Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul

E jale în școli! Profesori și elevi, infectați cu COVID-19

3948
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, la momentul de față, peste 150 de elevi sunt infectați cu noul coronavirus, la numai două săptămâni de la debutul anului școlar.

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Situație dificilă la nici o lună de la începutul anului școlar, din pricina pandemiei de coronavirus. Astfel, mai mulți elevi și cadre didactice s-au infectat cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat câți elevi și câte cadre didactice sunt infectate cu COVID-19.

Acesta a declarat că sunt 158 de copii și 70 de cadre didactice infectate cu coronavirus în ultimele șapte zile.
”Putem pune pe seama începutului școlii aceste date”, a subliniat Nelu Tătaru.

3948
Tagurile:
elevi, Profesori, COVID-19
Monica Anisie

Anisie, despre programa școlară: când se va modifica

200
Ministrul Educației și Cercetării a declarat că programa școlară va fi modificată dacă va fi nevoie să trecem cu toții în sistem online. Cât timp va trebui să se predea în sistem online.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. La mai bine de o lună de la începerea noului an școlar, în plină pandemie de coronavirus, care a impus ca învățarea să se facă într-unul din cele trei scenarii – verde, galben și roșu – ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, iese și vorbește despre o posibilă modificare a programei școlare.

Ministrul Educației și Cercetării spune că programa școlară va fi modificată ”dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”.

Este bine că, acum, când Bucureștiul a depășit rata de 3 infectări la mia de locuitori, demnitarul de la Educație vorbește despre modificarea programei. Sputnik însă a atras atenția asupra necesității modificării programei școlare în acord cu noile condiții impuse de pandemia de coronavirus încă din luna iulie 2020, dar e bine, totuși, că și ministrul Anisie a ajuns – mai târziu, e drept, la aceeași concluzie.

Întrebată dacă școlile ar fi pregătite să aibă predare online tot anul, Anisie a precizat că în situația respectivă trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar.

Referitor la programa școlară, demnitarul de la Educație a precizat că și în perioada stării de urgență, când s-au desfășurat cursurile online, s-a făcut o modificare a programelor tocmai pentru a veni în sptijinul elevilor și cadrelor didactice.

”Deci dacă există o situație dificilă, din punct de vedere epidemiologic, și va trebui să trecem cu toții în sistem online vom lua și astfel de măsuri”, a punctat Anisie.

Programa școlară este cel mai important document școlar de lucru al fiecărui profesor, aceasta stabilind, pentru fiecare disciplină, oferta educațională propusă spre îndeplinire în perioada stabilită prin planul cadru.

200
Tagurile:
Monica Anisie

Загрузка...
Coronavirus: Elevă în mască medicinală își îmbrățișează mama înainte de a intra la ore în școală

Știrea zilei: RESTRICȚII RADICALE în școli și spațiul public

211
(reînnoit 17:31 19.10.2020)
Din 20 octombrie, ora 00.00, în București se vor lua măsuri drastice privind restaurante, spații culturale, dar mai ales școli, universități și chiar creșe.

BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. Urmare a faptului că rata infecțiilor cu noul coronavirus a depășit în Capitală, ieri și azi, limita ”zonei roșii” de 3 cazuri la mia de locuitori, Comitetului Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis acum puțin timp că începând de mâine, ora 20 octombrie, ora 00.00, vor intra în vigoare următoarele:

-Activitatea didactică va fi suspendată față în față, inclusiv creșele și universitățile. Școala se va desfășura exclusiv online, pentru toate formele de învățământ.

-Se interzice activitatea in cinematografe, săli de spectacole, teatre.

-Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe nas și pe gura, și în aer liber.

-Se interzice activitatea in interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor.

-Este permisă activitatea operatorilor economici în interior doar pentru clienții cazați în pensiuni și hoteluri.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă precizează că măsurile se iau pentru 14 zile. Dacă rata infecțiilor scade sub pragul roșu de 3 la mia de locuitori, atunci se poate renunța, în parte sau integral, la aceste măsuri, precizează autoritățile.

211
Tagurile:
Restricții, Scoli

Загрузка...
Pensionar

Tichete pentru pensionari: când le pot primi

0
(reînnoit 11:15 20.10.2020)
Luna decembrie vine cu vești bune pentru seniorii României, care vor primi, din partea Guvernului, tichete pentru masă caldă. Acestea sunt destinate, însă, unei anumite categorii de pensionari.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Vârstnicii României vor primi vouchere în valoare de 180 de lei/lună. Vorbim despre o măsură a Guvernului aprobată recent privind acordarea de tichete pentru masă caldă.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că voucherele pentru masă caldă vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie. Ele se vor acorda retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Astfel, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020”, a explicat Boloș

Pentru emiterea acestor carduri, emitenții au nevoie de 10 zile. Ele se distribuie, apoi, prefecturilor, iar de acolo ajung la autoritățile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

Boloș a subliniat că pentru Guvern este important programul operațional de sprijin al persoanelor dezavantajate și este important ca banii să ajungă la beneficiari.

De prevederile acestui program vor beneficia 300.000 de vârstnici.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că, dacă nu s-ar repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocați și ”este păcat”.

0

Загрузка...