Monica Cristina Anisie

Anisie a făcut anunțul: cum vor gestiona profesorii problema notelor elevilor

1232
Ministrul Educației și Cercetării a precizat care vor fi principalele modificări pe care noul an școlar le aduce, în condițiile speciale determinate de pandemia de coronavirus. Ce se întâmplă cu absențele.

BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus a făcut ca noul an școlar să se deruleze în condiții speciale.

Din păcate, la ora actuală, nu se știe exact cum se vor desfășura cursurile, iar autoritățile nu fac decât să accentueze starea de incertitudine din societatea românească.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a făcut, însă, o serie de precizări pentru profesori legate de felul în care se vor pune notele și absențele.

Demnitarul a declarat că, după ce profesorul își încheie activitatea didactică, cele două sau trei ore pe care le are la diferite clase, poate merge în cancelarie și poate trece notele ori absențele elevilor din ziua respectivă.

”De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor am experimentat și condica electronică și catalogul electronic în felul acesta profesorii pot, și școala de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică unde profesorul să treacă profesorul toate aceste aspecte”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Acest fapt ar putea, însă, să încalce un principiu al transparenței, elevii nemaiputând ști direct ce notă au primit în catalog, iar profesorii ar putea favoriza anumiți școlari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1232
Tagurile:
note
Grădiniță

Atribuțiile educatoarelor s-ar putea schimba

930
Potrivit unui proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Sănătății, atribuțiile dascălilor, ale directorilor de școli și grădinițe în acordarea asistenței medicale pentru elevi se modifică ori se completează.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Un proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Sănătății abrogă actualul ordin de ministru cu prevederi referitoare la atribuțiile cadrelor didactice, ale directorilor unităților de învățământ, ale personalului didactic auxiliar și nedidactic în acordarea asistenței medicale pentru elevi, aflat în vigoare din 2011.

Ordinul stabilește noi responsabilități și introduce în categoriile de personal implicate în asigurarea asistenței medicale psihologi, consilieri școlari logopezi, dar și asistenții sociali responsabili de unitatea de învățământ. 

Educatoarele au ca nouă atribuție examinarea copiilor de la grupă și comunicarea medicului școlar a rezultatelor acestei evaluări.

În vechiul ordin exista această evaluare, dar educatorul trebuia doar să “consemneze sub semnătură” cele observate, în fișa preșcolarului, informează edupedu.ro.

În ordinul vechi, educatoarea care efectua aprecierea dezvoltării neuropsihice și a limbajului consemnează sub semnătură datele obținute în fișa specială a preșcolarului.

La rândul lor, directorii de școli, grădinițe și licee primesc noi atribuții prin acest act normativ. Ei trebuie să semnaleze în scris autorității locale nevoile pe care le au cabinetele medicale din incinta școlilor sau chiar nevoia de amenajare a unui asemenea cabinet, acolo unde nu există, indicând locul în care poate fi înființat.

Educatorii, învățătorii și diriginții vor avea atribuții noi. Ei vor aduce la cunoștința personalului medical cazurile de copii cu boli cronice din grupă/clasă de care a luat cunoștință, mediind obținerea de documentație medicale de la părinții acestora. De asemenea, vor acorda îngrijiri pentru afecțiuni curente, vor informa operativ personalul medical al unității de învățământ în situații de necesitate de ajutor medical și vor oferi, în caz de nevoie, ajutor personalului medical în rezolvarea situației.

Tot ei „asigură comunicarea eficientă a cabinetelor medicale și stomatologice școlare cu părinții, în caz de accidente sau afecțiuni ale preșcolarilor și elevilor minori”.

Personalul didactic auxiliar, față de sarcinile din vechiul ordin, primește și atribuții privind acordarea de îngrijiri pentru afecțiuni curente. În caz de urgențe medicale apelează numărul unic de urgență 112.

 

930
Tagurile:
atribuții, educatoare

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat în ce condiții se pot închide școlile

275
Noul primar general ales al municipiului București a vorbit despre planurile pe care le are în noua sa calitate și a punctat un aspect esențial referitor la unitățile de învățământ în contextul venirii anotimpului rece.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Vremea rea care va începe să vină, precum și zăpada vor pune iar problema închiderii unităților de învățământ.

Ziare.com notează, în februarie 2018, că primarul de atunci al municipiului București, Gabriela Firea, anunța că autoritățile locale au decis să țină închise toate grădinițele, școlile și liceele din București din cauza avertizărilor meteo, care prevăd ger și viscol.

