Școala

Anunț clar: PNL pregătește închiderea școlilor după alegeri

412
(reînnoit 19:51 22.09.2020)
Închiderea școlilor nu poate fi doar un subiect de campanie – mai ales când e vorba de un anunț asumat - partidul parlamentar care publică așa ceva ori are informații clare, ori cade în derizoriu

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Este vorba de un anunț asumat, clar, publicat acum puțin timp de PSD, cel mai important partid parlamentar și se afirmă fără dubii:

”PNL pregătește închiderea școlilor după alegeri fiindcă pe ei i-a interesat doar menținerea la putere, nu educația copiilor”.

Anunțul continuă electoral, politic: ”Pentru liberali e mai importantă școala vieții - mai exact, cum să furi cât mai mult din bugetul țării, în plină pandemie”.

Ironic, cei de la PSD completează: ”În guvernarea Iohannis-Orban, românilor li se bagă pe gât cu forța proiectul #România NEeducată!”.

© Sputnik / Александр Кряжев

Să fie vorba doar de o gogoașă electorală? Să se preteze PSD-ul Ecaterinei Andronescu și Alexandru Athanasiu la așa ceva? Se pare că nu, pentru că PSD are încă suficiente ”urechi” în minister(e) și inspectorate.

În plus, într-un montaj atașat postării de pagina PSD se arată că:

- Orban a propus de la început să înceapă școlile de la 1 octombrie și au fost/sunt discuții pe această temă;

- ”Deja amenință profesorii să facă doar cursuri online” – iar în acest sens este postat un facsimil după o a adresă a secretarului de stat de la Educație, în care se prevede extinderea soluțiilor digitatele în toate școlile;
printscreen legenda: Document semnat de secretarul de stat MECS
© Photo : Captură ecran: Document semnat de secretarul de stat MECS
PSD: PNL vrea să închidă școlile după alegeri

- Orban a anunțat că se vor lua ”toate măsurile care se impun în asemenea situații” împotriva profesorilor care refuză să predea online;

Câteva argumente care sunt interesante – ce-i drept, acoperite în final de un politic ”dacă votezi PNL, votezi închiderea școlilor”.

Indiferent de situație, e un anunț asumat de cel mai mare partid parlamentar, deci merită discutat – și așteptăm replica PNL.

412
Tematic
Poziția Oanei Moraru despre purtarea măștilor în școli
Școlile din Capitală pun lacătul pe ușă: cât va dura
S-a dat startul angajărilor în școli: unde se dă concursul
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Ce se ascunde în spatele închiderii școlilor în București

175
Fostul primar general al municipiului București solicită, din nou, redeschiderea școlilor din Capitală și testarea copiilor și a profesorilor. Totodată, aceasta lansează acuzații de o gravitate extraordinară.

BUCUREȘTI,  30 oct – Sputnik. Gabriela Firea, fostul primar general al municipiului București, revine cu solicitarea de redeschidere a unităților de învățământ din Capitală, argumentând că Europa menține școlile deschise, chiar dacă a redus anumite tipuri de evenimente și activități economice.

Fostul edil cere guvernului, de asemenea, să testeze copiii și profesorii, să izoleze focarele, motivând că sunt mijloace pentru a se face asta.

”În București, școlile rămân închise, ca să acopere incompetența guvernului, lipsa de pregătire și umanitate a celor care se ocupă de criza sanitară. Nu am fost de acord cu închiderea școlilor din București, ca primar general, când s-a votat acest lucru recent în cadrul Comitetului municipal pentru situații de urgență!”, spune Firea.

Aceasta a subliniat că nu și-a schimbat părerea de pe o zi pe alta și a adăugat că reprezentanții Primăriei Capitalei au votat împotriva închiderii școlilor din București. Și aceasta pentru că a fost pregătită o capacitate mare de testare pentru elevi și profesori, iar posibilele focare ar putea fi izolate imediat.  

În opinia sa, Ministerele Sănătății și Educației dovedesc că nu le pasă de elevi, de părinți și de profesori, ținând școlile închise.

Solicitarea fostului edil nu este o noutate, acesta reluând un mesaj prin care cerea redeschiderea școlilor.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, exclude, însă, o redeschidere a școlilor în actualul context epidemiologic.

”Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima, deci, până când nu vom scădea acel indice sub trei, cum au stabilit specialiştii, eu susţin ca şcolile să rămână în continuare închise”, a precizat edilul.
175
Tagurile:
București, școli închise
Tematic
Miclea: ”Ministerul Educației e mai preocupat să închidă școli”
Știrea zilei: RESTRICȚII RADICALE în școli și spațiul public
Gavrilă, semnal de alarmă în școli: e vorba de bani

Загрузка...
Nicușor Dan

Cât vor mai fi închise școlile în București - Nicușor Dan

593
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, susține că unitățile de învățământ din Capitală trebuie să rămână în scenariul roșu, adică învățământ exclusiv online, de acasă, până când incidența COVID-19 va fi sub 3 la mia de locuitori.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Unitățile de învățământ din București continuă să rămână închise și să își desfășoare activitatea în scenariul roșu, care presupune activitate exclusiv online.

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, susține că și copiii sunt transmițători ai acestei boli și a subliniat că, în Capitală, este încă o problemă, existând școli care învață în trei schimburi, fiindcă acolo este practic imposibil să se facă o distanțare a copiilor în clasă.

Edilul este de părere că, în București, se poate face școală online în condiții ”acceptabile”.

”Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima, deci, până când nu vom scădea acel indice sub trei, cum au stabilit specialiştii, eu susţin ca şcolile să rămână în continuare închise”, a spus Nicuşor Dan.

Declarația lui Nicușor Dan vine după ce fostul primar al municipiului București, Gabriela Firea, a cerut redeschiderea unităților de învățământ.

Aceasta spune că închiderea școlilor produce daune atât economice, dar și legate de procesul de educație.

”Să se aplice programul inițiat de mine ca Primar General – testare a elevilor și profesorilor, dacă e nevoie și părinții, să se izoleze doar situațiile care apar. E o aberație să închizi toate școlile pentru că au apărut câteva cazuri”, a punctat Firea.

 

 

 

593
Tagurile:
Nicușor Dan, București, Închise, școli

Загрузка...
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

0
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
0
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...