Monica Anisie

Elevii, semnal de alarmă:”Ministrul Educației e de negăsit!”

757
(reînnoit 09:23 17.12.2020)
Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor susțin că, în ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educația din România, Monica Anisie nu poate fi găsită.

BUCUREȘTI, 17 dec – Sputnik. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, primește o palmă grea de la elevi, care o acuză că nu vede prioritățile din domeniul Educației.

Aceștia susțin că, mai ales acum, la final de an calendaristic, perioadă foarte importantă pentru educația din România, când se conturează bugete și se pun bazele celui de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021, ”ministrul Educației este de negăsit”.

În opinia elevilor, de la încheierea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare, ministrul Educației și Cercetării și-a desfășurat activitatea în mod netransparent și a ignorat cu desăvârșire partenerii de dialog social.

”Consiliul Național al Elevilor condamnă ferm atitudinea ministrului educației și cercetării, Monica Anisie, care se eschivează de la un dialog cu reprezentanții elevilor, deși, în luna noiembrie a anului trecut aceasta declara că își dedică întregul mandat tinerilor”, spun reprezentanții CNE.

Elevii solicită viitorilor guvernanți să se consulte cu ei atunci când iau decizii majore pentru sistemul de învățământ, dar și să se asigure că viitorul ministru al Educației va fi capabil de un dialog transparent și productiv cu reprezentanții societății civile.

Reprezentanții CNE subliniază că este regretabil faptul că ministrul Educației refuză ”cu desăvârșire” să ia legătura cu reprezentanții elevilor.

”Facem apel la ministrul Educației și Cercetării să nu mai ignore elevii din România!”, mai adaugă elevii.

757
Tagurile:
Ministrul Educației, Elevi
Tematic
Anisie, anunțul așteptat de toți profesorii
Doamna Anisie, ce faceți cu profesorii pe care îi lasă nervii?
Hușanu, întâlnire cu Monica Anisie: problemă gravă
Anisie vrea iar la butoane: ce funcție vizează
Anisie a făcut anunțul! Important proiect, contract semnat!
Один день ученика в пандемии

În atenția Ministerului Educației: prezență cumpărată de pe net

40
Un anunț de pe celebra platformă de vânzări dă speranțe elevilor care nu vor să își ”piardă” timpul la orele online, dar vor să aibă prezențe, astfel încât să nu întâmpine nici o problemă cu profesorii.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. ”Fac prezența la orele online”. Așa sună un anunț publicat pe OLX , care dă speranțe elevilor chiulangii că vor fi la același nivel cu colegii lor conștiincioși.

Vânzătorul a pus și preț – 5 lei și, evident, un număr de telefon la care să poată fi contactat.

L-am sunat și m-am recomandat a fi o elevă de clasa a XII-a care vrea să aibă mâine niște prezențe la ore. Mai exact, mă ”interesa” să fiu prezentă la Matematică, Biologie, Geografie și Limba Franceză.

Redau mai jos dialogul cu vânzătorul de prezențe:

Georgiana Arsene: ”Mă interesează niște prezențe”

Vânzătorul: ”De la ce oră?”

Georgiana Arsene: ”De la 9-12”

Vânzătorul: ”Mâine?”

Georgiana Arsene: ”Da, mâine.”

Vânzătorul: ”Se poate. Cum funcționează la voi? Profesorii ce fac?”

Georgiana Arsene: ”Păi… unii țin camera deschisă, alții nu… E așa mai lejer, dar eu trebuie să am prezențele”

Vânzătorul: ”Asta știu. Păi, eu o să pot să fac doar din chat-ul aplicației”

Georgiana Arsene: ”Cu banii cum facem?”

Vânzătorul: ”Vă dau IBAN-ul meu. Ar fi ok?”

Mi-a mai cerut, apoi, numele – ca să știe cum intră și cui îi face prezența.

Georgiana Arsene: ”Tu cum o să faci? Îți dai seama, nu vreau să am probleme, să se prindă…”

Vânzătorul: ”N-are cum să se prindă, că eu fac schema asta cu alți colegi și merge”, mi-a dat asigurări vânzătorul.

Acesta a dorit să mai știe cam ce întrebări voi primi a doua zi ca să fie atent. Prețul ar fi mai mare, evident, pentru o oră întreagă.

Scopul acestui material nu este sancționarea vânzătorului. Dimpotrivă. Acțiunea lui ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei din Ministerul Educației.

Băiatul în cauză ar putea oferi multe informații despre felul în care se face școală online.

Intenția ministrului Educației de a plăti profesorii care fac ore remediale ar trebui să se bazeze și pe faptul că în România se cumpără prezențe la ore.