Cum va proceda noul primar al municipiului București, Nicușor Dan, în situații similare? Nicușor Dan a prezentat cu luciditate situația, subliniind că școlile se vor închide, însă numai în caz de urgie.  

”Nu, am considerat-o exagerată. Bine, dacă este mare urgie și pot să cadă crengi, e posibil, dar pentru o ninsoare de 30 de centimetri nu se pune problema să închidem școlile”, a precizat noul primar general al municipiului București pentru b1.ro.
275

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis, declarații despre pandemie și alegeri

0
(reînnoit 18:15 30.09.2020)
Președintele Klaus Iohannis face declarații în această seară într-un moment în care cazurile de coronavirus au crescut îngrijorător, iar desfășurarea alegerilor locale se confruntă cu acuzații de fraudă.

BUCUREȘTI, 30 sep - Sputnik. În mod surprinzător, Klaus Iohannis și-a început declarațiile din această seară cu un atac la PSD pe tema justiției, care se anunță a fi tema principală de atac a PNL-USR-PLUS în viitoarea campanie electorală pentru alegeri generale, campanie căreia Iohannis i-a dat startul chiar astăzi.

Iohannis a declarat, astfel, că a avut o întâlnire cu premierul Orban și cu ministrul Justiției, pentru a discuta despre proiectele de lege ”reparatorii de corectare a legilor justiției”, afirmând că doar prin dialog transparent se pot repara ”prevederile toxice”.

Iohannis s-a lansat apoi din nou în a critica ”intervențiile intempestiva și brutale ale PSD asupra legilor justiției”, afirmând că efectul acestor amputări legislative s-a concretizat într-un asalt PSD-ist asupra justiției, concertat și bine pus la punct.

Dar, s-a lăudat Iohannis, printr-un efort comun, s-a evitat îngenuncherea justiției, ceea ce nu înseamnă că România nu ar avea, în opinia președintelui, multe restanțe, printre care și recomandările MCV, GRECO sau ale Comisiei de la Veneția ”care trebuie implementate cât mai curând, dar care trebuie să se reflecte în soluții legislative votate de un Parlament responsabil”.

Iohannis și-a continuat atacurile la actuala majoritate pe care o acuză că ”a dovedit că orice proiect poate fi distrus sau deviat de la scopul său” și a cerut o altă majoritate care să-și asume legi ale justiției coerente, deja semnul că Iohannis face campanie electorală pentru alegerile din 6 decembrie!

Iohannis a dat directive clare ce trebuie să se întâmple în justiție: reintroducerea concursului pentru promovarea la ICCJ, independența procurorului, o procedură transparentă de numire a procurorilor șefi, reinstituirea unui echilibru instituțional, reducerea influenței factorului politic și, nu în ultimul rând, desființarea Secției Speciale.

Iohannis și-a găsit timp să laude și ”hotărârea guvernului de a face tot ce ține de el pentru ca sistemul de justiție să funcționeze optim”, un îndemne electoral evident de susținere a PNL-ului.

Abia după ce a făcut campanie PNL-ului și a atacat PSD-ul, Iohannis și-a făcut timp să vorbească despre alegeri și despre situația epidemiologică, dar vinovatul de serviciu a fost tot PSD.

Mai întâi, Iohannis a interpretat rezultatele alegerilor locale ca o demonstrație că ”cetățenii vor administrație eficientă” și a cerut ca în decembrie să se continue tot pe acest drum.

”Majoritatea nocivă care a acționat până acum în Parlament poate fi sancționată doar prin vot. E inadmisibil ca în 2020 să avem încă discuții aprinse despre fraudarea votului. E inadmisibil ca practici toxice continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi, care nu înțeleg că minciuna și dezinformarea nu mai sunt tolerate”, a desființat Iohannis acuzațiile de fraudă, dând semnalul că alegerile rămân așa cum au fost stabilite.

După care, Iohannis a făcut referire la opinia specialiștilor că un al doilea val al pandemiei e iminent, a recunoscut că nici în România situația nu e bună, dar nu a criticat Guvernul pentru responsabilitatea pe care o are în fața acestei situații, ci a cerut ca toată lumea să facă eforturi pentru a inversa acest trend.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, fraudă, alegeri locale
Tematic
Mâine, LOVITURA decisivă pregătită de Iohannis
Cuplul zilei: Carmen Iohannis și Oana Lovin, asortate la vot
Iohannis, declarații incendiare după alegerile locale

Загрузка...