Marcel Ciolacu

Ciolacu s-a săturat: “NU mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă!”

308
„Nu vedeți că nu-s pregătiți - nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri!”

BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. Aflat la Suceava într-o deplasare electorală, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a abordat tranșant situația confuză creată de Guvern în privința școlilor – totul din cauza nepriceperii, dar și a singurei preocupări evidente: câștigul politic.

Marcel Ciolacu pune clar problema – dacă nu se pot deschide școlile, ”înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”.

„Nu vedeți că nu-s pregătiți - nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul?”, spune Ciolacu, arătând că respectivii ”nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi”.

Reacția șefului PSD e logică - ”atunci de ce facem alegeri?!”.

„Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor”, spune Marcel Ciolacu, subliniind – ”Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură”.

În acest context, Ciolacu spune că ”va provoca, ca și președintele Camerei Deputaților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

Trecând peste exprimarea constant defectuoasă a lui Marcel Ciolacu, poziția sa este una logică și corectă – NU există explicații clare în legătură cu școlile, dar nici cu siguranța celor care merg la alegeri. Există însă multe, prea multe contradicții și contraziceri.

308
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu
Tematic
Cum a răspuns Marcel Ciolacu la acuzația ”Sunteți cel mai prost președinte al PSD!”
Ciolacu face o acuzație gravă la adresa colegilor, fără acoperire!
Ciolacu aruncă NUCLEARA: o mare bancă străină a recomandat ”Cumpărați Romania”!
Elena Udrea

Elena Udrea, dosarul care aruncă PNL în aer

239
Din nou, Elena Udrea este singura din partid acuzată – dar banii au folosiți prin persoane și mecanisme de partid, așa cum scot în evidență și procurorii… care se opresc la un punct. Deocamdată

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După cum s-a anunțat, Elena Udrea este astăzi la Curtea de Apel București în dosarul în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Respectivul dosar este la fond, deci până la eventuala sentință definitivă mai poate trece mult timp, ba chiar s-ar putea ajunge și la prescripție. Reamintim că DNA a trimis-o în instanță pe  Elena Udrea în 2017, dar și pe (notarul) Ioana Băsescu şi pe jurnalistul Dan Andronic.

Complicația dosarului este că acesta vizează finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, în speță bani care au ajuns la PDL, actual PNL, după cum declară chiar Elena Udrea.

Mai mult, conform unei declarații recente a Elenei Udrea după acordul procurorilor cu Radu Budeanu, nici un  ban nu ar fi trecut pe la ea, deci eventual au ajuns pe la cei care se ocupau de finanțări, trezorerie, organizația oamenilor de afaceri PDL etc. Sigur, acolo de vorba de alegerile din 2012, dar procedura era, probabil, aceeași.

Să ne amintim ce spunea Elena Udrea: ”Cum explica procurorii faptul că, contabila lui Buzăianu declara că i-a înmânat lui Budeanu o geantă cu 2,5 milioane de euro, pe care acesta spune că nu i-a numărat și că i-a dat-o direct lui Topoliceanu (…) Topoliceanu declara și ea ca s-a trezit la partid cu o geantă cu bani de la Budeanu, adusă de el sau de altcineva, nu își amintește, în care erau 3,8 milioane de dolari!”.

Și, spune Udrea, ”Cât timp este evident că toată lumea minte, de ce să îi cred eu pe cuvânt că, așa au stat lucrurile chiar au venit banii ăștia la partid???”.

Mai mult, Elena Udrea observă un fapt interesant și… revoltător – ”Toți cei care au pus mana pe bani sunt salvați de procurori (…) EU FIIND SINGURA PERSOANĂ CARE NICI MĂCAR NU A VĂZUT BANII (…) conform chiar denunțului făcut de Topoliceanu, ea a primit geanta, eu nu am văzut banii, ea i-a cheltuit la partid în campania pentru alegerile locale din 2012!”. 

Așa cum precizam, în acel dosar e vorba de alegerile din 2012, aici vorba de 2009. În acest dosar, instanța are de judecat cazul în care Elena Udrea e cap de afiș, dar și fiica președintelui, Ioana Băsescu, e acuzată că, în calitate de notar public, a  instigat la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar consultatul politic și ziaristul Dan Andronic - de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Tot în dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Concret, procurorii susțin că, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, ”au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie”.

”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, scrie DNA.

Procurorii acuză că ”remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”.

Revin la ce menționam – banii nu au fost folosiți de Udrea singură, ci de un întreg mecanism format din oameni și firma de partid,  care acum se regăsesc în PNL. Și pe care NU îi deranjează nimeni deocamdată. Până când Elena Udrea va începe de vorbească și să acuze.

Iar dosarul poate arunca PNL în aer, pentru că unii dintre cei implicați ocupă funcții în Executiv, în Parlament sau chiar și în Parlamentul European.

Așa cum spuneam, mai e timp. Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani închisoare în dosarul ”Gala Bute”, pedeapsa fiind anulată în urma deciziei CCR privind nelegalitatea alcătuirii completurilor ce la ÎCCJ.

239
Tagurile:
PNL, Elena Udrea

Загрузка...
Georgiana Arsene

Sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele!

196
Cadrele didactice din România suferă, probabil, de Sindromul Stockholm, altfel nu îmi explic de ce continuă să cotizeze la sindicatele care le ignoră cu desăvârșire.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ferm, că nu sunt bani pentru plata sporurilor pentru cadrele didactice, așa că nu vor primi nici un leu în plus, evident.

Sindicatele din Educație au tăcut mâlc. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cea mai mare organizație sindicală din România pe Educație, nu a ieșit nici măcar cu un comunicat de presă, care, oricum, ar fi fost apă de ploaie sau praf în ochi, adică nimic, prin care să taxeze declarațiile premierului.