40
Tagurile:
Ministerul Educației
Tematic
Rezultate bac 2019, sesiunea a II-a: când se afișează primele note
Tunegaru: ”Școala s-a rupt de elevi”
Părinții: ”Domnilor profesori, respectați-vă statutul. Nu dați note după nume…”

Загрузка...
Liliana Romaniuc

Romaniuc, despre programele remediale: ce trebuie cuprindă

491
(reînnoit 09:04 20.01.2021)
Fostul inspector școlar general susține că procesul de recuperare a elevilor care nu au participat la activități de învățare este unul care solicită nu doar multă atenție, ci, mai ales, profesionalism și muncă din partea profesorilor.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc a explicat, în contextul în care se discută tot mai mult despre necesitatea unor ore remediale, cum ar trebui să se deruleze procesul de recuperare pentru zeci de mii de elevi din România care nu au participat la activitățile de învățare.

Fostul inspector școlar general a identificat cel puțin patru categorii de elevi ce ar trebui incluși în procesul de recuperare.

Este vorba despre elevi care nu au participat deloc la activități de învățare, de aproape un an, elevi care au participat din când în când, elevi care au participat, dar nu au înțeles suficient de bine, nu au învățat conținuturile predate și nu au dobândit competențele prevăzute de programele analitice la nivelul optim, precum și despre elevi care au participat, au înțeles și / sau au beneficiat de sprijin suplimentar din partea părințlor, astfel încât învățarea a avut loc la un nivel bun și foarte bun.

Este evidenti că nici un program remedial, oricât de dezvoltat ar fi nu va putea acoperi toate categoriile de elevi, cel puțin nu deodată. ”Pentru început, cred că este indicat să ne focalizăm pe cei mai vulnerabili, cu nevoile de învățare cele mai mari, adică elevii din primele două categorii. Nevoile lor de învățare sunt extrem de diferite, iar acest lucru impune ca intervențiile să fie cât mai adaptate și mai personalizate”, spune Liliana Romaniuc.

Pe de altă parte, adaugă Liliana Romaniuc, este important să avem o abordare cât de cât unitară, în sensul parcurgerii câtorva pași esențiali în orice program remedial.

În primul rând, trebuie făcută o evaluare obiectivă și profesionistă a nivelului achizițiilor elevilor.

Aici poate ar fi potrivită o evaluare ”inițială” la nivel național, pentru a ști cât mai obiectiv posibil de unde plecăm.

În al doilea rând, este vorba despre planificarea conținuturilor care vor fi predate și consolidate.

Fostul inspector școlar general recomandă în acest caz o abordare obiectivă venită dinspre experții în curriculum.

”Este clar că nu va putea fi recuperată toată materia, nici nu cred că trebuie, dar selecția esențialului nu va fi deloc ușoară”, a completat Romaniuc.

În al treilea rând, vorbim despre alegerea și aplicarea metodelor și instrumentelor de învățare cele mai eficiente pentru elevii rămași în urmă. Decizia ar trebui să fie a profesorilor.

În al patrulea rând, trebuie făcută măsurarea impactului și a progresului înregistrat de fiecare copil, cu o frecvență bine stabilită.

Fostul inspector școlar general sugerează o abordare cât mai obiectivă, poate tot prin instrumente folosite de cât mai mulți profesori.

”Tot acest demers poate fi o șansă extraordinară pentru elevii noștri, de a reduce decalajul în învățare, dar și o experiență de învățare pentru profesori care ar putea testa, aplica și evalua metode și instrumente noi, dar și impactul acestora în învățare”, a completat Romaniuc.
491
Tagurile:
Profesori, școală, Liliana Romaniuc

Загрузка...
Ратко Младич

Sârbii nu uită și nu iartă: NATO, obligată plătească!

0
Agresiunea NATO contra fostei Iugoslavii a inclus și folosirea unor arme cu radioactivitate - sârbii au declanșat acțiuni în justiție contra NATO, pentru obținerea de despăgubiri, sunt susținuți și de italieni.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Victimele sârbe ale agresiunii militare NATO din 1999 asupra Belgradului și altor zone din fosta Iugoslavie au înaintat ieri procese împotriva alianței pentru utilizarea muniției cu uraniu sărăcit în timpul atacurilor aeriene.

Srdjan Aleksic, avocatul care conduce echipa de experți juridici, a declarat pentru Sputnik International că a adunat timp de câțiva ai cazuri cu dovezi materiale clare, iar procesele deschise împotriva NATO, ca persoană juridică, vor fi intentate în numele victimelor agresiunii.

Avocatul Aleksic a explicat că a inițiat cinci acțiuni în instanțele superioare din orașele Belgrad, Novi Sad, Kragujevac, Nis și Vranje.

”Victimele sunt persoane fizice - soldați decedați și bolnavi și ofițeri de poliție din Republica Federală Iugoslavia, care se aflau în Kosovo în 1999. În prima etapă, dorim ca acestea să fie cazuri identice”, a spus Aleksic, preluând experiența cazuri în depuse în instanțe de soldații italieni afectați de radiații.

