Monica Anisie

Anisie „cumpără” tăcerea sindicatelor din învățământ

2349
Ministrul Educației și Cercetării a semnat un ordin potrivit căruia sindicaliștii din educație continuă să beneficieze de degrevări totale sau parțiale de normă/post didactic, cu plata drepturilor salariale acoperite de stat.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Un ordin de ministru semnat de Monica Anisie în data de 14 august 2020 ar putea amplifica tensiunile deja existente în sistemul românesc de educație.

Este vorba despre Ordinul privind participarea cadrelor didactice la procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ.

De asemenea, acesta ar putea, de asemenea, să ne facă să ne întrebăm dacă nu cumva, în contextul recentelor declarații ale premierului Orban referitoare la salariile profesorilor care nu vor fi majorate, Ministerul Educației și Cercetării, prin vârful său, Monica Anisie, nu încearcă să își cumpere liniștea și tăcerea sindicatelor.

Potrivit edupedu.ro, sindicaliștii din învățământ continuă să beneficieze de degrevări totale ori parțiale de normă/post didactic, cu plata normelor salariale acoperite de stat.

Ordinul prevede degrevarea parțială sau totală pentru 49 de cadre didactice nominalizate de Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” cu plata salariilor asigurate de școlilor unde sunt titulari acești profesori.

În cazul rezervărilor de normă/post, sindicatele trebuie să acopere cheltuiala. În această situație se află numai 3 persoane, conform anexelor la ordinul de ministru.

Ordinul prevede, de asemenea, că persoanele care beneficiază de degrevare de rezervare nu pot derula activități didactice remunerate prin plata cu ora.

Rămâne de văzut cum vor reacționa alte organizații sindicale din învățământ pentru că, nu-i așa, banul e ochiul dracului…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2349
Tagurile:
Monica Anisie
școală

Raport internațional critică profesorii români: colaborează aparent

68
(reînnoit 06:27 28.09.2020)
Un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – OECD – scoate la iveală un fapt contraproductiv: colaborarea dintre profesorii din România este minunată, dar lipsește în mare parte.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Un raport internațional scoate la iveală gunoiul ascuns cu dibăcie sub preș ani la rând. Este vorba despre lipsa de cooperare între profesori.

Aparent, notează realizatorii raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică - OECD – profesorii români colaborează între ei, numai că acest lucru stă bine la nivel de formă, dar pe fond mai este mult de lucru.

Documentul se bazează pe datele din studiul TALIS 2018.

Potrivit acestui document, în țări precum Belgia sau Marea Britanie, profesorii care lucrează cu medii dezavantajate sunt mult mai înclinați să apeleze la forme complexe de colaborare, cum ar fi observarea colegilor la clasă și furnizarea de feedback.

Raportul sugerează că lucrul în condiții dificile sprijină o colaborare mai strânsă între profesori.

Potrivit datelor din raportul citat, România se apropie de coada clasamentului când vine vorba despre profesorii de gimnaziu care spun că fac schimb de materiale cu alți profesori din școală, cel puțin o dată pe lună, notează edupedu.ro.

O treime dintre profesorii din România afirmă că fac schimb de materiale cu alți profesori. Valoarea aceasta este comparativă cu procentul valabil pentru Columbia, Turcia, Brazilia sau Rusia.

O colaborare bună și constantă între profesori ar face ca actul didactic să se îmbunătățească, iar elevii sunt ajutați să învețe. Profesorii pot avansa din punct de vedere al profesiei dacă există colaborare între ei.

68
Tagurile:
Profesori, Profesor, Raport

Загрузка...
Ransomware attacks global IT systems

Profesorii, metodă scape de hackeri: e la îndemână

97
(reînnoit 17:01 25.09.2020)
Teama profesorilor că orele online le-ar putea fi perturbate de musafiri nepoftiți poate rămâne o amintire, fiindcă dascălii pot apela la o serie de mijloace prin care să nu permită accesul oricui.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Școala online aduce, după sine, nu doar multe necunoscute – atât pentru elevi cât și pentru profesori, dar, de asemenea, vine cu o serie de probleme de securitate.

Acestea au fost deja semnalate de mai mulți profesori, care s-au trezit că la orele lor online participă și musafiri nepoftiți, persoane care primiseră codul de acces de la elevi și care stârneau un adevărat haos.

Este cunoscută situația din București, acolo unde o oră a fost întreruptă de persoane necunoscute care au început să vorbească urât. Profesoara s-a speriat și a ieșit din lecție.

Reprezentanții Centrului de Răspuns la Incident de Securitate Cibernetică le-au venit în ajutor dascălilor, prin întocmirea unui ghid care să îi ajute pe aceștia să nu cadă în capcana celor care doresc să le strice lecțiile online.

Mai exact, dascălii pot folosi anumite setări.

Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al CERT-RO spune că este exact ca școală: profesorul intră în clasă și face prezența, după ce face prezența ideală este închis ușor, iar în cazul nostru dacă blocăm accesul ca alte persoane să nu mai intre.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că în aplicație există un waiting room - cameră de așteptare - unde profesorii pot valida dacă acei elevi pot intra la cursul lor, iar setările durează cel mult cinci minute.

De asemenea, nimeni nu are voie să vorbească neîntrebat, fiindcă atunci se dezactivează microfonul utilizatorului. El se reactiveză când ridică mâna.

Rotariu spune că prima regulă este să nu fie publicat niciodată online linkul respectiv, codul întâlnirii și parola.

97
Tagurile:
Hackeri, Profesori
Tematic
Atenţie: parolele care pot fi cu uşurinţă sparte de hackeri. Cele mai frecvente erori
Elevii români, stimulați să devină Mini White Hackeri. Un proiect guvernamental
China numește Statele Unite „cel mai mare imperiu de hackeri” din lume

Загрузка...
Cristian Popescu Piedone

Piedone, rezultat final marea victorie din Capitală!

0
Este cea mai mare surpriză a alegerilor din Capitală, o demonstrație că un primar și politician inteligent, decis și muncitor poate reuși o victorie ”singur împotriva tuturor”

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Poate cea mai spectaculoasă victorie în aceste alegeri a obținut-o Cristian Popescu Piedone, candidatul PPUSL la sectorul 5, un fel de singur împotriva tuturor!

Luând sectorul la pas, fără susținerea unor grupări politice așa cum a fost cazul primarului în funcție (PSD) sau al celui de ”pe val”, PNL+USR, Piedone câștigă demonstrând că îmbinarea inteligenței politice cu munca și renumele de bun edil pot învinge!

”Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună!”, a scris Piedone în zori. ”️În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină!”

Victoria lui Piedone este consemnată după numărarea a peste 95% din voturi centralizate de BEC!

Piedone le-a cerut să aibă încredere în el și nu l-au dezamăgit! ”Vă promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritați să trăiți într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteți ascultați!”.

”Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni! Voi fi 24/24 printre voi, împreună vom găsi rezolvare la problemele care vă macină de atâta amar de vreme”, scrie Piedone.

Piedone are și un mesaj pentru ”ceilalți”: ”Vin către primărie! Vin cu poporul, cu locuitorii din sectorul 5! Primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă! Ați făcut suficient rău!”

”Dumnezeu a fost de partea noastră! Cu credință și încredere începem munca!”, transmite Piedone, autorul celei mai surprinzătoare victorii din Capitală.

Candidatul PNL +USR, Cristian Băcanu și-a recunoscut sportiv înfrângerea.

”Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone”, scrie Băcanu. ”Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri”.

0
Tagurile:
2020, București, alegeri locale, Rezultate, Piedone
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...