Grădiniță în București

Weekend plin pentru grădinițe: MEC vrea situația până luni

1983
Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării începe să facă din nou recensământul elevilor și profesorilor fără tablete sau laptopuri, la 45 de zile de la debutul anului școlar.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Ministerul Educației și Cercetării cere unităților de învățământ din România să facă inventarul centralizat în care a fost introdusă ”conectarea la internet a corpurilor de clădire”.

Școală
© Sputnik / Виталий Аньков

Mai exact, începe să facă iar recensământul elevilor și profesorilor fără tablete ori laptopuri.

MEC a solicitat acest lucru tuturor grădinițelor și școlilor din România printr-o adresă trimisă inițial inspectoratelor școlare în data de 28 octombrie. Adresa a ajuns în școli și grădinițe o zi mai târziu, pe 29 octombrie.

Termenul limită pentru demers este luni, 2 noiembrie 2020.

Procedura pe care fiecare școală trebuie să o inițieze urgent este detaliată în anexele care însoțesc adresa ministerială și este similară cu cea făcută în primăvară.

De asemenea, școlile au acum obligația să actualizeze și starea conexiunii la internet pentru corpurile de clădire pe care le au, precizează edupedu.ro.

MEC solicită reactualizarea datelor referitoare la elevii și cadrele didactice care au acces la internet și dispun de echipamente/dispozitive, în vederea desfășurării procesului de învățare în sistem online, precum și reactualizarea datelor din SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România.

Reamintim că MEC a făcut recensământul dispozitivelor de acces la internet, pentru prima dată, în luna aprilie 2020.

Rezultatele recensământului din primăvară au evidențiat că în toate școlile erau 235.259 de elevi fără nici un dispozitiv sau /și fără acces la internet și ”undeva la 1900” de cadre didactice aflate în aceeași situație.

Pe baza datelor respective s-a fundamentat licitația pentru un număr de 250.000 de tablete. Deși au trecut 45 de zile de la începutul anului școlar, deși ne aflăm fie în scenariul roșu, fie în cel galben și foarte puțin în cel verde, până acum s-au cumpărat numai 190.000 de tablete, din care mai puțin de jumătate au ajuns în școli.

1983
Tagurile:
Grădinițe, Ministerul Educației
Ludovic Orban și Dacian Cioloș

Orban a făcut anunțul: când se redeschid școlile

418
(reînnoit 13:22 23.11.2020)
Premierul României a dat răspuns la una dintre întrebările care frământă atât elevii, profesorii, cât și părinții. Este vorba despre momentul redeschiderii unităților de învățământ din România.

Эмблема ВОЗ, архивное фото
© Sputnik / Алексей Витвицкий
BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Ludovic Orban, premierul României, a declarat că Guvernul vrea să redeschidă școlile. Cu toate acestea, nu a precizat când anume se va și întâmpla.

El spune că orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase trebuie fundamentată pe argumente în primul rând epidemiologice. Și aceasta pentru că, mai spune premierul, majoritatea tinerilor sunt asimptomatici și transmit mai departe boala părinților și bunicilor.

”Sigur că noi am organizat şcoala în clase astfel încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize foarte serioase, astfel încât să existe riscuri minime de infectare”, a declarat Ludovic Orban.

Elevii ar putea reveni la școală în format fizic abia după sărbătorile de iarnă, a spus un oficial al Ministerului

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, elevii ar putea reveni în băncile școlilor după sărbătorile de iarnă, în luna februarie, odată cu începerea semestrului doi al anului școlar.

”Sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față”, a precizat Sorin Ion.

La rândul său, și secretarul de stat a precizat că totul depinde de evoluția epidemiologică.

418
Tagurile:
școli închise, Ludovic Orban
Tematic
Guvernul Orban – lovit de COVID-19! Mesaj de ultimă oră
Orban, despre cum vor vota românii aflați în carantină
Drepturile Copilului?! Ascunde Orban implicarea în adopții?

Загрузка...
Iulian Cristache

Cristache: ”Nu știu cum poate preda un asemenea profesor”

421
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a făcut o radiografie a relațiilor dintre elevi și profesori în contextul în care orele se desfășoară online. Cât s-au deteriorat.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Una din problemele care apar în cazul școlii online o reprezintă cazurile de agresiune. Vorbim atât despre agresiunea verbală a profesorilor față de elevi, cât și invers.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, spune că asemenea cazuri au existat întotdeauna. Șeful FNAP a precizat că ar dori să se refere cu precădere la cazurile de bullying care fac referire la elevi. Și aceasta pentru că, deși este o lege în ceea ce privește bullyingul, totuși, de la profesor își dorește să existe o altă abordare, deoarece dascălul este formator.

