Oficial MEC: Între cadre didactice și părinți e o prăpastie

735
Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, a vorbit despre declarația transmisă școlilor pe care părinții trebuie să o completeze și să o semneze. Ce se întâmplă cu relația părinte-profesor.

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Declarația prin care părintele ”se obligă” să nu înregistreze cursurile online a stârnit deja controverse.

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării, Jean Badea, spune că interdicția de a înregistra cursurile a apărut în urma unor consultări avute de reprezentanții MEC cu cei ai Autorității pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal – APDCP.

Sugestia de introducere a acestei interdicții de înregistrare a cursurilor online a aparținut APDCP, ca să fie în concordanță cu normele Uniunii Europene privind protecția identității și protecția demnității persoanei.

”Dincolo de acest aspect, vedeți dumneavoastră, am senzația că deși condițiile speciale prin care trecem ar fi trebuit să ne solidarizeze, vedem din păcate că între cadrele didactice și părinți a apărut o prăpastie. Această declarație noi o propunem ca o dovadă de încredere pe care și- o acordă părinții cadrelor didactrice și invers”, spune Badea.

Acesta a subliniat că, personal, nu vede care ar fi problema să se ia un angajament, atât timp cât aceste lucruri sunt reglementate de lege.

Oficialul a subliniat că nu se întâmplă nimic dacă un părinte refuză să semneze declarația, fiindcă aceste declarații sunt cu titlul de recomandare, logica lor fiind aceea de a acorda o încredere suplimentară celor două categorii implicate în acest proces și la care trebuie să contribuie în egală măsură părinții și cadrele didactice.

”Vor exista consecințe doar în situația în care se înregistrează lecția și aceste înregistrări devin publice și unul dintre cei vizați reclamă acest aspect”, a punctat Badea.

Acesta a subliniat, însă, că potrivit reglementărilor, un copil nu are voie să înregistreze.

735
Tagurile:
Profesori, Părinți, Ministerul Educației

Pericol pentru elevi în online: psiholog, avertisment

33
Psihologul Gabriela Maalouf spune că mulți pacienți vin la terapie cu copii nevrotici și a explicat cât de periculos este fenomenul de Cyberbullying.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Psihicul elevilor este pus la grea încercare în această perioadă, când ei desfășoară cursurile exclusiv online.

Pe lângă faptul că școlarii trebuie să se concentreze și să petreacă timp îndelungat în fața device-urilor, din spatele ecranelor pot apărea provocări mari, unele cu consecințe grave.

Despre acest ultim aspect a vorbit psihologul Gabriela Maalouf care spune că sunt diferite tulburări emoționale de care părinții trebuie să aibă grijă.

În primul rând, apar tulburări din cauza supraexpunerii la ecran și apoi este vorba despre fenomenul de cyberbullying, care aduce multă suferință copiilor.

Cyberbullying-ul poate fi făcut oriunde, nu doar de la școală, și la orice oră.

Acesta se manifestă prin toate discuțiile neplăcute pe care le au copiii, pe platformele pe care intră, efectele suprapunerii la ecran, plus atacurile și jignirile, acele glumițe între copii care îi determină pe mulți să ajungă în stări emoționale foarte adânci și să ajungă la cabinetul psihologic.

”Consecințele pot fi extrem de grave”, spune psihologul.

Copiii, dar și adulții trebuie să știe că hărțuirea online se manifestă prin răspândirea minciunilor sau postarea de fotografii jenante ale cuiva pe rețelele de socializare, transmiterea de mesaje supărătoare sau de amenințări prin platformele de schimb de mesaje, copierea identității unei persoane și transmiterea în numele  acesteia de mesaje răuvoitoare cuiva, informează digi24.ro.

33
Tagurile:
Elevi

Загрузка...
Monica Anisie și Ludovic Orban

S-a ajuns și aici: Avocatul Poporului, solicitare către MEC

563
(reînnoit 11:25 25.11.2020)
Instituția condusă de Renate Weber solicită Ministerului Educației și Cercetării să ia în considerare redeschiderea unităților de învățământ și să suspende educația online.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a solicitat ca școlile să rămână deschise, argumentând că nu ne putem permite o generație pierdută.

În România, în ciuda recomandărilor OMS la nivel mondial, unitățile de învățământ continuă să rămână închise, iar procesul instructiv-educativ să se desfășoare exclusiv online.

Adjunctul Avocatului Poporului, Molnar Zsolt, cere instituției condusă de Monica Anisie să ia în considerare redeschiderea școlilor.

Argumentul este acela că suspendarea tuturor cursurilor față în față este o măsură ce contrazice recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății și care va avea consecințe imprevizibile asupra inegalităților în accesul la educația online, informează edupedu.ro.

Molnar Zsolt a făcut referire la mai multe studii care arată că foarte puține școli au devenit focare infecțioase de la izbucnirea pandemiei. De asemenea, adjunctul Avocatului Poporului a citat un sondaj realizat de Federația Asociațiilor de Părinți potrivit căruia aproximativ jumătate dintre părinții chestionați sunt de acord cu redeschiderea școlilor.

Adresa a fot trimisă MEC în data de 20 noiembrie 2020. Molnar Zsolt spune că instituția condusă de Anisie are la dispoziție 30 de zile pentru a răspunde solicitării Avocatului Poporului. Cu toate acestea, se prea poate ca răspunsul să întârzie, dat fiind faptul că, în ultimul timp, comunicarea a fost dificilă cu acest portofoliu, potrivit adjunctului Avocatului Poporului.

563
Tagurile:
solicitare, Ministerul Educației, avocatul poporului

Загрузка...
Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, in poligonul Capul Midia, judetul Constanta, joi, 17 septembrie 2020.

Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia

0
(reînnoit 14:36 25.11.2020)
Potrivit Forbes, lansatoarele multiple de rachete americane desfășurate în România ar fi un ”mesaj” pentru Rusia.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Săptămâna trecută, armata americană a transferat în România pe cale aeriană două lansatoare multiple de rachete HIMARS, a tras câteva proiectile cu acestea, apoi le-a dus înapoi la baza lor din Germania, relatează Forbes, precizând că operațiunea nu a durat decât câteva ore. Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, relatează Sputnik Franța. 

Pe 19 noiembrie, joi, două lansatoare multiple de rachete ale armatei americane, HIMARS, staționate în Germania, au fost transferate pe cale aeriană către un poligon de tir din România. După ce au tras câteva proiectile asupra Mării Negre, ele au fost duse la aerodrom și retrimise către baza lor din Germania.

Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, aducând la cunoștință faptul că armata americană în Europa ”și-a restabilit puterea sa de foc”.

Aceste exerciții sunt prezentate ca o ”surpriză” pentru trupele ruse din Crimeea.

Viteza acestor desfășurări aeriene contribuie la încurcarea tirurilor contrabateriilor inamicului, afirmă Forbes, fiindu-le dificil să țintească un lansator de rachete care nu petrece decât câteva ore pe sol în proximitatea propriilor forțe armate.

Forbes lansează ideea că exercițiul de joi reprezintă un reviriment major pentru că forțele americane în Europa nu mai dispuneau de acest gen de arme pe continent din anul 2006.

HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) este un lansator multiplu de rachete montat pe un camion MTV, capabil să utilizeze fie șase rachete, fie un proiectil ATACMS. El poate fi transportat pe cale aeriană cu un avion C-130.

Iată și filmarea tragerilor din România de săptămâna trecută, exerciții desfășurate la poligonul de la Capul Midia, la Marea Neagră:

0
Tagurile:
România, Rusia, Rachete
Tematic
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...