Детский сад

Iosifescu, ARACIP: ”Primim zeci de reclamații privind aceste grădinițe ilegale”

432
Președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar spune că, în Capitală, sunt sute de grădinițe care funcționează ilegal și că ele se bazează pe complicitatea părinților.

Examen
© Sputnik / Александр Кряжев
BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik. Șerban Iosifescu, președintele ARACIP – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – spune că, acum, că a devenit obligatorie grupa mare la grădiniță, ies la iveală sutele de grădinițe ilegale din București, ”mascate în centre educaționale, pre/afterschool și altele de acest fel”.

Acesta menționează că grădinițele ilegale funcționează dintotdeauna cu complicitatea părinților, chiar dacă educația de aici nu este recunoscută, grădinițele în cauză nefiind autorizate.

”Primim zeci de reclamații privind aceste grădinițe ilegale, de la vecini - multe funcționând în apartamente - sau de la părinți, pe care le trimitem, spre investigare, mai departe - nefiind unități de învățământ nu le putem controla, poliției și poliției locale, care le tratează cu o inexplicabilă blândețe”, a explicat Șerban Iosifescu.

Deoarece insuficiența facilităților pentru îngrijirea și educarea copiilor există, mai mult de jumătate dintre grădinițele private din țară – ”cele legale, la care se adaugă sutele de grădinițe ilegale” - sunt în București și prin împrejurimi.

Iosifescu a adresat mai multe întrebări candidaților la alegerile locale, în special celor pentru municipiul București. Pe bună dreptate, președintele ARACIP vrea să știe, având în vedere condițiile economice, sociale și demografice aparte din București - altfel decât în restul țării - de exemplu, în privința populație active și a ocupării, inclusiv ambii părinți angajați, care impun o dezvoltare mai mare a serviciilor de îngrijire pentru copii, cum au de gând să susțină - cu subvenții și alte măsuri - inclusiv monitorizare - astfel de servicii.

De asemenea, Iosifescu le-a propus candidaților la primărie ca, atunci când promit că vor face creșe, grădinițe și alte unități de îngrijire sau care oferă servicii pentru copii, să spună exact: unde, când vor fi gata, și de ce acolo - studiu de fezabilitate – ”nu promisiuni vagi”, care vor fi uitate în secunda 2 după alegeri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

432
Tagurile:
ARACIP, Grădinițe
Tematic
Schimbări majore în grădinițe, educatoarele trebuie să se adapteze
Învățământ preșcolar: cum se aplică la grădinițe cele trei scenarii (DOCUMENT)
Experții, propunere: școli și grădinițe închise până pe 21 aprilie 2020
Tăriceanu:”PNL-iștii și-au tras grădinițe particulare și nu vor concurență de la stat?”
Anisie, pentru educatoare: pot veni la grădinițe vara, în afara salariului primit
Ransomware attacks global IT systems

Profesorii, metodă scape de hackeri: e la îndemână

88
(reînnoit 17:01 25.09.2020)
Teama profesorilor că orele online le-ar putea fi perturbate de musafiri nepoftiți poate rămâne o amintire, fiindcă dascălii pot apela la o serie de mijloace prin care să nu permită accesul oricui.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Școala online aduce, după sine, nu doar multe necunoscute – atât pentru elevi cât și pentru profesori, dar, de asemenea, vine cu o serie de probleme de securitate.

Acestea au fost deja semnalate de mai mulți profesori, care s-au trezit că la orele lor online participă și musafiri nepoftiți, persoane care primiseră codul de acces de la elevi și care stârneau un adevărat haos.

Este cunoscută situația din București, acolo unde o oră a fost întreruptă de persoane necunoscute care au început să vorbească urât. Profesoara s-a speriat și a ieșit din lecție.

Reprezentanții Centrului de Răspuns la Incident de Securitate Cibernetică le-au venit în ajutor dascălilor, prin întocmirea unui ghid care să îi ajute pe aceștia să nu cadă în capcana celor care doresc să le strice lecțiile online.

Mai exact, dascălii pot folosi anumite setări.

Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al CERT-RO spune că este exact ca școală: profesorul intră în clasă și face prezența, după ce face prezența ideală este închis ușor, iar în cazul nostru dacă blocăm accesul ca alte persoane să nu mai intre.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că în aplicație există un waiting room - cameră de așteptare - unde profesorii pot valida dacă acei elevi pot intra la cursul lor, iar setările durează cel mult cinci minute.

