examen

Rezultate la BAC-ul de toamnă 2020, publicate de edu.ro - lista pe județe

307
Absolvenții de liceu care au susținut examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie află astăzi rezultatele muncii lor. Rezultatele sunt anonimizate.

BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Rezultatele examenului de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2020 au fost deja afișate atât la avizierele unităților de învățământ, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Ca și la prima sesiune, acum rezultatele sunt anonimizate, astfel că în locul numelui pe liste apare un cod pe care îl cunosc numai absolventul de liceu și profesorii din școală.

Rezultate bac 2020 județul Alba

Rezultate bac 2020 județul Argeș

Rezultate bac 2020 județul Arad

Rezultate bac 2020 județul București

Rezultate bac 2020 județul Bacău

Rezultate bac 2020 județul Bihor 

Rezultate bac 2020 județul Bistrița Năsăud

Rezultate bac 2020 județul Brăila

Rezultate bac 2020 județul Botoșani

Rezultate bac 2020 județul Brașov

Rezultate bac 2020 județul Buzău

Rezultate bac 2020 județul Cluj

Rezultate bac 2020 județul Călărași

Rezultate bac 2020 județul Caraș Severin

Rezultate bac 2020 județul Constanța

Rezultate bac 2020 județul Covasna

Rezultate bac 2020 județul Dâmbovița

Rezultate bac 2020 județul Dolj

Rezultate bac 2020 județul Gorj

Rezultate bac 2020 județul Galați

Rezultate bac 2020 județul Giurgiu

Rezultate bac 2020 județul Hunedoara

Rezultate bac 2020 județul Harghita

Rezultate bac 2020 județul Ilfov

Rezultate bac 2020 județul Ialomița

Rezultate bac 2020 județul Iași

Rezultate bac 2020 județul Mehedinți

Rezultate bac 2020 județul Maramureș

Rezultate bac 2020 județul Mureș

Rezultate bac 2020 județul Neamț

Rezultate bac 2020 județul Olt

Rezultate bac 2020 județul Prahova

Rezultate bac 2020 județul Sibiu

Rezultate bac 2020 județul Sălaj

Rezultate bac 2020 județul Satu Mare

Rezultate bac 2020 județul Suceava

Rezultate bac 2020 județul Tulcea

Rezultate bac 2020 județul Timiș

Rezultate bac 2020 județul Teleorman

Rezultate bac 2020 județul Vâlcea

Rezultate bac 2020 județul Vrancea

Rezultate bac 2020 județul Vaslui 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

307
Tagurile:
Rezultate, 2020, BAC
Ученики во время урока знаний в школе

Schimbări pentru preșcolari: se întâmplă săptămâna aceasta

573
Scenariul de funcționare se schimbă, săptămâna aceasta, pentru un număr de 14 unități de învățământ din București, care vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu.

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus face ca învățământul românesc să cunoască o dinamică nemaiîntâlnită. Și aceasta pentru că situația epidemiologică face ca unitățile de învățământ să se încadreze, pentru anumite perioade de timp, într-unul din cele 3 scenarii: verde, galben sau roșu. Astfel, 14 unități de învățământ vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Roxana Cercel, spune că, în cursul zilei de astăzi, dosarele cu propunerile înaintate de școli vor fi avizate de ISMB și de către Direcția de Sănătate Publică, iar joi se va întruni Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

”Am în față 14 dosare de schimbare a scenariului. Este vorba despre unități care fie și-au încheiat perioada de carantină, fie au rezolvat problema cu spațiul și pot începe cursurile în scenariul galben. Nu toți trec din galben în roșu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București - ISMB, Roxana Cercel

De astăzi, unitățile de învățământ care au găzduit secții de votare au revenit la programul normal de funcționare, în conformitate cu scenariile de până acum.

În acest an școlar, unitățile de învățământ din București au început anul școlar în sistem hibrid, adică în scenariul galben. Însă, multe școli, din cauza numărului de cazuri COVID-19, multe școli au intrat în scenariul roșu. Un alt motiv pentru care unitățile de învățământ au intrat în scenariul roșu a fost cel referitor la întârzierea lucrărilor de reabilitare a clădirilor.

