Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Se închid ”pe capete” școlile din București! Situația la zi

166
În ședința de astăzi, 15 octombrie 2020, Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat schimbarea unor scenarii de funcționare pentru 15 unități de învățământ din Capitală.

BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar este atent monitorizată de autorități.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat, în ședința de astăzi, 15 octombrie 2020, schimbarea unor scenarii de funcționare pentru mai multe unități de învățământ. Astfel, 15 au trecut în scenariul roșu, iar 3, în cel galben.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Municipiului București spune că s-a aprobat schimbarea unor scenarii pentru unitățile de învățământ.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2 sunt în Bucureşti – 777.

La nivel național, 930 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 930 de școli aflate în această situație, 256 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 674 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare, precizează reprezentanții Ministerului Educației Naționale

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

 

166
Tagurile:
școli închise
Tematic
Focare de COVID-19 în școli: care este situația, procentual
Vouchere pentru after-school: Bani pentru 150 de școli
Stanciu: Directorii de școli, comportament dictatorial
Monica Anisie

Anisie, despre programa școlară: când se va modifica

179
Ministrul Educației și Cercetării a declarat că programa școlară va fi modificată dacă va fi nevoie să trecem cu toții în sistem online. Cât timp va trebui să se predea în sistem online.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. La mai bine de o lună de la începerea noului an școlar, în plină pandemie de coronavirus, care a impus ca învățarea să se facă într-unul din cele trei scenarii – verde, galben și roșu – ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, iese și vorbește despre o posibilă modificare a programei școlare.

Ministrul Educației și Cercetării spune că programa școlară va fi modificată ”dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”.

Este bine că, acum, când Bucureștiul a depășit rata de 3 infectări la mia de locuitori, demnitarul de la Educație vorbește despre modificarea programei. Sputnik însă a atras atenția asupra necesității modificării programei școlare în acord cu noile condiții impuse de pandemia de coronavirus încă din luna iulie 2020, dar e bine, totuși, că și ministrul Anisie a ajuns – mai târziu, e drept, la aceeași concluzie.

Întrebată dacă școlile ar fi pregătite să aibă predare online tot anul, Anisie a precizat că în situația respectivă trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar.

Referitor la programa școlară, demnitarul de la Educație a precizat că și în perioada stării de urgență, când s-au desfășurat cursurile online, s-a făcut o modificare a programelor tocmai pentru a veni în sptijinul elevilor și cadrelor didactice.

”Deci dacă există o situație dificilă, din punct de vedere epidemiologic, și va trebui să trecem cu toții în sistem online vom lua și astfel de măsuri”, a punctat Anisie.

Programa școlară este cel mai important document școlar de lucru al fiecărui profesor, aceasta stabilind, pentru fiecare disciplină, oferta educațională propusă spre îndeplinire în perioada stabilită prin planul cadru.

179
Tagurile:
Monica Anisie

Загрузка...
Coronavirus: Elevă în mască medicinală își îmbrățișează mama înainte de a intra la ore în școală

Știrea zilei: RESTRICȚII RADICALE în școli și spațiul public

211
(reînnoit 17:31 19.10.2020)
Din 20 octombrie, ora 00.00, în București se vor lua măsuri drastice privind restaurante, spații culturale, dar mai ales școli, universități și chiar creșe.

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. Urmare a faptului că rata infecțiilor cu noul coronavirus a depășit în Capitală, ieri și azi, limita ”zonei roșii” de 3 cazuri la mia de locuitori, Comitetului Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis acum puțin timp că începând de mâine, ora 20 octombrie, ora 00.00, vor intra în vigoare următoarele:

-Activitatea didactică va fi suspendată față în față, inclusiv creșele și universitățile. Școala se va desfășura exclusiv online, pentru toate formele de învățământ.

-Se interzice activitatea in cinematografe, săli de spectacole, teatre.

-Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe nas și pe gura, și în aer liber.

-Se interzice activitatea in interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor.

-Este permisă activitatea operatorilor economici în interior doar pentru clienții cazați în pensiuni și hoteluri.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă precizează că măsurile se iau pentru 14 zile. Dacă rata infecțiilor scade sub pragul roșu de 3 la mia de locuitori, atunci se poate renunța, în parte sau integral, la aceste măsuri, precizează autoritățile.

211
Tagurile:
Restricții, Scoli

Загрузка...
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România

Coșmarul medicilor, real: ce se întâmplă cu bolnavii

0
(reînnoit 11:01 20.10.2020)
La Spitalul Județean Ploiești, medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Mărturia unui medic e cutremurătoare.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Coșmarul medicilor din România devine realitate, ei fiind deja puși în situația de a decide cine să fie salvat și cine nu, potrivit mărturiei unui medic.

La Spitalul Județean Ploiești, la o aruncătură de băț de București, problema este gravă.

Medicul Violeta Tănase, șefa Unității Primiri Urgențe, spune că, de câteva săptămâni, doctorii aleg între pacienți și decid pe cine salvează. S-a ajuns în această situație pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Cei care primesc o șansă în plus sunt pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire. Ei sunt cei care primesc locul de la Terapie Intensivă atunci când se eliberează unul.

În rest, cei care au nevoie de Terapie Intensivă așteaptă, uneori, și trei zile în Unitatea de Primiri Urgențe fiindcă nu au loc.

Șefa UPU Ploiești recunoaște că a fost nevoită să aleagă între pacienți.

”Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat”, spune Tănase.

Sursa citată spune că s-a ajuns în această situație pentru că de câteva zile pur și simplu nu mai au unde interna pacienți pe Terapie Intensivă, iar Centrul Național de Coordonare nu i-a mai ajutat cu nici un transfer– ”probabil că nu a mai avut cum să ne ajute”.

Astfel, toți pacienții gravi, care nu sunt puțini, au rămas în UPU și câte 72 de ore, fie până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă, fie până când li s-a ameliorat starea, ei primind îngrijiri în UPU.

Vorbim despre pacienți neinternați, rămași în Urgență, consultați de specialistul de boli infecțioase al spitalului și de medicii de terapie intensivă.

Din nefericire, criza nu se oprește la locurile de la Terapie Intensivă. Și aceasta fiindcă există și o nevoie acută de medici, iar rezidenții, la rândul lor, au nevoie de un medic coordonator.

0
Tagurile:
Spitale, România, Pacienți, medici
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...