De asemenea, nimeni nu are voie să vorbească neîntrebat, fiindcă atunci se dezactivează microfonul utilizatorului. El se reactiveză când ridică mâna.

Rotariu spune că prima regulă este să nu fie publicat niciodată online linkul respectiv, codul întâlnirii și parola.

88
Tagurile:
Hackeri, Profesori
Tematic
Atenţie: parolele care pot fi cu uşurinţă sparte de hackeri. Cele mai frecvente erori
Elevii români, stimulați să devină Mini White Hackeri. Un proiect guvernamental
China numește Statele Unite „cel mai mare imperiu de hackeri” din lume

Загрузка...
Monica Anisie

Mesaj sfâșietor către Monica Anisie, devenit viral

3348
(reînnoit 10:12 25.09.2020)
Pe rețelele de socializare circulă un text în care ministrului Educației și Cercetării și se atrage atenția asupra faptului că nu toți elevii au acces la educația online, cauza fiind sărăcia acută în care se zbat multe familii.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. În anul școlar 2020-2021, din pricina pandemiei de coronavirus, unitățile de învățământ s-au încadrat, în funcție de situația epidemiologică, într-unul din cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

În ultimul scenariu, elevii fac numai cursuri online.

Din păcate, nu toți elevii pot avea acces la această formă de învățare – fapt care a fost semnalat, în repetate rânduri, ministrului Educației și Cercetării, dar apelul a rămas fără rezultat.

În mediul online circulă un mesaj sfâșietor care arată realitatea cruntă în care trăiesc o parte dintre elevii României, obligați, și ei, să participe la cursuri online. Ar participa, dar cum, dacă ei nu au nici ce să mănânce?

”Doamna ministru, el este Ionuț. Orfan de mamă și cu un tată bolnav. (…) Nu are telefon și știți ce nu mai are? Curent electric: i l-au tăiat de două luni. El este unul dintre copiii de condiție precară din România de care ar trebui, prin orice mijloace, să te ocupi dumneata, prin înlesnirea dreptului la educație”, se arată în mesajul devenit viral în mediul online.

Autorul mesajului susține că, până atunci, adică până în momentul în care Anisie îi va înlesni dreptul la educație lui Ionuț, acesta are o singură obligație: aceea de a supraviețui.

”Poate te trage cineva de mânecă și-ți reamintește faptul că ești ministru într-o țară în care câteva zeci de mii de Ionuți se culcă flămânzi”, se mai arată în mesaj.

Autorul mesajului îi atrage atenția Monicăi Anisie asupra faptului că demnitarul are obligația să se conecteze mai mult la realitate.

3348
Tagurile:
mesaj, Monica Anisie
Tematic
Anisie, anuntul serii: câți profeosri sunt infectați cu COVID-19
Anisie s-a făcut de râs față de profesori: gafă de proporții
Anisie, anunț: suplimentarea cu 500 de posturi în unitățile de învățământ preuniversitar

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Alegerile locale 2020 BEC: Prezența la vot la ora 11.00

0
(reînnoit 11:18 27.09.2020)
Biroul Electoral Central a anunțat prezența la vot la ora 11.00 și se remarcă un număr mai mic de alegători decât în 2016, la alegerile locale anterioare.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. BEC a informat că până la ora 11.00 au votat la alegerile locale din septembrie 2020, la nivel național, un număr total de 2.110.334 de alegători, prezența la urne fiind de 11,53%. Prin comparație, la alegerile locale din iunie 2016, până la ora 11.00 votaseră mai mulți alegători: 12,1% (2.218.885 de voturi).

Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat, astăzi, până la ora 11.00, în județele: Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Mehedinți.

Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în județele: Harghita, Covasna, București, Iași, Vaslui.

Iată cum arată și comparația prezenței la vot între mai multe categorii de votanți: prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban, au votat mai mulți bărbați decât femei, iar majoritatea celor care au votat au peste 45 de ani.

0
Tagurile:
Rezultate alegeri, România, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Președintele PSD a dat un vot împotriva umilinței românilor
Alegerile locale 2020: Iohannis la vot - VIDEO
VIDEO - Nicușor Dan: ”Am votat cu sete”

Загрузка...