Școală

Ore online: profesoară agresivă, mărturiile unei elve

74
Ilinca Rădoi, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte ”Nicolae Tonitza” din București a vorbit despre modul în care percepe sistemul de învățământ românesc. Ce spune despre profesori.

BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Elevilor le este dor de școala clasică, iar unii descriu ca fiind mai mult negativă experiența școlii online.

Ilinca Rădoi, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte ”Nicolae Tonitza” din București, nu este foarte încântată de școala online. În opinia sa, este mult mai dificilă decât școala clasică și spune că atât ea, cât și colegii încearcă să fie uniți, să aibă mai multă răbdare cu profesorii vârstnici care nu prea se descurcă cu tehnologia.

Referitor la ce ar trebui să se schimbe la modul în care se face școală în România, Ilinca Rădoi a precizat că ar trebui să se ia exemplul altor țări. Mai exact, aceasta a vorbit despre un proiect în care profesorii de la oraș să vină să predea la țară și invers, pentru a le da o șansă și copiilor din medii defavorizate să învețe mai mult. Și aceasta pentru că, în opinia elevei, profesorii de la oraș ar putea avea mai multe materiale de învățare decât colegii lor de la țară.

Însă, mai punctează Ilinca, de când a intrat la liceu, atât ea, cât și mai mulți colegi din clasa ei au realizat că există o problemă în sistemul de învățământ. Este vorba despre bullying-ul dintre profesori și copil pentru că de obicei se vorbește peste tot despre bullying-ul dintre elevi, dar nu se vorbește sau nu se pune amprenta și pe bullying-ul dinspre profesor spre copil, pentru că există antiteze și acolo și chiar se poate ajunge la lucruri destul de neplăcute.

”Am exemple personale negative, da, am o profesoară la școală care de pe la începutul liceului, eu sunt acum clasa a X-a și ea predă de doi ani la noi, și de la primele ore din clasa a IX-a nu ne-a prea plăcut de ea, era destul de agresivă și în mod direct și în mod indirect”, spune eleva, care a participat la conferința online SuperTeach – ”Revoluția mentalității în educație – Educația timpurie”.

Mai exact, profesoara striga la elevi, le preda într-un mod ”destul de rău”. Fiind un cadru didactic mai în vârstă, copiii au crezut că poate ar trebui înțeleasă, dar lucrurile s-au agravat.

Cel mai mult a avut de suferit un băiat transferat din Republica Moldova și de care profesoara își bate joc.

Elevii au încercat să discute cu dascălul pentru a rezolva problema agresivității care îi făcea pe toți să sufere, dar se pare că profesorul nu a dorit să coopereze.

”Ne-a răspuns, dar tot în aceeași manieră destul de agresivă și urâtă”, spune eleva.

Aceasta a adăugat că au mers cu toții la dirigintă care le-a dat un document în care ei să scrie ce nu le place, ce le-a făcut cadrul didactic.

”A zis doamna că s-ar putea să meargă la directoare, să încerce să vorbească cu ea, dar cumva pe la sfârșitul clasei a X-a pentru ca altfel s-ar putea să ne se agraveze notele la școală”, precizează Ilinca Rădoi.

Problema agresivității unor cadre didactice nu este un subiect nou. Din păcate, continuă să fie unul permanent nerezolvat și nereglementat, la nivel național.

Mai mult, în ultima perioadă, profesorii ”s-au baricadat” cu documentele – acel acord prin care elevii sau părinții nu au voie să înregistreze orele online, astfel încât orice dovadă de agresiune din partea cadrului didactic să nu poată fi dovedită.

74
Tagurile:
Elevă
Raluca Turcan

Turcan bulversează profesorii: ”clar de explicat, greu de înțeles”

1377
Vicepremierul României spune că motivul pentru care s-a luat decizia trecerii cursurilor în online l-a determinat faptul că, în drumul lor spre și de la școală, elevii se puteau infecta cu coronaviurus.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Decizia de trecere la predarea online a fost luată de Guvernul Orban pentru că s-a apreciat că școala plus toate fenomenele de până la școală și de după școală prezentau un pericol epidemiologic și eram într-o creștere accentuată a numărului de cazuri. Aceasta este declarația  vicepremierului Raluca Turcan.

Oficialul spune că autoritățile își doresc din tot sufletul să redeschidă școlile, însă numai în condițiile în care se ajunge la concluzia că România este într-o scădere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus care să nu mai prezinte un risc de infectare comunitară atât în drumul de până la școală cât și în cel de întoarcere spre casă.

Referitor la momentul în care elevii vor reveni în bănci, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că ”lucrurile sunt destul de clar de explicat, mai greu de înțeles”.

Mai mult decât atât, demnitarul a precizat că, în România, avem o extindere a numărului de infectări și că în multe locuri nu se știe exact cauza. În aceste condiții, specialiștii au sfătuit Guvernul să trimită școlile în online.

”Toți specialiștii au și explicat, și ne-au sfătuit și pe noi să luăm această măsură chiar dacă este dificil de înțeles și de acceptat. Mai mult decât atât, deci noi, ca Guvern, poate că am fi fost în situația cea mai confortabilă să spunem, domne`, lăsăm școlile deschise, că acesta era song-ul general, mai ales că ne asumasem redeschiderea școlilor în condițiile în care foarte mulți țipau că ne trimitem copiii la moarte, vă aduceți aminte, și sunt fix aceleași voci”, spune Turcan.

