Parada baloanelor la Ministerul Educației și Cercetării

Părinții, acțiune cu baloane la MEC: ”la începutul școlii, copiii nu fie traumatizați”

988
(reînnoit 09:19 01.09.2020)
Părinții își manifestă îngrijorarea cu privire la felul în care se vor derula cursurile și spun că nu există protocol asumat al lor rin care să se opteze pentru prezența fizică sau școala online.

BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Deși anul școlar 2020-2021 începe în numai câteva zile, în societatea românească domnește incertitudinea. Și aceasta pentru că nimeni nu știe exact cum se va derula începutul de an școlar, precum și cursurile, existând trei variante luate în calcul, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Ieri, în fața Ministerului Educației și Cercetării s-au adunat mai mulți părinți care au făcut o paradă a baloanelor, o acțiune civică prin care au cerut respectarea drepturilor constituționale ale copiilor.

Aceștia au elaborat și un memoriu online către Ministerul Educației și Cercetării în care susțin, printre altele, că, pentru implementarea măsurilor propuse în proiectul de ordin comun – al Ministerului Educației și Cercetării împreună cu Ministerul Sănătății – ”este necesară alocarea de fonduri pentru susținerea predărilor on-line, acolo unde este cazul, cu tehnologia corespunzătoare”.

Mirela, mama unui elev, prezentă la acțiunea civică, a explicat, pentru Sputnik, motivele prezenței sale în fața Ministerului Educației și Cercetării. Aceasta spune că acțiunea este una manifest-culturală în sprijinul drepturilor copiilor.

Cum văd, însă, părinții prezenți la acțiune, începutul noului an școlar?

”Ne dorim ca acest început să fie unul într-o normalitate. Înțelegem contextul excepțional în care ne aflăm contextul pandemic pe care nu ni l-am dorit nici unii, pe care ni-l asumăm. Înțelegem că este o problemă de sănătate publică, dar ne dorim ca acești copii care sunt viitorul nostru să-și desfășoare activitatea, să performeze într-un cadru ce le asigură integritatea fizică și psihică”, a punctat Mirela, o participantă la acțiunea civică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

988
Tagurile:
Elevi, școală, Ministerul Educației, părinți
Școală. Imagine simbol

Școală din Capitală, închisă de urgență

24
Două cadre didactice și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din București, Sector 4, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fapt care a făcut ca orele să se desfășoare exclusiv online.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Coronavirusul pune lacătul pe ușile școlilor. După ce doi profesori și un elev de la Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei au fost declarați infectați cu noul coronavirus, unitatea de învățământ a fost închisă.

Reprezentanții Primăriei Sector 4 spun că instituția a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu”.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie.

Aceasta nu este unica unitate de învățământ în care s-au luat măsuri de dezinfecție. Vorbim, de asemenea, despre școlile gimnaziale nr. 308 și nr. 190, tot din municipiul București, după ce, miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. Cursurile la clasele din care făceau parte cei doi copii au fost sistate fizic, colegii lor urmând să învețe în sistem online în următoarele 14 zile, precizează edupedu.ro.

Primăria Sector 4 București a anunțat că va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice ce au luat contact cu elevii și că, de asemenea, va implementa orice altă măsură se va impune.

24
Tagurile:
Școală
Tematic
Guvernul reduce valoarea tichetelor ”Școală după școală”
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite

Загрузка...
examen

Definitivat 2021: încep înscrierile - calendarul probelor

590
Profesorii care doresc să susțină examenul de definitivat 2021 trebuie să știe că înscrierile se fac începând cu această săptămână, potrivit calendarului publicat deja în Monitorul Oficial.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Calendarul examenului de definitivat 2021 a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Profesorii care doresc să susțină examenul pot începe deja să își pregătească documentele în vederea depunerii dosarului la inspectoratele școlare.

Calendar examen național de definitivat  2021

Până pe data de 8 octombrie 2020 se vor emite deciziile de constituire a comisiilor de examen județene sau a comisiei de examen a municipiului București.

Candidații se pot înscrie la unitățile de învățământ până pe 15 octombrie 2020.

În conformitate cu graficul elaborat și comunicat de inspectoratul școlar, se vor transmite dosarele de înscriere la inspectoratul școlar, se vor verifica și aviza.

Candidații vor fi înștiințați cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere în intervalul 16.10 – 30.10.2020.

Inspecțiile de specialitate – una în primul semestru, cealaltă în semestrul al doilea – se vor efectua până pe 4 iunie 2021. Completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația electronică este programată în perioada 7.06-18.06.2021, informează edupedu.ro.

Proba scrisă este programată pentru data de 14 iulie 2021.

Сдача экзамена
© Sputnik / Сергей Орлов

Primele rezultate se vor afișa în data de 21 iulie 2021, iar contestațiile vor fi înregistrate în aceeași zi și în următoarea, 22 iulie 2021.

Contestațiile se vor soluționa în intervalul 22.07-28.07.2021.

Rezultatele finale vor fi afișate în ziua de 28 iulie 2021.

Transmiterea tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați către Ministerul Educației și Cercetării este programată pentru perioada 28.07-2.08.2021.

În perioada 2 august 2021 – 9 august 2021 se vor valida rezultatele examenului prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

590
Tagurile:
Calendar, Probe, Profesori, 2021, definitivat

Загрузка...
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

0
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...