”Când de la un astfel de formator ai o astfel de situație de bullying, deja lucrurile capătă o altă dimensiune. Ce am spus nu ar scuza o acțiune de bullying făcută de către un elev asupra unui profesor. Sub nici o formă nu voi susține niciodată astfel de acte de huliganism”, a punctat Cristache, pentru Agenția de Presă Sputnik.

Mai exact, acesta a precizat că unele acțiuni chiar capătă dimensiuni de acte de huliganism. În această situație, regulamentul trebuie pus imediat în aplicare. Astfel, nu trebuie să lăsăm loc de scuze, de funcții eventual ale părinților sau anumite presiuni, mai spune liderul FNAP.

”Dacă nu vom acționa în consecință și vom lăsa întotdeauna lucrurile să meargă și așa, școala românească riscă să se degradeze din ce în ce mai mult, nu că ar fi într-un moment de mare calitate, dar trebuie să punem lucrurile la punct și trebuie acționat în consecință”, a declarat Iulian Cristache.
Școală, copii, flori, cadouri
© Inquam Photos / Busca Alexandru

Referitor la agresiunile din cadrul școlii online sau față în față, Cristache spune că lucrurile sunt destul de clare și că trebuie să existe respectul reciproc, atât pentru profesori, cât și pentru elevi, iar în această ecuație pot intra și părinții. Vorbim despre situații în care părinții merg la școală să ceară un feedback de la profesor și îl obțin, dar există și situația în care dascălul refuză să dialogheze cu părintele.

Din păcate, spune Iulian Cristache, sunt multe cazuri de bullying care nu sunt raportate unității de învățământ, aceasta nu raportează către inspectoratele școlare. Este evident că, în lipsa unor sesizări, inspectoratele nu au ce raporta Ministerului Educației și Cercetării, astfel că ”totul pare roz”.

În realitate, însă, lucrurile nu stau deloc așa.

”La online, în acest context pandemic, am observat că lucrurile capătă o altă dimensiune și se adâncesc, din păcate. Eu am făcut un apel pe rețeaua de socializare și în grupurile părinților prin care lucrurile se pot pune la punct cu ajutorul consiliului de administrație. Da, avem o metodologie care nu obligă nici elevul, nici profesorul să stea cu camera deschisă”, a declarat Cristache.

Acesta a precizat că este de neconceput să se facă o lecție de științe exacte și profesorul să stea cu camera închisă.

”Nu știu cum poate să predea un astfel de profesor sau tu, elev, să fii evaluat și să-l evaluezi cu camera închisă, ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt absolut deloc în regulă”, a declarat liderul FNAP.

Prin consiliul de administrație se poate reglementa acest lucru, chiar dacă metodologia sau ghidul nu recomandă acest lucru.

Mai mult, liderul FNAP spune că Federația a insistat ca profesorii să predea în scenariul roșu de la școală pentru că acolo, teoretic, dascălii ar avea instrumentele necesare desfășurării în bune condiții a activității didactice.

421
Tagurile:
Profesor, Iulian Cristache

Загрузка...
Aurelian Pavelescu

Lecție superbă: Pavelescu îl umilește pe Tudor Chirilă!

0
(reînnoit 07:15 24.11.2020)
Un mesaj genial: cu o eleganță desăvârșită, celebrul avocat  îi umilește pe Tudor Chirilă  și pleiada de artiști ai #M…ie – dându-le o lecție excepțională și punându-i în genunchi în fața propriilor fapte

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Puțină lume știe că unul dintre cei mai apreciați avocați, Aurelian Pavelescu, a fost asistent  la Academia de Teatru și Film, iar  cunoscându-i bine pe mulți artiști, inclusiv pe Tudor Chirilă, îi dă acestuia o lecție dură după ce cantautorul #REZIST și mulți colegi de-ai săi au cerut bani de la stat!

Într-o postare intitulată ”ACTORUL ȘI ACTIVISTUL #REZIST TUDOR CHIRILĂ VREA DE LA STAT!”, celebrul avocat îl întreabă direct pe Chirilă: ”PĂI, NU VREI DE LA CORPORAȚII?”.   

Pavelescu povestește că și-l amintește pe Tudor Chirilă de la fosta ATF (Academia de Teatru și Film), actuala UNATC, el fiind asistent universitar la catedra de regie teatru – Chirilă,  student la actorie.

”N-am lucrat cu el și colegii lui, ci cu studenții de la regie, dar l-am remarcat printre alții, educat și harnic, dintr-o familie de artiști, cu tot viitorul de partea sa”, scrie Pavelescu, arătând că, mai târziu, ”după ce-am intrat într-o altă lume, am văzut că a mers pe alt drum, de cântăreț de succes și actor semi-amator, ceea ce mi-a displăcut: era o trădare a profesiei de actor, nobilă și extrem de dificilă pentru cei care o fac cu adevărat, foarte puțini de altfel”.