În opinia sa, persoanele care acum cer redeschiderea școlilor sunt cele care spuneau că autoritățile condamnă copiii la moarte atunci când unitățile de învățământ au fost deschise.

1377
Tagurile:
Raluca Turcan

Загрузка...
Școală

Abuz incredibil în învățământ: ce fac profesorii

561
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar spune că asupra copiilor ai căror părinți nu au semnat acordul că lecțiile online nu vor fi înregistrate se fac adevărate presiuni.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Situație extrem de gravă în sistemul românesc de învățământ, ca urmare a faptului că unii profesori efectiv refuză să primească la ore elevi ai căror părinți nu au semnat acordul prin care, printre altele, se obligă să nu înregistreze cursurile online.

Dezvăluirea a fost făcută de Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar pentru Agenția de Presă Sputnik.

Acesta spune că angajamentul în cauză a căpătat alte valențe la nivelul unităților de învățământ.

”Copiii au fost scoși din lecțiile online dacă părinții nu l-au semnat. Este incredibil pentru mine așa ceva! Toți profesorii, majoritatea sunt și părinți, unii dintre ei au și nepoți… Cum poți să scoți un elev din online dacă părintele nu a semnat un angajament redundant?”, spune Cristache.

Liderul FNAP amintește că a precizat că este de acord cu acel angajament să fie introdus în contractul educațional care este menționat de Regulamentul de Organizare și Funcționare și atunci toate lucrurile erau în regulă.

Mai exact, la începutul anului școlar, trebuia modificat contractul educațional și semnat de toți părinții și atunci nu toată lumea ar fi răspuns dacă propriul copil încălca legislația.

Indiferent de acordul acela sau nu, legea trebuie aplicată, crede Cristache, care susține că, dacă un elev se folosește de imaginea unui profesor și îl batjocorește, și, mai mult, folosește lecția înregistrată nu ca să învețe, ci ca să umilească, atunci da, este un abuz.

Pe de altă parte, mai spune liderul FNAP, nu este de înțeles temerea acelor profesori pentru copiii care chiar vor să înregistreze lecția în scop personal, adică să reia și să înțeleagă lecția.

Mai mult, după câteva ore de stat în online, atenția nu mai poate fi atât de bună încât elevul să înțeleagă tot ce spune profesorul.

561
Tagurile:
Învățământ, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...

Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării

0
(reînnoit 20:01 24.11.2020)
O firmă de turism din Marea Britanie a stârnit discuţii aprinse pe rețelele sociale după ce a anunțat că nu va mai face afaceri cu Qantas Airways din cauza deciziei acestei companii aeriene de a cere ca toți pasagerii internaționali să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik. Tradewinds Travel, un operator de turism independent, a postat o declarație pe site-ul său web, în care spune că nu va lucra cu clienți care doresc să rezerve un zbor cu Qantas, referindu-se la afirmaţiile CEO-ul companiei aeriene din Australia. Potrivit acestuia, compania australiană vrea să solicite călătorilor internaționali să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Considerăm că autonomia corporală în ceea ce privește intervenția medicală constituie o alegere personală și nu poate fi ceva impus cu forța de către companii. Nu suntem anti-vaccinuri, dar suntem pro-alegere. Există o diferență uriașă între constrângere și alegerea liberă”, a scris compania, citată de RT

Agenția de turism a mai scris că „niciodată în istoria aviației” o companie aeriană nu a cerut pasagerilor să facă o injecție înainte de a urca în avion. Ea mai spune în declaraţie că Australia, ca stat, are dreptul de a refuza intrarea persoanelor care nu sunt vaccinate, dar că „nu este în atribuţiile unei companii aeriene să impună acest lucru forţat clienților”.

Atitudinea a primit aplauze din partea criticilor politicii vaccinării obligatorii propuse. Un comentator a apreciat agenția pentru că a luat atitudine împotriva „fascismului medical”.

Alții și-au exprimat recunoștința, lăudând compania pentru că se opune „tiraniei” și și-au exprimat speranța că nu va fi zdrobită de „dictatura Covid”.

​De asemenea, mai mulţi utilizatori de Twitter şi-au manifestat sprijinul pentru Tradewinds, spunând că îşi vor rezerva la această agenţie viitoarele sărbători.

​Au existat însă şi comentarii dezaprobatoare. Un internaut a salutat în mod ironic știrea, spunând că astfel nu va fi nevoit să stea lângă un „anti-vaccinist” atunci când va zbura.

​Agenția de turism a promis că va boicota orice companie aeriană care urmează exemplul Qantas. CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a susținut că vaccinările obligatorii pentru călătorii internaționali vor deveni o normă la nivel mondial.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), un grup de lobby care reprezintă companiile aeriene din întreaga lume, dezvoltă deja o aplicație mobilă care va servi drept „pașaport” Covid-19 pentru călători. Un program pilot pentru aplicație este programat să fie lansat luna viitoare.

0
Tagurile:
Vaccinare, UK
Tematic
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
UK, avertizări meteo în weekend: ploi torenţiale, inundaţii
UK: lockdown în toată ţara – fără Crăciun şi Anul Nou?
UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi

Загрузка...