Monica Anisie

Profesor, mesaj pentru Anisie: ”Nu ne mai intimidați”

1865
Recentele informații apărute în spațiul public cu privire la măsurile drastice care vor fi luate în cazul profesorilor ce refuză predarea online nu au rămas fără reacții în rândul cadrelor didactice.

BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik. Profesorii reacționează, după ce oficiali din Educație au explicat că dascălii care refuză să predea online riscă sancțiuni drastice care pot ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

Un dascăl le-a transmis colegilor lui un mesaj în care își manifestă indignarea față de aceste declarații și i-a cerut ministrului Educației și Cecetării, Monica Anisie, o bază legală care să îi dea dreptul să concedieze dascălii din acest motiv.

În opinia sa, nu este normal ca autoritățile să oblige profesorii să își cumpere calculatoare și software din banii proprii – dascălul uită că profesorii au primit bani pentru dotări, în urmă cu ceva ani.

Acesta susține că, având temeiul Legii Educației Naționale nr. 1/2011, școala este subvenționată de stat, gratuită, iar costurile nu sunt suportate de către profesori.

”Vă rugăm să nu ne mai intimidați cu lucruri care nu au un cadru legal, deoarece acest lucru vă situează în afara legii! Ce-ar însemna piloții să fie concediați că nu și-au cumpărat un avion Boeing? Șoferii autobuze și așa mai departe?”, a spus dascălul.

Cadrul didactic i-a transmis ministrului Educației și Cercetării că încă mai așteaptă cu mare interes modelul de predare a lecției în mediul online, ”cu răbdare, căci numai cine nu coboară de pe tronul ministerial, nu știe câte eforturi necesită pregătirea în online”.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Roxana Cercel, preciza https://ro.sputnik.md/education/20201001/31875810/Incep-controalele-in-scoli-se-poate-ajunge-la-concedieri.html că, în cazul profesorilor care refuză să predea online, ”se poate ajunge până la comisia de disciplină și, în urma analizei situației pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”.

1865
Tagurile:
Profesor, Monica Anisie
Tematic
Raport internațional critică profesorii români: colaborează aparent
Asalt asupra școlii: profesorii își duc crucea mai departe
Părinții, către unii profesori: ”Opriți-vă din a vă victimiza!”
E jale în școli! Profesori și elevi, infectați cu COVID-19
Lei românești, Roni

Salariile profesorilor români: cu cât au crescut - date INS

1751
(reînnoit 11:38 25.10.2020)
Anul 2019 a adus o creștere salarială a veniturilor din învățământ cu 20 de procente comparativ cu 2018, acest domeniu fiind al doilea după cel al construcțiilor în privința procentului de majorare a câștigului mediu net lunar.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Sunt salariile din învățământ mici sau nu? În timp ce reprezentanții Comisiei Europene susțin că salariile cadrelor didactice rămân cele mai mici din Europa, Institutul Național de Statistică informează că veniturile acestei categorii profesionale au crescut cu 20 de procente în 2019 față de 2018.

În 2019 câștigul mediu brut lunar din învățământ a fost 5.713 lei, iar net 3.396 lei. În acest domeniu erau înregistrați 360.600 de angajați la 31.12.2019, din care 20.271 în instituții private de învățământ. Salariile din acest raport statistic sunt calculate pentru toți angajații din acest domeniu, nu numai pentru profesori, informează edupedu.ro.

Potrivit unui raport Eurydice al Comisiei Europene, în anul școlar 2019-2020, cadrele didactice din România aveau unele dintre cele mai mici salarii din Europa. Aceasta în ciuda faptului că România a înregistrat în ultima perioadă una dintre cele mai mari creșteri salariale în învățământ.

Raportul mai notează că maximul de salarizare poate fi atins de un profesor abia la 40 de ani vechime, când salariul este cu 77,6% mai mare față de salariul de debut.

1751
Tagurile:
creștere, Profesori, Salarii

Загрузка...
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii despre școala online: ”Greu an”

936
Violeta Alexandru spune că anul 2020 este unul greu, cu multe provocări, iar una dintre acestea o reprezintă chiar învățământul. Demnitarul simte pe propria piele ce presupune școala online.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a vorbit, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, despre învățarea în mediul online. Violeta Alexandru a prezentat, astfel, o experiență de viață, fiind mama unui copil ce face cursuri online.

Demnitarul a precizat că și-a întrebat fetița cum merge învățarea în mediul online și a subliniat că micuții au capacitatea să se adapteze oricărei situații, cu condiția să fie ajutați de părinți.

Este clar, spune ministrul Muncii, că această perioadă cere un efort suplimentar din partea părinților care trebuie să asigure liniștea necesară copiilor pe durata orelor desfășurate online.

Alexandru a explicat că, în clasă la fetița sa, s-a întâmplat ca orele să fie perturbate de alte preocupări ale părinților și a recunoscut că totul este o provocare și pentru adulți, părinți și profesori.

”Profesorii trebuie ajutați pentru a avea rezultate pentru copiii noștri. Greu an. Să ne ajutăm între noi. Copiii au nevoie de noi acum. Mai mult ca oricând”, a punctat Violeta Alexandru.

Reamintim că, în București, învățământul preuniversitar funcționează după scenariul roșu, adică învățarea se face exclusiv online.

936
Tagurile:
Violeta Alexandru, online, școală

Загрузка...
Explozie

Explozie în București - sunt morți

73
(reînnoit 08:37 26.10.2020)
Explozie puternică într-un bloc din municipiul București, acolo unde a fost nevoie de intervenția pompierilor. Care este situația.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Dimineața zilei de luni, 26 octombrie 2020, a fost una intensă pentru pompierii bucureșteni. Și aceasta fiindcă ei au fost chemați să intervină într-un bloc de pe Aleea Podul Giurgiului din București, acolo unde s-a produs o explozie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov spun că acolo s-a produs o deflagrație urmată de un incendiu.

Proprietarul apartamentului a fost găsit decedat, iar fumul rezultat din incendiu a pătruns în apartamentele vecine, astfel că pompierii au evacuat 18 locatari de la etajele inferioare, scrie antena3.ro.

După producerea exploziei, alți 30 de locatari au ieșit din bloc. Pompierii spun că un bărbat cu probleme locomotorii a fost expus la fum și a fost transportat la spital.

La fața locului intervin patru autospeciale de stingere și SMURD.

Potrivit primelor estimări ale pompierilor, șapte apartamente prezintă avarii.

73
Tagurile:
București, Explozie
Tematic
Podul Morandi din Genova nu mai există, a fost lichidat prin explozie - Video
Carnagiu la Teheran - explozie puternică și incendiu! Mulți morți, majoritatea femei
Explozie raportată în zona de graniță a Coreii de Nord, lângă Complexul Industrial Kaesong

Загрузка...