Nu-i fac niciun reproș, spune Pavelescu, dându-i o primă lecție lui Chirilă, ”mulți actori talentați au făcut compromisuri după ce teatrul și filmul au decăzut într-o industrie a distracției, invadată de vulgaritate”.

”Nu s-a oprit, însă, aici, ci a devenit unul dintre liderii mișcării așa-zis civice #rezist, globalistă, anti-națională și anti-creștină, luat de valul vedetismului, victimă a propagandei dusă împotriva propriului său popor - împreună cu cei mai mulți dintre colegii de generație”, acuză Pavelescu.

Ironic, celebrul avocat caracterizează creația lui Chirilă: „Opera sa, un cântecel în care ne spune că s-a certat cu iubita și pleacă la mare, venea la pachet cu mișcarea protestară exhibiționistă, de înțeles pentru tinerii de 20 de ani, dar impardonabilă pentru alții”.

”I-am certat pe actori în urmă cu câțiva ani, cu severitate, atrăgându-le atenția că sunt folosiți și că își calcă în picioare demnitatea profesională - pe vremea când ”m...ia” devenise refrenul lor și țara le era de rușine”, scrie Pavelescu.

Și, atenție – avocatul le-a spus atunci că ”au devenit slugile corporațiilor, deși sunt slujbași ai statului, și că ar trebui să fie plătiți de corporații, dacă tot fac propaganda acestora”.

Ei bine, iată, că a venit ”momentul adevărului” , când ”statul, așa cum era el, nu mai are bani” – și, atrage atenția Pavelescu, „nu orice stat, ci cel condus de aceia pe care Tudor Chirilă și colegii săi l-au dorit, o guvernare a corporațiilor”.

”Și, ce credeți că s-a întâmplat? Chirilă și colegii NU cer acum bani de la corporații, să-i sprijine să treacă prin pandemie, ci DE LA STAT!”, observă Aurelian Pavelescu, arătând spre scrisoarea artiștilor: ”Mai multe trupe de artiști tocmai au cerut guvernului, printr-o Scrisoare deschisă, să fie și ei cuprinși în schema de AJUTOR DE STAT!”.  

Întrebare dură: ”Acum nu mai sunt cerșetori și infami PENSIONARII, părinții și bunicii lor, care voiau și ei măriri de pensii pentru medicamente și mâncarea de zi cu zi? Pensionarii care nu doreau o schemă de stat, ci să le fie plătite drepturile după zeci de ani de muncă?”.

”Acum, statul condus de Iohannis și liberali, care a furat din banii alocați pentru măști și aparate de oxigen, nu mai este corupt?”, continuă Pavelescu, răsucind cuțitul în rană: ”Este tocmai bun să le dea lor, celor care au susținut că statul trebuie să fie slab și importante sunt corporațiile, cererea și oferta?”.

Păi, de unde să vă dea, îi întreabă avocatul – ”că n-ați vrut un stat mai puternic? Iohannis și PNL-ul v-au făcut pe plac, privatizează tot, și aerul, de unde să mai dea statul?”.

Lecție totală pentru Chirilă și alți artiști ”de dreapta”: ”Iată, Primăriile v-au tăiat de la bugete, iată, ”la mare, la soare” nu mai merge deloc, iată că, dacă te supără iubita nu-ți mai poți pune coada la spinare să-ți găsești o alta pe litoral! Iată, multinaționalele nu vă dau nimic - ȘI-AU FĂCUT TREABA CU VOI!”.

 Și, completează Pavelescu – ”încă ceva: bunicii și părinții nu mai au de unde, că DACĂ AR FI AVUT PENSII MAI MARI, V-AR FI DAT - vă dau și acum din puținul lor, dar e prea puțin...”.

Finalul lecției fostului dascăl de la ATF este cel mai dur – fiind și de o eleganță aparte: ”Desigur, susțin Scrisoarea lui Chirilă și a colegilor săi! Să fie trecuți și ei la ajutorul de stat, n-au nicio scăpare altfel!”.

”Dar, măcar se vor maturiza? Măcar vor cere iertare propriilor lor părinți și țării vreodată?”, întreabă Pavelescu, atrăgând atenția că ”Răul pe care l-au făcut este pentru generații sau pentru totdeauna. Au participat direct la pârjolirea și batojocorirea propriei patrii, probabil nu se va mai putea întoarce”.

Fapt final: ”O rugăciune, în singurătate, se poate totuși. Să se împace cu Dumnezeu nu e prea târziu!”.

0
Tagurile:
Tudor Chirilă, Aurelian Pavelescu

Загрузка...