Один день ученика в пандемии

Vacanța de toamnă 2020: când începe și cât vor sta elevii acasă

825
(reînnoit 18:32 06.10.2020)
Potrivit calendarului anului școlar 2020-2021, preșcolarii și elevii din clasele primare vor intra, peste puțin timp, în vacanța de toamnă intersemestrială.

BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik. Noul an școlar început în data de 14 septembrie 2020 va aduce o bucurie în scurt timp preșcolarilor și școlarilor mici.

Și aceasta pentru că se apropie vacanța intersemestrială. Aceasta este programată pentru intervalul 26 octombrie-1 noiembrie 2020.

Anul școlar 2020-2021 va totaliza 34 de săptămâni de școală, adică numai 167 de zile de școală, ceea ce înseamnă unul din cei mai scurți ani școlari din ultimii 12 ani.

Structură an școlar 2020-2021

Vacanța intersemestrială pentru preșcolari și copiii de până la clasa a IV-a: 26 octombrie – 1 noiembrie 2020.

Vacanța de iarnă începe miercuri, 23 decembrie 2020 și se termină duminică, 10 ianuarie 2021.

Elevii revin la cursuri luni, 11 ianuarie 2021 până vineri, 29 ianuarie 2021.

Elevii intră în vacanța intersemestrială sâmbătă, 30 ianuarie 2021 și se încheie duminică, 7 februarie 2021.

Semestrul al doilea începe luni, 8 februarie 2021 și durează până joi, 1 aprilie 2021.

Vacanța de primăvară este programată pentru intervalul 2 aprilie – 11 aprilie 2021.

Vacanța de Paște va fi formată din 2 săptămâni libere acordate la diferență de 3 săptămâni: o săptămână pentru Paștele Catolic și una pentru Paștele Ortodox, informează edupedu.ro.

Paștele Catolic va fi în data de 4 aprilie 2021.

Cursurile se reiau luni, 12 aprilie 2021 și durează până joi, 29 aprilie 2021. Vacanța de primăvară începe vineri, 30 aprilie 2021 și se încheie duminică, 9 mai 2021.

Paștele Ortodox va fi în data de 2 mai 2021.

Cursurile se reiau luni, 10 mai 2021 și se încheie vineri, 18 iunie 2021.

Vacanța de vară începe sâmbătă, 19 iunie 2021 și durează până la data din septembrie când încep cursurile noului an școlar 2021-2022.

825
Tagurile:
Vacanță
Tematic
Din toamnă, elevii și profesorii vor fi din nou cobaii sistemului de educație
NUCLEARA din Educație: cele 4 scenarii propuse de autorități pentru revenirea la școală
Tudorel Toader intervine și prezintă soluția pentru Educație! Opinie sinceră și avizată!
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii despre școala online: ”Greu an”

322
Violeta Alexandru spune că anul 2020 este unul greu, cu multe provocări, iar una dintre acestea o reprezintă chiar învățământul. Demnitarul simte pe propria piele ce presupune școala online.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a vorbit, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, despre învățarea în mediul online. Violeta Alexandru a prezentat, astfel, o experiență de viață, fiind mama unui copil ce face cursuri online.

Demnitarul a precizat că și-a întrebat fetița cum merge învățarea în mediul online și a subliniat că micuții au capacitatea să se adapteze oricărei situații, cu condiția să fie ajutați de părinți.

Este clar, spune ministrul Muncii, că această perioadă cere un efort suplimentar din partea părinților care trebuie să asigure liniștea necesară copiilor pe durata orelor desfășurate online.

Alexandru a explicat că, în clasă la fetița sa, s-a întâmplat ca orele să fie perturbate de alte preocupări ale părinților și a recunoscut că totul este o provocare și pentru adulți, părinți și profesori.

”Profesorii trebuie ajutați pentru a avea rezultate pentru copiii noștri. Greu an. Să ne ajutăm între noi. Copiii au nevoie de noi acum. Mai mult ca oricând”, a punctat Violeta Alexandru.

Reamintim că, în București, învățământul preuniversitar funcționează după scenariul roșu, adică învățarea se face exclusiv online.

322
Tagurile:
Violeta Alexandru, online, școală

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Alertă ISMB: directorii școlilor au fost deja informați

3178
Situație gravă în Capitală, acolo unde elevii și profesorii trebuie să își schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online, după ce persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Dimineață plină de emoții în București, după ce reprezentanții Inspectoratului Școlar au trimis directorilor unităților de învățământ o adresă prin care li se solicita să își schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online.

Motivul pentru care s-a luat această măsură îl reprezintă accesarea ilegală a conturilor de acces la aplicații de către persoane necunoscute.  

Mai exact, persoane necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, arată Inspectoratul.

Conducerile unităților de învățământ vor solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesarea conturilor de către persoanele neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT.

Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii, notează edupedu.ro.

De asemenea, orice imixtiune în procesul de învățământ trebuie semnalată de urgență reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cât și Poliției.

3178
Tagurile:
director, școli închise
Tematic
Stanciu: Directorii de școli, comportament dictatorial
Știrea zilei: RESTRICȚII RADICALE în școli și spațiul public
Vouchere pentru after-school: Bani pentru 150 de școli

Загрузка...
Coronavirus în Franța, Emmanuel Macron

Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie

0
(reînnoit 11:35 25.10.2020)
La sfârșitul discuțiilor acerbe din hemiciclu, deputații francezi au votat sâmbătă extinderea stării de urgență sanitare în Franța până la jumătatea lunii februarie.

Adunarea Națională din Franța a adoptat sâmbătă în prima lectură prelungirea stării de urgență în sănătate până la 16 februarie, un regim excepțional care autorizează executivul să instituie restricții în fața crizei Covid-19.

Textul votat cu 71 de voturi contra a 35 este așteptat miercuri în Senat și ar putea fi adoptat definitiv la începutul lunii noiembrie. Guvernul a apărat un text de „responsabilitate”, în timp ce opoziția a ridicat tonul în hemiciclu pentru a atenționa cu privire la „punerea între paranteze a libertăților publice”.

Starea de urgență a fost restabilită prin decret de o săptămână, dar a fost nevoie de un proiect de lege care să o prelungească mai mult de o lună. Cu toate acestea, poate fi ridicată anticipat în cazul unei îmbunătățiri a situației.

Stare de asediu declarată în 54 de departamente

Franța a înregistrat trei anti-recorduri de cazuri de infectare zilnice la rând, joi, vineri i sâmbătă, cu peste 41.000, 42.000 și 45.000 de contaminări în 24 de ore. Numărul de cazuri confirmate de la începutul epidemiei a depășit un milion.

În total, 46 de milioane de locuitori din 54 de departamente franceze sunt acum supuși restricțiilor.

Anti-record de infectări zilnice cu COVID - 19 în Franța

După ce Franța a depășit limita de un milion de cazuri de infectări în total, Ministerul Sănătății a anunțat ieri seara un nou anti-record zilnic, la 45.422 de cazuri noi.

Agenția franceză de sănătate publică a anunțat 138 de noi decese legate de noul coronavirus, a cărui răspândire se accelerează în țară și în Europa. Numărul total este acum de 1.086.497 de contaminări și 34.645 de decese.

Rata testului pozitiv a crescut recent la 16%.

0
Tagurile:
Stare de urgență, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...