 

 

573
Tagurile:
Preșcolari, școli
Tematic
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Tinerii vor educație sexuală în școli: solicitare către Iohannis
S-a dat startul angajărilor în școli: unde se dă concursul

Загрузка...
Grădiniță

Atribuțiile educatoarelor s-ar putea schimba

941
Potrivit unui proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Sănătății, atribuțiile dascălilor, ale directorilor de școli și grădinițe în acordarea asistenței medicale pentru elevi se modifică ori se completează.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Un proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Sănătății abrogă actualul ordin de ministru cu prevederi referitoare la atribuțiile cadrelor didactice, ale directorilor unităților de învățământ, ale personalului didactic auxiliar și nedidactic în acordarea asistenței medicale pentru elevi, aflat în vigoare din 2011.

Ordinul stabilește noi responsabilități și introduce în categoriile de personal implicate în asigurarea asistenței medicale psihologi, consilieri școlari logopezi, dar și asistenții sociali responsabili de unitatea de învățământ. 

Educatoarele au ca nouă atribuție examinarea copiilor de la grupă și comunicarea medicului școlar a rezultatelor acestei evaluări.

În vechiul ordin exista această evaluare, dar educatorul trebuia doar să “consemneze sub semnătură” cele observate, în fișa preșcolarului, informează edupedu.ro.

În ordinul vechi, educatoarea care efectua aprecierea dezvoltării neuropsihice și a limbajului consemnează sub semnătură datele obținute în fișa specială a preșcolarului.

La rândul lor, directorii de școli, grădinițe și licee primesc noi atribuții prin acest act normativ. Ei trebuie să semnaleze în scris autorității locale nevoile pe care le au cabinetele medicale din incinta școlilor sau chiar nevoia de amenajare a unui asemenea cabinet, acolo unde nu există, indicând locul în care poate fi înființat.

Educatorii, învățătorii și diriginții vor avea atribuții noi. Ei vor aduce la cunoștința personalului medical cazurile de copii cu boli cronice din grupă/clasă de care a luat cunoștință, mediind obținerea de documentație medicale de la părinții acestora. De asemenea, vor acorda îngrijiri pentru afecțiuni curente, vor informa operativ personalul medical al unității de învățământ în situații de necesitate de ajutor medical și vor oferi, în caz de nevoie, ajutor personalului medical în rezolvarea situației.

Tot ei „asigură comunicarea eficientă a cabinetelor medicale și stomatologice școlare cu părinții, în caz de accidente sau afecțiuni ale preșcolarilor și elevilor minori”.

Personalul didactic auxiliar, față de sarcinile din vechiul ordin, primește și atribuții privind acordarea de îngrijiri pentru afecțiuni curente. În caz de urgențe medicale apelează numărul unic de urgență 112.

 

941
Tagurile:
atribuții, educatoare

Загрузка...
Karabah

Momentul ofensivei armene asupra pozițiilor azere - Video

0
Ministerul Apărării al Armeniei a publicat imagini video cu ofensiva militarilor armeni asupra pozițiilor armatei azere.

BUCUREȘTI, 30 sep – Sputnik. Ministerul Apărării al Armeniei a publicat imagini video a ofensivei armatei asupra pozițiilor forțelor armate ale Azerbaidjanului, informează RIA Novosti.

“Una din unitățile armatei Arțah (Karabah n.r.) desfășoară o contraofensivă și preia controlul asupra pozițiilor de luptă a inamicului, iar în paralel, artileria distruge tehnica militară”, se arată la comentariul care însoțește imaginile video.

Duminică, 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

Bakuul și Erevanul s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbadjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Turcia este membru al NATO, iar Armenia a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

0
Tagurile:
Azerbaidjan, Armenia
Tematic
Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean
Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării
ONU - declarație privind situația din Nagorno-Karabah
Azerbaidjanul va continua luptele până la retragerea trupelor armene din Karabah

Загрузка...