dispoziție 400 de locuri oferite în opt universități din România;

o altă premieră națională a constituit-o publicarea rezultatelor elevilor obținute în urma susținerii examenelor naţionale prin anonimizare”.

După o asemenea laudatio pe nume propriu, Anisie le mulțumește totuși și colegilor profesori, despre care afirmă că, în această perioadă, au fost mai implicați ca niciodată, fiindu-le alături elevilor și studenților, precum și tuturor partenerilor și colaboratorilor.

Fostul ministru are un mesaj și pentru elevi și studenți, pe care spune că îi admiră și felicită pentru că au conștientizat importanța educației și, cu maturitate, ambiție, dar și cu un imens efort au știut să se adapteze noilor condiții.

”Eu continui în Senat să promovez România Educată, pentru că educația este soluția reală dacă vrem să #DezvoltămRomânia! EDUCAȚIA CONTEAZĂ!”, își încheie Anisie postarea despre activitatea ei ca ministru.

696
Tagurile:
Monica Anisie
Tematic
Hușanu, întâlnire cu Monica Anisie: problemă gravă
Anisie vrea iar la butoane: ce funcție vizează
Doamna Anisie, ce faceți cu profesorii pe care îi lasă nervii?
Universitate

Acord de dezvoltare a schimburilor academice Rusia-România

200
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vin cu vești excelente la început de an. Vorbim despre stabilirea unei frumoase prietenii și cooperări în plan academic între Rusia și România.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Semne bune anul are, deși iarna nici nue grea și nici omătul nu este mare, cum spune colindul românesc.

În schimb, începutul lui 2021 este cum nu se poate mai promițător și mai bine conturat. Și aceasta pentru că, așa cum precizează și reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, în noul an s-au făcut noi prieteni.

Mai precis, este vorba despre faptul că Universitatea de Finanţe din subordinea Guvernului Federației Ruse a semnat un acord de cooperare și dezvoltare a schimburilor academice cu Academia de Studii Economice din București.

Parteneriatul școlilor de top din domeniul economiei, finanțelor și managementului din Rusia și România a fost posibil prin contribuţia Centrul rus de știință și cultură în România, informează Centrul Rus de Știință și Cultură de la București pe pagina sa de Facebook.

Academia de Studii Economice din București are o bună experiență de cooperare fructuoasă cu Universitatea Economică de Stat din Sankt Petersburg.

Academia organizează cursuri de limba rusă, la care participă peste 150 de cursanţi anual, mai adaugă sursa citată.

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și din Europa de Sud-Est, fapt confirmat de pozițiile de top pe care le deține în clasamentele universitare internaționale, se arată pe pagina ase.ro.

 

200
Tagurile:
România, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse
Tematic
Concurs de fotografie ”Suflet rusesc în România”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia
Noi oportunități economice și de afaceri Rusia - România
Mesajul de Anul Nou al Ambasadei Rusiei în România
Ambasadele Rusiei și SUA în România – unite de o veste tristă

Загрузка...
Vaccinare în România

Peste 100.000 de angajați din învățământ au spus “DA”

141
(reînnoit 14:08 16.01.2021)
Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul datei de 15 ianuarie 2021 referitoare la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Angajații din învățământ doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus?

Răspunsul la această întrebare a fost dat de reprezentanții Ministerului Educației care au făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de 15 ianuarie cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ.

Oficialii din Ministerul Educației precizează, însă, că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare - răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative.

Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie 2021, informează edu.ro.

Instituția precizează că, până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar - inclusiv persoanele care nu au răspuns.

De asemenea, în sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% - raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate - inclusiv persoanele care nu au răspuns.

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane - 131.962 - personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învățământ universitar.

Reprezentanții Ministerului Educației spun că își exprimă speranța că în cea de-a doua etapă vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare.

141
Tagurile:
vaccin
Tematic
Norvegia: 13 decese legate de vaccinurile Pfizer - „Nu vedem nimic alarmant”
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...
Meditație

Savanții au aflat ce obicei îți poate prelungi viața

0
(reînnoit 02:28 17.01.2021)
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Meditația zilnică ar putea influența considerabil și benefic durata vieții omului. Despre aceste concluzii comunică Express, cu referire la savanții americani, scrie RIA Novosti.

Россия вводит запрет на турецкие продукты. Fructe, mere, export, magazin
© Sputnik / Алексей Мальгавко

Pentru studii, cercetătorii au selectat 200 de voluntari cu vârsta de la 66 până la 81 de ani. Jumătate dintre aceștia au trebuit să se instaleze zilnic într-o poziție comodă și să se concentreze asupra gândurilor și respirației lor timp de 15-20 de minute.

După o lună, participanții care au practicat meditația au anunțat despre o scădere considerabilă a indicatorilor medii ai tensiunii arteriale. În celălalt grup nu a fost atestat un efect similar.

În afară de aceasta, în cazul participanților din primul grup, a fost stabilită în perioada studiului o probabilitate mai redusă a decesului din cauza bolilor cardiovasculare.

Savanții consideră că meditația zilnică poate reduce în realitate starea de stres și sentimentul de neliniște, oferind astfel oamenilor longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Cele zece alimente care întăresc imunitatea
Masa de Revelion: ce aliment nu se consumă în noaptea dintre ani
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

Загрузка...