Fost președinte al elevilor sesizează o anomalie din normele pentru noul an școlar

87
(reînnoit 19:02 19.08.2020)
Antonia Pup spune că a observat, în normele igienico-sanitare pentru noul an școlar, un pasaj ”cel puțin interesant” legat de transportul elevilor. Ce este paradoxal.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, reacționează după ce a observat în proiectul de ordin privind normele igienico-sanitare pentru noul an școlar, un pasaj pe care îl cataloghează a fi ”cel puțin interesant” și despre care spune că este așezat ”într-o poziție strategică, totodată paradoxală, având în vedere status quo-ul transportului elevilor”.

Mai exact, vorbim despre paragraful în care se precizează că pe parcursul transportului la și de la unitatea de învățământ elevii vor respecta măsurile generale de conduită prevăzute de normele aprobate pentru transportul în comun.

De asemenea, șoferul autobuzului școlar și personalul de însoțire vor respecta măsurile generale de protecție, iar autobuzul va i aerisit și dezinfectat temeinic după fiecare cursă.

”Autobuz școlar? Ce-i aia? Câte autorități publice locale asigură astfel de facilități pentru elevi, la nivelul comunității?”, s-a întrebat Pup.

Întrebarea sa este legitimă, având în vedere faptul că Legea privind aprobarea OUG 70/2020 a fost promulgată, acest lucru însemnând că transportul elevilor va funcționa în regim comercial.

Guvernul Orban a decis prelungirea licențelor operatorilor de transport până în 2021.

Pup mai susține că România continuă să fie acel stat european în care elevii navetiști sunt privați de acces la educație, pentru că transportul de persoane și transportul de mărfuri funcționează în același regim.

În opinia sa, atât PSD, cât și PNL au supraordonat interesele operatorilor de transport în raport cu interesele elevilor, iar unii ”chiar au alăturat acestei supraordonări standardul României Educate”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
Școală, elevi
Tematic
Tensiuni puternice în Educație, se prefigurează un nou scandal uriaș!
Din toamnă, elevii și profesorii vor fi din nou cobaii sistemului de educație
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
Iohannis vrea educație sexuală pentru copii fără acordul părinților: a sesizat CCR!
NUCLEARA din Educație: cele 4 scenarii propuse de autorități pentru revenirea la școală
Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat în ce condiții se pot închide școlile

80
Noul primar general ales al municipiului București a vorbit despre planurile pe care le are în noua sa calitate și a punctat un aspect esențial referitor la unitățile de învățământ în contextul venirii anotimpului rece.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Vremea rea care va începe să vină, precum și zăpada vor pune iar problema închiderii unităților de învățământ.

Ziare.com notează, în februarie 2018, că primarul de atunci al municipiului București, Gabriela Firea, anunța că autoritățile locale au decis să țină închise toate grădinițele, școlile și liceele din București din cauza avertizărilor meteo, care prevăd ger și viscol.

Cum va proceda noul primar al municipiului București, Nicușor Dan, în situații similare? Nicușor Dan a prezentat cu luciditate situația, subliniind că școlile se vor închide, însă numai în caz de urgie.  

”Nu, am considerat-o exagerată. Bine, dacă este mare urgie și pot să cadă crengi, e posibil, dar pentru o ninsoare de 30 de centimetri nu se pune problema să închidem școlile”, a precizat noul primar general al municipiului București pentru b1.ro.
80

Загрузка...
Monica Anisie

Anisie spune ce se întâmplă cu școlile după 30 septembrie

2534
Ministrul Educației și Cercetării a precizat, în contextul în care în mediul online au apărut informații potrivit cărora după alegerile locale 2020 se închid școlile, care este situația.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 au făcut ca multe școli din România să fie închise timp de câteva zile.

În mediul online, însă, pe rețelele de socializare, au apărut informații potrivit cărora este posibil ca, după alegerile locale – 27 septembrie 2020 – să se închidă toate școlile.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a explicat cum vor decurge lucrurile și dacă un asemenea scenariu poate fi luat în calcul.

Aceasta a explicat că a votat cu foarte multă încredere să avem un nou București și că la momentul acesta a emis un ordin de ministru, prin care, începând cu data de 30 septembrie vor fi reluate cursurile în scenariile pe care comitetele județene pentru situații de urgență le-au decis.

”Deci nu e vorba că se închid școlile după alegeri! Din contră, există cadru legal de reluare a cursurilor începând cu 30 septembrie”, a declarat Monica Anisie.

Astfel, începând de miercuri, 30 septembrie 2020, elevii care au stat acasă fiindcă în unitățile de învățământ erau amplasate secții de votare și, prin urmare, au făcut cursuri exclusiv online, se vor întoarce în bănci. Ca și până acum, se va avea în vedere scenariul în care funcționează fiecare unitate de învățământ.

2534
Tagurile:
școli, Monica Anisie

Загрузка...