Liviu Pop

Pop: ”Profesorii au fost condamnați de PNL!”

122
(reînnoit 18:04 13.10.2020)
Fostul ministru al Educației susține că pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se află proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învățământ în contextul actualei situații epidemiologice.

BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Liviu Marian Pop, fostul ministru al Educației, trage un puternic semnal de alarmă privind situația învățământului românesc la momentul de față, când problemele deja existente s-au acutizat pe fondul noii situații generată de pandemia de coronavirus.

”Profesorii au fost condamnați de PNL să rămână Cenușăreasa sistemului bugetar românesc! PSD nu poate accepta acest lucru!”, a notat Liviu Marian Pop.

Acesta a explicat că, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se află proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învățământ în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum și personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă și a stării de urgență pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii SARS-CoV-2.

”PSD susține proiectul de lege care face dreptate cadrelor didactice aflate în prima linie în lupta cu pandemia actuală”, punctează Pop.

122
Tagurile:
Liviu Pop, PNL
Tematic
Monica Pop: ”El e NEomul de care NU vreau să mai aud!”
I.A. Pop se revoltă: ”Am ajuns să credem că vom trăi fără socializare directă, ca roboții”
Pop, acuzații la adresa guvernului Orban: legătură cu noile angajări din învățământ
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”
Pop: ”Domnule Iohannis, nu profesorii sau elevii sunt de vină, ci baronii manualelor”
Școală

Fake news pus în cârca MEC, profesori amenințați

299
Cadrul didactic Mara Luana Rauca trage un semnal de alarmă privind firmele furnizoare de cursuri pentru cadrele didactice și care se folosesc de minciuni ca să și le impună și promova potențialilor clienți.

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Situație cel puțin interesantă în învățământul românesc, acolo unde imaginația unor profitori nu are limite.

Profesorul pentru învățământ primar Mara Luana Rauca arată, pe pagina sa de Facebook, cum firmele furnizoare de cursuri pentru cadrele didactice se folosesc de situația specială în care ne aflăm, respectiv pandemia când dascălii fac ore online ca să facă bani buni.

Dascălul prezintă un mesaj al unei asemenea firme, în care reprezentanta spune că Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat în presă că toți profesorii sunt obligați să facă cursul de TIC pentru a putea preda online.

”Cei care nu se vor conforma vor atrage după ei sancțiuni până la tăierea sporurilor. Cursuriautorizate.eu vă propune cursul de calificare pentru Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere la prețul de 610 RON sau cursul de Operator Introducere, Validare și Prelucrare Date la prețul de 960 RON”, se arată în mesajul postat de cadrul didactic.

Cadrul didactic s-a întrebat, pe bună dreptate, dacă lucrurile stau într-adevăr așa și dacă MEC are cunoștință de ceea ce se întâmplă.

”Suntem obligați să facem acele cursuri din buzunarul nostru la niște prețuri foarte piperate, iar dacă refuzăm vom fi sancționați? Sincer mă îndoiesc, dar am zis să întreb”, a precizat dascălul.

Acesta a revenit ulterior cu o completare a mesajului în care afirma că a primit confirmarea bănuielilor sale și că, din păcate, există companii care se laudă că sunt acreditate de MEC și încearcă să scoată bani frumoși de la cadrele didactice folosind amenințarea ca mijloc de constrângere.

Mai mult, aceste firme au îndrăzneala să inducă ideea potrivit căreia ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ar amenința profesorii cu sancțiuni în cazul în care nu urmează aceste cursuri.

”Bineînțeles că este doar o minciună. Dragi colegi, avem CCD-uri (Casele Corpului Didactic, nota Georgiana Arsene) care ne furnizează cursuri bune și gratuite, avem și o groază de tutoriale din care putem învăța! Nu vă lăsați trași pe sfoară, fiți atenți!”, a avertizat Mara Luana Rauca.
299
Tagurile:
Ministerul Educației, online, Cursuri, Profesori

Загрузка...
Monica Cristina Anisie

Școala online: MEC introduce declarații pentru toată lumea

612
Profesorii, părinții și elevii vor trebui să semneze declarații pe propria răspundere pentru școala online. Părinții, reacție dură, arată ce s-a discutat cu Ministerul Educației și Cercetării.

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Unitățile de învățământ din România au trimis un document prin care erau informate că Ministerul Educației și Cercetării introduce două declarații pe propria răspundere. Aceste declarații vor trebui semnate de părinți, elevi și profesori.

Practic, atât cadrele didactice, dar și elevii și părinții se obligă să nu înregistreze ori să distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni asemenea fapte.

