Liviu Pop

Pop: ”Nu poți obliga copiii învețe online”

74
(reînnoit 19:07 07.09.2020)
Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, susține că 2020 este anul negru al Educației și că școala este grav compromisă de incompetența și delăsarea guvernului liberal.

BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Începerea noului an școlar se face în condiții speciale din pricina pandemiei de coronavirus, dar și în tensiuni tot mai greu de stăpânit. Și aceasta pentru că nimeni nu știe exact cum se vor derula cursurile, mai ales că, în cazul în care, într-o localitate trebuie aplicat scenariul trei – învățare exclusiv online, este posibil ca acest lucru să fie imposibil.

Motivul îl reprezintă lipsa de tehnologie și chiar accesul la internet.

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, spune că sute de mii de copii riscă analfabetismul. În aceste condiții, Partidul Social Democrat somează Guvernul să găsească soluții concrete și imediate pentru școlile care sunt conectate la internet, precum și pentru sutele de mii de copii care nu au acces la educația online.

”Nu poți obliga copiii să învețe online, dacă nu au cum s-o facă; sunt 250.000-300.000 de copii fără posibilități, care așteptau tabletele gratuite prevăzute prin lege; Orban și-a declarat neputința: guvernul său nu poate asigura mai mult de 70.000-80.000 de tablete!”, a scris Liviu Pop.

Fostul ministru al Educației a subliniat, pe bună dreptate, că nu poate fi cerut învățământ online dacă nu există infrastructură online. Potrivit sursei citate, în România, peste 5000 de școli, din totalul de 22.000, nu au internet. La un calcul simplu, asta înseamnă aproape un sfert.

Ministerul Sănătății a dat publicității documentul ce cuprinde datele referitoare la rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România și în baza căruia se va stabili ce scenariu se aplică pentru începerea anului școlar.

În baza acestui document, fiecare școală decide scenariul  din 14 septembrie, ziua începerii noului an școlar, notează Sputnik.

Autoritățile spun că stabilirea unuia dintre cele trei scenarii se face în funcție de rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 24 de ore raportat la 1000 de locuitori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
Școală, Elevi, Liviu Pop
Tematic
Monica Pop, mesajul zilei: ”Strategie GREȘITĂ, neinspirată!”. Propune soluția salvatoare
Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”
Ioan Aurel Pop, despre școala online: ”am constatat ușor ineficiența ei”
Dr. Monica Pop se revoltă: ”Schimbați metoda panicii, românii NU sunt cei mai proști!”
Pop, acuzații la adresa guvernului Orban: legătură cu noile angajări din învățământ
I.A. Pop se revoltă: ”Am ajuns să credem că vom trăi fără socializare directă, ca roboții”
Școală. Imagine simbol

Școală din Capitală, închisă de urgență

24
Două cadre didactice și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din București, Sector 4, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fapt care a făcut ca orele să se desfășoare exclusiv online.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Coronavirusul pune lacătul pe ușile școlilor. După ce doi profesori și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei au fost declarați infectați cu noul coronavirus, unitatea de învățământ a fost închisă.

Reprezentanții Primăriei Sector 4 spun că instituția a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu”.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie.

Aceasta nu este unica unitate de învățământ în care s-au luat măsuri de dezinfecție. Vorbim, de asemenea, despre școlile gimnaziale nr. 308 și nr. 190, tot din municipiul București, după ce, miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. Cursurile la clasele din care făceau parte cei doi copii au fost sistate fizic, colegii lor urmând să învețe în sistem online în următoarele 14 zile, precizează edupedu.ro.

Primăria Sector 4 București a anunțat că va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice ce au luat contact cu elevii și că, de asemenea, va implementa orice altă măsură se va impune.

24
Tagurile:
Școală
Tematic
Guvernul reduce valoarea tichetelor ”Școală după școală”
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite

Загрузка...
examen

Definitivat 2021: încep înscrierile - calendarul probelor

611
Profesorii care doresc să susțină examenul de definitivat 2021 trebuie să știe că înscrierile se fac începând cu această săptămână, potrivit calendarului publicat deja în Monitorul Oficial.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Calendarul examenului de definitivat 2021 a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Profesorii care doresc să susțină examenul pot începe deja să își pregătească documentele în vederea depunerii dosarului la inspectoratele școlare.

Calendar examen național de definitivat  2021

Până pe data de 8 octombrie 2020 se vor emite deciziile de constituire a comisiilor de examen județene sau a comisiei de examen a municipiului București.

Candidații se pot înscrie la unitățile de învățământ până pe 15 octombrie 2020.

În conformitate cu graficul elaborat și comunicat de inspectoratul școlar, se vor transmite dosarele de înscriere la inspectoratul școlar, se vor verifica și aviza.

Candidații vor fi înștiințați cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere în intervalul 16.10 – 30.10.2020.

Inspecțiile de specialitate – una în primul semestru, cealaltă în semestrul al doilea – se vor efectua până pe 4 iunie 2021. Completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația electronică este programată în perioada 7.06-18.06.2021, informează edupedu.ro.

Proba scrisă este programată pentru data de 14 iulie 2021.

Сдача экзамена
© Sputnik / Сергей Орлов

Primele rezultate se vor afișa în data de 21 iulie 2021, iar contestațiile vor fi înregistrate în aceeași zi și în următoarea, 22 iulie 2021.

Contestațiile se vor soluționa în intervalul 22.07-28.07.2021.

Rezultatele finale vor fi afișate în ziua de 28 iulie 2021.

Transmiterea tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați către Ministerul Educației și Cercetării este programată pentru perioada 28.07-2.08.2021.

În perioada 2 august 2021 – 9 august 2021 se vor valida rezultatele examenului prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

611
Tagurile:
Calendar, Probe, Profesori, 2021, definitivat

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a îndemnat la evitarea unor forme dure în lupta cu pandemia

0
(reînnoit 16:46 24.09.2020)
Putin a rugat guvernatorii ruși să nu recurgă la măsuri restrictive dure în condițiile pandemiei, pentru a nu provoca o repulsie din partea cetățenilor.

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. În discuție cu guvernatorii aleși, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ca în dialog cu oamenii despre măsurile restrictive legate de pandemie, să nu recurgă la forme dure și impunere, care ar putea provoca reacții de respingere.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Trebuie extinsă testarea, condițiile curente neîmpovărătoare trebuie respectate, iar cu oameni trebuie să se poarte un dialog. Însă, vă rog, acesta nu trebuie să aibă niște forme dure, de forțare, care ar provoca o reacție de repulsie din partea cetățenilor față de măsurile propuse”, a spus Putin la o întrevedere cu șefii subiecților federali în regim de conferință video.

Adresându-se guvernatorilor, președintele a adăugat că toți aceștia reprezintă niște oameni experientați, profesioniști, capabili să poarte un dialog cu cetățenii.

“Trebuie să utilizați toate aceste calități spre binele oamenilor”, a conchis el.
0
Tagurile:
coronavirus, Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Putin: În perioada pandemiei a existat un deficit de umanism
Putin: Rusia va oferi vaccinul Sputnik V angajaților ONU
Putin: ONU își realizează principala sa misiune, apără pacea - Video
Putin, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace
Putin a adresat un mesaj guvernului și parlamentului

Загрузка...