Dar, indiferent cât de mult sunt umilite cadrele didactice, sindicatele tac. De ce să se pună rău cu mai marii din Ministerul Educației? De ani de zile, sindicatele din Educație au devenit curele de transmisie. De data asta, tac. Par că au murit. Dar nu, sindicatele sunt încă vii, își încasează lunar cotizațiile de la membrii săi.

Și aici intervine nedumerirea mea: dacă oamenii nu sunt reprezentați, de ce continuă să dea bani?

Profesorii par a suferi de Sindromul Stockholm. Pentru cine nu știe, acest sindrom este asociat adesea cu ținerea în captivitate a ostaticilor, însă și oamenii obișnuiți pot dezvolta această afecțiune psihologică drept răspuns la diverse forme de traume, în raport cu partenerii abuzivi.

Cine sunt partenerii abuzivi? În primul rând, sindicatele, care profită financiar de pe urma profesorilor, apoi Ministerul Educației și Cercetării – care le dă dascălilor fel de fel de sarcini care de care mai aberante, precum și unii părinți.

Persoanele care se simt adesea neputincioase în fața situațiilor stresante pot dezvolta predispoziție la simptomele sindromului Stockholm. Ia gândiți-vă de câte ori – pe zi – se simte un profesor neputincios? De cel puțin o dată, iar necazul este că, de multe ori, nu găsește înțelegere nici la colegii de cancelarie...

Paradoxal, victimele ajung să trăiască sub iluzia unei cauze comune cu călăul. În cazul de față, profesorii ajung să trăiască, poate, cu iluzia că atât ei, cât și sindicaliștii, luptă pentru un scop comun, dar care este acela, deocamdată nimeni nu știe...

Concluzia este doar una: sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele! Sau, cum ar spune un fost președinte al României, cu cinism, dragi profesori, „să trăiți bine!”

196
Tagurile:
Învățământ, Sindicate
Tematic
Sindicatele din învățământ se fac că lucrează, profesorii cooperează
Anisie, solicitată să intervină! Sindicatele acuză presiuni asupra profesorilor
Guvernul pierde sprijinul sindicatelor: ”gest cinic și sinucigaș, condamnă la sărăcie”

Загрузка...
Calin Gheorghe Marincus

Luptător clujean, către Orban: Sunteți o slugă, un trădător!

0
Un cunoscut protestatar naționalist clujean, luptătorul K1 Călin Marincuș, l-a întâmpinat pe Ludovic Orban cu acuzații grave

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Aflat în vizită la Cluj, premierul Orban nu s-a simțit ca într-un fief liberal, pentru că a fost așteptat de cunoscutul naționalist Călin Marincuș.

Protestatar pentru normalitate și anti-Covid, luptătorul K1 Călin Marincuș i-a reproșat lui Orban atât strategia dusă în pandemie, dar l-a și acuzat de distrugerea vieții oamenilor și a economiei.

Chiar dacă nu suntem de acord cu afirmațiile privind coronavirusul (”este o miciună”), considerăm că merită să cităm acuzațiile pe care cunoscutul protestatar clujean i le aduce premierului, ca un semn că ”societatea civilă funcționează, este vie”, cum declara președintele Iohannis la Bruxelles, anul trecut.

”Ați îngropat țara asta!”, i-a spus Marincuș lui Orban. ”Ați distrus munca de o viață a atâtor oameni”.

Marincuș i-a reproșat lui Orban  că a ”condamnat și copii să nu poată respira” și i-a aruncat adevărul în față: ”Toată lumea are mască, în timp ce dumneavoastră ați fost filmat în birou fără mască!”.

”Sunteți o slugă mai mare ca Dacian Cioloș și un trădător mai mare decât Victor Ponta”, i-a strigat luptătorul lui Ludovic Orban, care s-a îndepărtat în grabă.  

Dar Marincuș nu s-a lăsat, ci l-a luat la rost pe Orban pentru că se plimbă în vizita electorală, în timp ce țara e în criză!

”Ați venit să-l susțineți pe Emil Boc? Vă amintesc că la București l-ați susținut pe Nicușor Dan. Aici domnul Boc are contracandidat de la USR. Așadar aici e dușmănie, acolo e cumetrie!”, i-a strigat Marincuș.

Apoi, luptătorul naționalist a concluzionat: ”Mare politician domnul premier sunteți, în perioada în care suntem în starea de alertă, lumea este disperată, dumneavoastră faceți campanie electorală!”.

”Acesta e PNL-ul de astăzi, urmașii Brătienilor. Vai de capul nostru!”, a spus Călin Marincuș.

Etichetat de presa aservită occidentului drept ”extremist”, luptătorul K1 Călin Marincuș a protestat pașnic în repetate rânduri pentru normalitate, împotriva importului de obiceiuri contra moralei creștine și împotriva impunerii cotei de migranți României.

Subliniem că este multă ipocrizie în această susținere a manifestațiilor violente – gen 10 august 2018 - de către presa aservită grupărilor occidentale și NATO, în paralel cu atacurile virulente la protestatari care s-au manifestat mereu pașnic, cum este și cazul lui Marincuș, al Iosefinei Pascal, Codruței Cerva sau Oanei Lovin.

Reamintim că, de cealaltă parte, au fost atacate violent forțele de ordine, o femeie jandarm fiind la un pas de moarte, dar și mulți demnitari au fost agresați verbal sau chiar fizic, ca în cazul deputatului  prof. dr. Nicolae Bacalbașa.

0
Tagurile:
Cluj, Ludovic Orban

Загрузка...