Este pentru prima dată când și elevii sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere, alături de părinți. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal, precizează edupedu.ro.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar susține că este ”o declarație redundantă”, în condițiile în care avem Ordinul Ministerului Educației și Cercetării, precum și Noul Regulament General de Protecția Datelor – GDPR. Acesta subliniază că FNAP s-a opus, însă decizia legată de cele două declarații aparține exclusiv MEC.

”În discuțiile pe care le-am avut cu MEC am spus că suntem de acord cu modificarea Contractului Educațional, în sensul celor scrise în acest ”angajament”, tocmai pentru simplul fapt că acest angajament nu are nicio valoare juridică”, spune Cristache.

Liderul FNAP – ÎP subliniază că niciodată nu va susține actele de indisciplină, imoralitate, huliganism sau de orice natură, întreprinse de către elevi sau părinți.

Mai mult, Cristache nu înțelege de ce MEC nu a subscris la dorința FNAP, cu atât mai mult cu cât angajamentul, în forma actuală, nu are valoare juridică.

”Așadar, nerespectând dorința legitimă de a veni cu un angajament prin Contractul Educațional, FNAP se opune categoric acestui act unilateral, emis de către MEC”, mai spune liderul FNAP-ÎP.
612
Tagurile:
Declarații, Ministerul Educației, online, școală

Загрузка...
Ronaldo

Juventus - Barcelona: Duelul Ronaldo - Messi, interzis!

0
Starul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, a fost testat din nou pozitiv la coronavirus și va rata meciul din această seară cu FC Barcelona.

Portughezul are interzis în duelul cu Leo Messi, rivalul împotriva căruia s-a luptat în El Clasico în perioada 2009-2018, când Ronaldo a îmbrăcat tricoul celor de la Real Madrid.

Testul lui Cristiano de marți seara a ieșit tot pozitiv, la fel ca cel din urmă cu 5 zile, el fiind asimptomatic. Ronaldo a fost depistat pozitiv în urmă cu două săptămâni, în timp ce se afla în cantonamentul echipei naționale înaintea meciului cu Elveția.

Antrenorul echipei Juventus, Andrea Pirlo, declarase că Ronaldo nu ar fi jucat oricum tot meciul, din cauza izolării, portughezul fiind în urmă cu pregătirea fizică. Torinezii resimt din plin absența atacantului de 35 de ani și au două remize consecutive în campionat: 1-1 cu Crotone și 1-1 cu Verona. În Ligă însă lucrurile au început bine pentru „Bătrâna Doamnă”, care a câștigat la Kiev, în fața lui Dinamo, scor 2-0.

Barcelona vine la Torino după eșecul din El Clasico. Catalanii au pierdut cu Real Madrid, chiar pe Camp Nou, 1-3, și vor să-și ia revanșa în fața fanilor cu un succes în fața lui Juventus. Tehnicianul Ronald Koeman nu se va putea baza pe portarul Ter Stegen și fundașul Umtiti, în continuare accidentați, dar nici pe fundașul Pique, suspendat.

Lucrurile nu sunt deloc liniștite la FC Barcelona. Preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, şi ceilalţi oficiali din Consiliul de Administraţie, au demisionat ieri. Bartomeu şi comitetul executiv se aflau sub presiune, după ce contestatarii conducerii au reuşit să adune cele 16.521 de semnături ale fanilor acţionari (15% din abonaţii clubului) necesare pentru a activa moţiunea de cenzură privind demiterea actualei conduceri. Bartomeu, al cărui mandat ar fi trebuit să se încheie în martie 2021, a dorit amânarea cu două săptămâni a votului de neîncredere la adresa sa, programat pe 1 şi 2 noiembrie, invocând numărul mare de cazuri de coronavirus din oraş. Deşi declarase, luni seara, că nu vede niciun motiv pentru a renunţa la conducerea clubului, nereuşind obţinerea amânării scrutinului, Bartomeu a decis să demisioneze.

Astfel, Barcelona va evolua la Torino fără președintele Bartomeu. Barca e neînvinsă în ultimele trei confruntări cu Juventus, dar nu a câștigat niciodată la ea acasă. Ultima întâlnire dintre Juve și Barca a avut loc în 2017, la Torino, și s-a încheiat cu 0-0. Cele două formații s-au duelat în 11 întâlniri europene: 4 victorii pentru Barcelona, 3 succese pentru Juventus și 4 rezultate de egalitate.

Partida Juventus - Barcelona va începe de la ora 22:00 și va fi transmisă în Republica Moldova de Prime, iar în România de 3 posturi: Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și LookSport+.

0
Tagurile:
Champions League, Fotbal

Загрузка...