Mai concret, acțiunile în instanță au avut în vedere și cazul soldaților din Europa de Vest, mai ales italieni, care au fost supuși unor doze mari de radiații în timp ce serveau în NATO, în apropierea munițiilor radioactive și a locului în care au fost folosite. 

În Italia au avut loc asemenea procese, în cazul mai multor militari italieni afectați de radiații, iar din această cauză Aleksic este asistat de avocatul italian Angelo Fiore Tartaglia, care a reprezentat cu succes interesele armatei italiene în speța similară.

”Are 181 de hotărâri judecătorești, care au intrat deja în vigoare în Europa, va fi membru al echipei mele de experți juridici”, spune Aleksic. ”Avem peste 3.000 de pagini de probatoriu, inclusiv verdicte, avize ale experților, materiale ale unei comisii guvernamentale italiene speciale - am adunat suficiente dovezi ”.

Ca un cuantum al despăgubirilor, avocatul caută să câștige despăgubiri în valoare de cel puțin 300.000 de euro pentru fiecare dintre victimele sârbe.

Următorul pas, după ce Curtea Superioară din Belgrad va da câștig de cauză, va fi trimiterea unei notificări oficiale la sediul NATO, în termen de șase luni. Alianța va trebui să răspundă în termen de 30 de zile.

Reamintim că agresiunea NATO s-a derulat în perioada 24 martie - 10 iunie 1999, în cele 78 de zile au fost lansate 25.000 de lovituri aeriene asupra Serbiei.

Pilotul român Ioan Alexandru Pricop a publicat o analiză pe baza mărturiilor și relatărilor, dar și folosind date din surse militare -  ”În seara de 24 martie 1999, fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, NATO a lansat cea mai mare operațiune militară din istoria sa: Operațiunea Forțele Aliate”.

3500 de aeronave, inclusiv elicoptere de luptă, 1200 avioane de vânătoare NATO împreună cu mii de rachete Tomahawk au atacat mii de ținte din întreaga Serbie. ”Au fost lovite pe rând: obiectivele militare apoi infrastructura și obiectivele civile”, scrie autorul.

Și, atenție – ”Peste 200 de tone de combustibil nuclear au fost aruncate peste Serbia în urma bombardamentelor efectuate cu bombe cu uraniu sărăcit, unele zone din Serbia nefiind locuite nici în ziua de azi (2014, n.n.) din cauza gradului ridicat al radioactivității”.

”Timp de 78 de zile Serbia a fost bombardată de NATO. În raiduri au fost implicate 3500 de aeronave euroatlantice (inclusiv elicoptere de luptă), venind în valuri de 1200 de aeronave. Atacurile au fost sprijinite de trei mari portavioane, 6 submarine de atac dotate inclusiv cu armament atomic, 2 crucișătoare, 7 distrugătoare, 13 fregate. Numai în Marea Mediterană se aflau 4 nave amfibii de război având peste 10.000 de pușcași marini la bord”.

Autorul amintește că bombardamentele au lovit întreaga țară, paralizând-o. ”Au fost executate peste 25.000 de lovituri aeriene și au fost neutralizate la sol 995 de obiective. Peste 3000 de rachete de croazieră au lovit teritoriul statului iugoslav”.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat că utilizarea armelor cu uraniu sărăcit în timpul operațiunii NATO stă la baza creșterii numărului de pacienți cu cancer în țara balcanică.

Belgradul a înființat o comisie specială pentru a investiga consecințele bombardamentelor NATO din 1999 asupra mediului și sănătății sârbilor.

Autoritățile sârbe spun că aproximativ 2.500 de persoane, inclusiv 89 de copii, au fost uciși și aproximativ 12.500 de persoane au fost rănite în bombardamente. Potrivit diverselor surse, daunele materiale sunt evaluate între 30 și 100 de miliarde de dolari.

Așa cum menționam, operațiunea militară poate fi considerată o agresiune, pentru că a fost efectuată fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU și numai pe baza afirmațiilor țărilor occidentale conform cărora autoritățile iugoslave ar fi efectuat operațiuni de epurare etnică, provocând o ”catastrofă umanitară”.

Desigur, în cazul epurărilor etnice împotriva sârbilor din Croația nu s-a luat o atitudine atât de fermă.

Precizăm că România NU era membru NATO în perioada atacării Iugoslaviei, dar a permis survolul teritoriului de către aviația nord atlantică.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat că utilizarea armelor cu uraniu sărăcit în timpul operațiunii NATO stă la baza creșterii numărului de pacienți cu cancer în țara balcanică. Mai mult, Belgradul a declarat că a creat o comisie specială pentru a investiga consecințele bombardamentelor NATO din 1999 asupra mediului și sănătății sârbilor.

0
Tagurile:
NATO, Serbia

Загрузка...